www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

hemma igen

Ja nu har jag äntligen kommit hem igen från min skidresa i Branäs :) det har varit super trevligt! åkte skidor varje dag från halv 10 till 7 på kvällen (givetvis åkte vi hem och åt med;)) jag har inte haft tillgång till något internet under veckan så har fått skriva en liten dagbok varje dag för att komma ihåg allt :p

HERE IT COME!
(
håppas ni inte somnar..;))

Dag 1: (7-03-2010)

Idag började resan vid 10 tiden efter lite krångel med att avbytaren inte dök upp i tid. Jag åkte första biten i vår bil men sedan resen av resan i farmor och farfars bil ihop med Ebba. Hon lärde sig att spela spel på min mobil :) Nu har vi packat in allt ifrån bilarna och ska strax plocka fram kvällsmaten, paj och kräftor.

Dag 2: (8-03-2010)

Idag vaknade jag av solen J vi var ute i backen vid 10-11 tiden. Jag åkte skidor hela tiden. Åkte den längsta backen, en röd. Men den var hur brant som helst i vissa partier! I kväll var jag ute i 20min och testade snowboard… i liften upp var det bara tur att jag inte trillade.  Kvällsmaten i kväll ordnar vår familj och den består av fiskgryta med lite annat gott. Till fisken serveras ett vitt vin alternativt Coca Cola eller Fanta .


Dag 3: (9-03-2010)

Idag sken solen hela dagen och vi grillade korv i backen. Ebba lärde sig att åka lift själv i björnbusebacken. Jag, pappa, mamma och Filip åkte ”Branten” för första gången. Den var så brant i början att man fick åka nästan ända fram till dess start innan man såg hela backen.

Dag 4: (10-03-2010)

Idag började skidåkningen kl 9. Filip var först ut och sedan kom vi andra. Lunchen åt vi hemma i stugan och det blev skink- och köttfärspaj. Vi åkte en runda i fjället och sen var det fika i björnbacken. Vi fick tag på ett vindskydd som vi solade näsorna i och åt kexchoklad. Vi åkte i ett hett tempo i det sista när liftarna höll på att stänga. Min familj åkte hem och samlade krafter till kvälls åket med hjälp av popcorn, vindruvor och dricka. Sen åkte vi ner till dalen, postade kort, och åkte några åk i backen här hemma innan det var dags för potatis och kött med brunsås. 


Dag 5: (11-03-2010)

Idag kom vi ut lite senare i backen. Ungefär vid lunch tid tog vi den långa röda backen ner till gondolen där termometern visade +20 grader! Istället för att gå på gondolen, så hade pappa sett Andreas bil på vägen och skulle kolla om det var han och Emmy. Vi såg dem strax efter och pratade lite. Sen åkte vi och åt. Det blev inget kvälls åk för mig med Ebba, mamma, pappa och Andreas var ute. Sen spelade vi kort och åt godis.

Dag 6: (12-02-2010)

Idag var vi ute i backen lite efter att liftarna hade öppnat. Emmy åkte i backen jämte vår stuga tillsammans med Andreas. Vi andra åkte de vanliga backarna. Artur hade bytt hjälm med Elin så fick åka och byta det vid ladan. Också idag hade vi strålande sol och strax under 0an. På kvälls åket åkte jag med Anna och pappa som tog den långa röda backen. Vi hoppade också på ett hopp där man landade på en stor madrass. Det va kul J vi åt potatisgratäng och rostbiff till kvällsmat och efterrätten var godis.


Dag 7: (13-03-2010)

Idag var det sista dagen vi åkte skidor. Jag hoppade flera gånger på ett hopp som man landade på en jätte stor madrass. Sen tog jag och mamma ett sista åk i den långa röda backen innan vi gick och lämnade tillbaka skidorna. Pappa, Elin och Filip åkte ett åk mer. När vi sen gick på gondolen var det bara våran familj i den. Bredvid ”Branten” är det som högst, och där stannade gondolen! Den gungade jätte mycket + att det blåste med. Men vi stod nog bara där i några minuter sen hoppade vi av och gick hem. Till kvällsmat åt vi tacos och tittade på melodifestivalen.


Dag 8: (14-03-2010)

Idag bar det av hemåt vid 10 tiden. Vi har ätit i Tössestugan. Åt bara några pommes imed att jag mådde lite dåligt..

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!