2011 → 2012


Förra nyår så satte jag inga direkt mål för detta gånga året. Men det har ju skett en del förbättringar som tur är! Ivory har jag fått igång och ridit en hel del. Hon har blivit grymt mycket duktigare i höger galopp och på att hoppa. Hoppade ett räcke på 90cm i somras!! :D Jag har även uppnått ett mål med mig själv, att gå upp i vikt. Yes. Tyckte inte om att mina höftben stack ut så mycket som de gjorde i våras/somras men det är bättre nu. Vägde mig hos farmor i julas och då var det äntligen över 50! Men idag var det 49 igen...hehe.

För iår kommer jag inte heller kunna sätta ut så stora mål mer än 2 st. Det första är att jag ska ta med mig Ivory ut på fler tävlingar. Den det andra är någonting jag har velat ända sedan jag skaffade häst. Att köra till stranden och rida i havsbrynet! ♥ Det SKA jag göra 2012 nu när vi äntligen har egen transport! :D

Nu ska inte jag sitta vid datorn mer ikväll så jag får önska er alla ett riktigt  G O T T   N Y T T   Å R !!!!

RiddagbokHejhej. Efter middagen idag tog jag och syrran hästarna ut på en sista tur 2011. Satt och funderade på vad det var för väder förra året när jag också då red en sista gång. Idag var det dimmigt, grå himmel och ingen snö, förra året var det raka motsatsen! Massa snö, klarblå himmel och strålande sol ♥

Dagens ritt gick inget annat än super. Ivory och Amanda var så glada att bara få springa av sig! Och att inte bli tvingade att arbeta i form var en av de bästa sakerna ;) Allt gick verkligen magiskt bra. Ivory lyssnade som aldrig förr på mina hjälper. Det var i slutet som jag blev arg på en sak. Vi red hemmåt på landsvägen och så ser jag att vi möter en bil med transport. Ivory brukar haja till på större bilar så jag sträckte ut armen ocj visa ''sakta farten!'' Som hästägare trodde jag hon skulle fatta, men saktade hon? Nej. Ivory slängde sig bakåt och sprang nästan på syrran och Amanda. Och bilen bara körde. Att man bara kan göra så!!! Tack för den.

Resten av rundan försökte vi komma på vad det kallas när man i dressyren gör så att hästarna står på stället och travar men vi kom aldrig på vad det var och jag fick dampet för det xD Men bara för jag skrev det här och nu kom jag på vad det heter! PIAFF! Haha!

Morgondimma


hunting elephants at the market


Hejhej. Sitter i min ensamhet och käkar godis och dricker te. Tänker lite på vad jag gjort under 2011. Men det är inte så mycket faktiskt. Inte som sticker ut och jag tänker ''det glömmer jag aldrig!''. Okej jag slutade 9an men nått större och roligare än det som jag tänker på finns nog inte. Nästa år ska jag vara mer social. Senaste gången jag var med någon tror jag var när jag var hos Felicia. Det är ett tag sen må jag säga. Ändring på det!!

Nu till mina god natt-sagor ;) God natt! ♥

Köttbulle-orpinton


Hejhej! Sitter just nu och terroriserar min syster när hon har webcam med en klasskompis. (En kille...olala ;)) Skulle gå ut innan och mata ett flasklamm. Vi fick nämligen ett oväntat tvillingpar med lamm igår. Men tyvärr hann vi inte ut i tid för det lång dött när vi kom :( Gick då till stallet istället och fotade lite hönor o tuppar. Orpinton är helt galna mot ''deras'' mamma. Hon vågar inte ens hoppa ner från pinnen. Och när hon väl gjorde det så råkade vi ha dörren öppen så hon flög ut, och efter henne kommer en stor orpinton och nyper tag. Lillhönan får panik och flyger sig loss och in till kaninen! Haha. Det blev lite kaos där ett tag. Men det är fixat ;)

Mamma, pappa och broshan är inne och kollar på The Stig-Helmer story så nu ska jag och syrran gå ner och äta varma mackor! ♥

Gick ut med hundarna en sväng


Årssumé

Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?
Ja.
Har du några nyårslöften?
Att komma ut på mer tävlingar med Ivory
Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej
Vilka länder besökte du?
Norge, Sverige
Vilka datum från år 2011 kommer du alltid att minnas?
11/11-11
Vad var din största framgång 2011?
Lärde Ivory buga
Största misstaget?
Ojojoj. valde många fel beslut
Bästa köpet?
Vad spenderade du mest pengar på?
vet inte
Gjorde någonting dig riktigt glad?
att min kompis kom in på samma program som jag ♥
Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2011?
Gasolina -när vissa shakade loss i klassrummet ^^
Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
Ledsnare!!! Vet knappt när jag var med någon senast...
Vad önskar du att du gjort mer?
Tagit chanser, hängt med vänner på roliga saker istället för att stanna hemma
Favoritprogram på TV?
Kollar aldrig på TV
Vad gjorde du på din födelsedag 2011?
Grät
Finns det något som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Ohja
Hur skulle du beskriva din stil år 2011?
På våren var den väl färgglad men sen blev det vad jag kände för
Vem saknade du?
&
Den bästa nya personen du träffade?
Min nya klass


ellos


Hejhej. Nu ska jag stänga av datorn och sova. Ska bli skönt! Hoppas jag vaknar imorgon utan träningsvärk....;) Det bär troligtvis av mot stan imorgon för lite mellandags shopping med familjen. På kvällen vankas det bio! Men vi har fortfarande inte bestämt oss för vilken, hehe.

God natt! ♥

Ridläger dag 3


Hejhej! Idag var det sista gången vi lastade hästarna och drog till Tvååker för hårdträning ;) Gick toppenbra att lasta dom både dit och hem. (Ivory gick rakt in när vi skulle hem!! :D) Idag var det mycket att styra med vikten. Vilket jag redan har gjort med henne. Det kommer ju mycket in i NH-träningen. Hon gick superbra idag, bara några ynka få gånger hon tog upp huvudet, annars jobbade hon i så fin form! ♥ Vi gjorde också en del tempoväxlingar i trav och galopp. I traven tex. skulle man börja med att rida lätt (vi var uppdelade på volterna på kortsidorna, 3/volt). Sen när hästarna hade så långa steg man kunde få dem till (jag vann ju där med mina travarsteg, haha) så skulle man sitta ner! Hallå? Jag flög typ upp och ner hela tiden xD Skumpade som ett as i den jäkla traven HAHA! Så nu sitter jag här med värdens värk i ljumskarna ^_^ Menmen, ska Ivory jobba så får jag med göra det!

När vi skrittade av dem gick Eva, ridläraren runt och sa vad hon tyckte vi hade blivit bättre på till alla. Mig tog hon sist och det första hon frågar mig är om jag har varit ute och tävlat med Ivory. När jag sa att jag bara ställt upp i clear rounder så var hon genast på mig om att de har en dressyrtävling där man är 4st inne på banan samtidigt. Lagdressyr eller vad det var hon kallade det. Hon ville att jag skulle komma på deras infornationsmöte/intressemöte för hon ville vi skulle ut och tävla. Hon sa flera gånger om att hon tyckter inte Ivory såg ut som en travare utan som en snygg dressyrhäst. Blir man inte lite rörd då eller? Jag har varkligen världen bästa häst ♥

Så nu vet du vart du kommer se oss någonstans till våren/sommaren. UTE PÅ TÄVLINGAR! :D Det har jag sagt länge att nästa år (2012) SKA jag ut mer. Och detta hjälper nog mig en bit på traven :)

Arkiv bild från Februari

Vilka är nykomlingarna


HUGO - Pappilon/Dansk-svensk gårdshund - 2år                                         STELLA - Border Collie - ca 7 mån

Hejhej. Det var någon liten filur från släkten som undrade men fasiken Hugo och Stella är, så jag tar det nu. Stella är syster med vår hund Fina. Deras ägare, mammas kompis, är på semester just nu så vi passar hennes hundar. Hugo var det tänkt att har skulle bli en agillity hund men av personliga själ så är han nog mest en myshund ;) Vi ska passa dom till den 6 januari tror jag det var. :)

Tvättat Hugo


35-50


Hejhej! Ikväll har vi varit uppe hos farmor och farfar. Där var nästan hela släkten samlad, igen. ^_^ Satt mest och snackade och åt sig mätt, IGEN! Haha, man är ju konstant mätt nu när det är jul! Sitter och kollar runt på lite kamera saker. Har lite funderingar på ett fast 35mm/1.8 eller 50mm/1.8....:)

Ridläger dag 2


Hejhej. Idag var det dags för ridpass nr 2. Började med att rida mycket utan stigbyglar och mycket med att göra våra kroppar rörliga o mjuka. Fick även göra benövningar innan vi så smått värmde upp hästarna med. Red mycket volter och serpentiner för att mjuka upp dem och träna på att ställa hästarna rätt. Jag känner att det var ett tag sen jag red på ridskola och hade de där simpla reglerna. Ute iskogen där jag ridit nu i 4-5år har ingen sagt till mig om att tummen är nedåt eller om mina fötter är förlångt fram ;) Ivory var mycket lugnare idag. Men såfort vi kom bakom syrran så började Ivory med att springa pass istället för trav. Sååå irriterande! Men det var mest i slutet så hon gjorde väl allt hon kunde för att jobba så lite som möjligt, hehe. Hon böev väldigt svettig idag med. Men när vi red på volterna kände man riktigt hur hon tog i och arbetade. I höger varv påde skrittar, travar och galopperar hon på tygel! :)

Efter lektionen var det en timmes teori där en annan ridlärare, Lotta, gick igenom lite vad man ska kolla efter när man provar ny sadel och hur/vilket bett man ska använda kombinerat med vilken nosgrimma. Gick lite snabbt igenom även paddar och benskydd. Intressant och lärorikt!! :)

Mamma orkade varken filma eller ta kort så det får bli en arkivbild igen.

4 stjärnbilder


Under bar himmel

Hejhej. Ikväll har jag suttit ute med min syster och myst! Tog med kameran för att fota stjärnorna och denna gången lyckades jag bättre! Kameran var fulladdad också ;) Det kan va ett hett tips. Vi satt och spelade kort under tiden kameran gjorde sitt. Bilder här under är tagen i ca 15min. För det fick vi hänga en hammare på avtryckaren HAHA! Hade blivit lite jobbigt att sitta och hålla nere den själv i en kvart ;)

Ridläger dag 1


Hejhej. Idag gick det rätt bra att lasta hästarna här hemma. Vi kom iväg i tid o allt! ;) När vi kom fram fixade vi dem, sprang på toa och sen började lektionen! Vi var bara 5 i min grupp men det räckte alldelles lagom! Ivory var jättestirrig i början! Men hon lugnade ner sig och gick fint i from. Men när vi skulle trava kom stirret tillbaka. Hon travade inte ens, hon passade! Så höll hon på hela tiden. Trodde jag skulle koka av ilska ett tag men det gick över sen ;) Galopperade och travade på en volt nere vid C och det gick mycket bra då :) Hon har visst en tendens att böja huvudet åt höger så i vänster varvet fick jag jobba mycket på att ställa henne i vänster samtidigt som hon inte skulle kapa hörnen och förlora sin fina form. Det var lite många saker på en gång, hehe. När vi väl slutade var hon som en dränkt katt. Stackarn ;) Dom fick täcken på sig och morötter i magen. Lastningen gick ganska mycket sämre nu när vi skulle hem men ändå sååå mycket bättre än när vi skulle hem från lucian. ♥ Väl hemma fick de ännu mer morötter o havre :)

Det togs inga bilder men ska fråga om mamma vill ha med min kamera o filma lite när vi rider imorgon. Eller iallafall ta några kort. :)


Jag vill ha en egen måne


Ridläger


Hejhej! Nu är det snabba tryck på tangenterna som gäller! Mamma håller på att göra middag nu och jag och syrran ska gpronga och putsa upp våra hästsaker. Efter lunch, vid halv 2, lastar vi hästarna och åker ner till Tvååker! Det börjar ett 3 dagar läger idag. Iof bara dagsläger men ändå! Ska bli kul :) Jag och syrran är med i gruppen som är mer åt dressyr. Valde mellan det och hoppning men min häst kan inte ta högergalopp så bra så dressyr fick det bli :)

Jag som trodde jag var dålig på geografi....


Home alone


Hejhej! Kvällen ikväll har varit väldigt lugn o mysig! Efter lunch så badade jag och hade ansiktskräm, hårinpackning mm. Efteråt smörjde jag in hela mig så nu är jag superlen! Riktigt uppfriskande! ;) Efter kvällsmaten kollade hela familjen utom pappa på Ensam hemma 1. HAHAH! Fyfan vad jag skrattade, hade ont i magen efteråt! Verkligen min typ av film! Har 2,3 o 4 också så de blir det väl imorgon ;)

Imorgon så händer det en rolig sak också!! :D Men mer om det då..är trött nu. God natt! ♥

Hugo


Hur jag vaknade idag


Idag var jag typ halvvaken vid halv 10. Kände att Hugo kom och la sig hos mig men jag somade nog efter det. Sen som en blixt från en klar himmel blixtrar det till och jag blir klarvaken. Men det var ingen blixt från himlen....Det var mamma som hade fått fatt i min kamera. Haha! Gissa hur glad jag blev....

Stallet


Hejhej. I förmiddags så red jag ocg syrran upp till ridhuset igen. Jag red barbacka och hade med mig longerlinan och en reprimma. Red up i tränset för pappas jaktlag var ute och jagade rådjur så ifall det skulle smälla ville jag ha så jag kunde få stopp på Ivory ;) Men det gick bra, böev inget pangande. Väl i ridhuset gick det okej. Höll mig på mitt volten och syrran red på fyrkanten. Till en början var hon ganska stirrig. Hon såg sig själv i 2 speglar och syrran red runt. Men hon lugnade sig efter att jag racat av henne lite ;) Jäklar vilka språng den hästen kan!! Tur man inte satt på hehe. Hon travade så lugnt och fintpå tygel det sista ♥ Galoppen går frammåt också. Hon tog ett helt varv i höger! :D

Var i ridhuset i en halvtimme bara innan vi red hem igen. Då var det ännu disigare och det duggregnade mycket mer. De fick komma in i stallet och stå med fleecefilt och äta havre, morötter och hösilage fram tills nu då jag har varit och släppt ut dem :)

Mina julklappar 2011


-2st A4 ramar

- Tyskt lypsyl ♥
- 2 presentkort på bio Capitol
- Pengar

(från toppen)
- Polaroidfilter
- Close-up +4
- Close-up +2
- Close-up +1

- Super varma o sköna vantar
- Hår pulver
- Ficklampa
- Shampo som doftar som en äng blommor ♥
- Body lotion
- Ridstrumpor

364 dagar kvar

Hejhej. Nu är mitt julfirande över för dena gången. Dröjer 364 dagar innan det blir igen! Jag är väldigt nöjd med mina presenter och även med minerna jag såg när de öppnade de jag hade gett dem ;) Visar imorgon vad jag fick. Nu måste jag sova, är huur trött som helst!! ;)

God natt! ♥

GOD JUL!


Storögd


Hejhej! Nu ligger jag proppmätt i soffan och lyssar på Bingolotto's uppesittarkväll.Ska strax gå ut och ta in hästarna. Kan inte riktigt fatta att det är julafton imorgon. Helt galet att det gått ett år. Snart är det 2012....! Idag har vi julstädat som aldrig förr! Julafton ska firas nere hos oss idag. Förra året var vi hos farmor. Men nu ska båda släktena samlas i vårat hus så det blir nog livat o glatt! ;) Ska gå och lägga mig snart för jag är hur trött som helst. Men efter att jag har varit hos hästarna kommer jag väl vara klar vaken hehe. Bilder på granen kommer upp sen! ♥

Riddagbok


Hejhej! Idag red jag och syrran upp till ridhuset igen. Vi gjorde det vi lunchtid så vi skulle få vara ensamma och det funkade. Inte en kotte vi såg till! Skönt. Jag tränade på att hon skulle lyssna på mig så det blev mycket halvhalter. Från stillastående till trav och tvärtom. Funkade även att göra från stillastående till vänstergalopp! :) Hon jobbade jättebra idag och var inte lika stirrig som hon var förra gången men det finns fortfarande mycket som är läskigt ;)

Bus i snön


Julavslutning


Hejhej! Nu ligger jag i min nybäddade säng (!!) och ska snart sova. Så jäkla skönt att inte sova på ett grusberg mer! Ådi har kommit upp och sovit i min säng några nätter och när man vaknar på morgonen så är det bruna tassavtryck i hela sängen...mys. Men nu är det borta! Och en sak till som är bort är ALLT PLUGG! Jag har äntligen fått jullov!!!! :D Inte en dag förtidigt!

Var på en avslutningskonsert i Varbergs kyrka vid 3. Det var mysigt :) Efteråt gick jag med madde, lisa a och amanda till blådörren. Fyfan vad vi skrattade där! xD Hahah! Jag bad tex. om att få gå ut till madde (satt innerst och skulle gå för att åka hem) men då sticker hon upp gaffeln i ansiktet på mig och säger javisst, här! ♥

FotopysselHejhej! Sitter mitt uppe i denna röra just nu...Hehe. Får se om jag prkar fixa allt idag annars har jag ju lite dagar på mig ;) Hursom, Fuji är ju helt otroliga!! Jag beställde 116 bilder i söndags eftermiddag och idag är dom hemma hos mig, snacka om snabb leverans?! Och de första 100 gratis...Kan det bli bättre? ;) Ska fortsätta nu så jag hinner klart innan mamma och pappa kommer in!

Bilderna är i smått för att ingen bekant ska se föööör mycket! ;)

bara vi två och läraren

Hejhej! Sista dagen i skolan innan jullov!!! Så otroligt härligt och helt ofattbart! :D Idag när jag kom till tyskan så satt bara Erik Norell där! Haha fatta jag blev heelt paff för jag kom ändå några minuter försent. Satt där helt tysta till 20 över but still, det var bara vi två och läraren ^.^ Vi visste att teknikarna och naturvetarna skulle ha matteprov men tydligen så hade estetarna någonting också (troligtvis repetition inför konserten idag). Vi gick igenom lite ord från filmen vi såg i måndags och sen fick vi gå! 1 timme tidigare haha. Nu sitter jag här med 48% på datan...Inte bra den kommer inte hålla hela dagen! :(

Hundvakt


4 dagar innan jul


Ge-kås

Hejhej. Idag har jag inte varit hemma på hela dagen. Åkte iväg till skolan vid 7 och kom hem nu ikväll, halv 8. Hehe. På tyskan kollade vi på Winnie the Puh Weihnachten i 1.5 h!! Så jäkla långtråkigt! ^^ Sen matte, sen logi. Då skulle vi kolla på Rain man, hann inte klart tyvärr. På engelskan skrev vi ett brev till en filmkarraktär i en film vi sett förra veckan. Ganska slapp men långsam skoldag. Imorgon är det mysdag och sen är det bara en dag kvar. Helt f'cking galet att en termin redan gått!!! Bara 5 kvar sen tar jag studenten ♥ Heheh tänk vad mycket som ska hinnas göras på de 5 terminerna...fy nu blev det jobbigt ;)

Har äntligen fått tag i de som har ridhuset på andra sidan skogen så imorgon vid 4 ska jag vara där uppe för att få en genomgång vart man tänder, vart skottkärran står osv. Nu ska jag äntligen få rida i ridhus! :D Då kan jag träna henne även under vintertid. :thumbup:

Smygfoto av Lissan...;)


Kan inte skriva ut vad jag köpte...vet att syrran brukar kolla in här och det vore ju tråkigt om hon såg vad hon ska få....hehe ;)

Årets tomtepromenad


Jappjapp, årets tomtepromenad blev lyckad! Jag gick med Paphatsara och trotts det inte var någon snö frös jag ^.^ Vi köpte lotter efter att vi gått i mål. Jag köpte 5 och hon 2. Hon vann ingen men jag vann 3 haha ^^. Jag vann två påsar bilar och en tomte. Men snäll som jag är så gav jag den ena påsen till drottning Pöö ;) 

Förra året var det mer vinterkänsla...

GB


Haha! Njae inte så trångt faktiskt. ;)

Lilla GB. Den här killen hade vi som föl för några årsedan. Det var inte meningen att Goldie, mamman, skulle få för men rymmer hingsten så händer det saker ;) Imed att han inte var planerad så hade de inte plats. Vi fick då frågan om vi kunde ha honom och Goldie ett tag. Och så blev det. Kom inte ihåg hur länge det var vi hade honom..När jag var med syrran på ridskolan i torsdags så red hon just på GB (Golden Bell)! Han var så otroligt söt! Jag har inte sett honom sen vi lämnade iväg han. Mamman hade vi kvar längre än vad vi hade fölet. Men den tog även ridskolan tillbaka henne också och kort därefter avlivades hon. Vi blev jättebesvikna...Hon kunde ju gått som sällskap hos oss, men icke. ♥

Bilder på GB från födslen finns på ridskolans hemsida.

Lastträning


Hejhej. Innan tomtepromenaden startar helt så var jag ute och lasttränade lite. Det gjorde jag igår med och då gick det bra. Jag slutade när hon stod stilla en längre stund med båda framfötterna på rampen. Idag gjorde jag som jag sett dom göra på Ponnyakuten. Ja började först gå runt transporten så ho inte var rädd för den. Lät henne nosa, lukta eller vad hon ville göra med den. Sen gick jag mot rampen men stannade precis innan jag märkte att hon skulle göra det själv. Nästa gång gick jag lite längre, stannade och backade tillbaka. Så gick jag i 10 minuter kanske tills det ögonblicket då vi var på!! :D När vi var på backade jag t till hälften, gick på igen och backade ut. Så duktig hon är!! ♥

Ska träna så hon blir såhär duktig igen!

Tomtepromenad

Hejhej! Idag är det dags för den årliga tomtepromenaden! Klockan 1 kan man börja köpa startkort så jag får snabba mig att äta middag nu ^_^ Det är inte riktigt den julkänsla som det brukar vara vid den här tiden. Det kommer finnas tomtar på banan, glögg och pepparkakor som man får, men snön fattas!! Förra året var det hur mysigt som helst. Med 30sm snö. Nu är det ännu plusgrader!! Jag och mamma kollade vädret igår. Det ska snöa på tisdag men onsdag, torsdag, fredag och självaste julafton ska det vara plusgrader! Åhh! Det är ju ingen jul utan snö...:(

Datanörd

Hejhej. Idag har jag verkligen suttit vid datorn hela dagen känns det som! Jag har nu suttit och letat upp 100 bilder som jag har skickat iväg till Fuji för framkallning. Kom på idag att jag helt glömt av det så nu hänger alla mina julklappar som jag ska ge bort på en skör tråd! Håller tummarna på att Fuji är snabbjobbare ^_^ På måndag åker vi upp till Ge-kås för att handla det sista. Att det alltid ska bli att man gör allt i sista minuten! Jag fattar inteatt vi aldirg lär oss att vara ute i tid! Haha.

Menmen. Jag lyckades inte hålla mig innanför 100-gränsen...det blev 16st för mycket men wft. Det blev 10kr dyrare så det gjorde inte så mycket. 40kr för 116 bilder är en rätt bra deal om jag får tycka ;)

i.miss.the.summer!


Nytt


Ego


Barnavakt

Hejhej. Nu ska jag springa och packa det jag ska ha med till 'jobbet' ikväll. Ska sitta barnvakt igen för de söta ungarna, till 12 ungefär.

Svenskan och idrotten var inställda idag så vi slutade halv 11!!! Så jääääädra gött! Gick på stan med praew innan vi tog 1 bussen. Hittade lite saker jag ska ha till mina julklappar jag ska ge bort. Praew köpte vinterskor, likadana som jag! ^_^ Fast i svarta, som jag ville haft från början men det fanns inte min storlek. Turunge ;)

Kommer upp ett inlägg senare med bara bilder på mig. En VISS PERSON har tjatat o tjatat om det! >_<

Longerade lite med ivory innan. Filmade oss lite så filmen kommer väl också upp senare :) Gick sådär. Amanda var ute och då vill Ivory bara springa till henne.....så vi gjorde mest flytta för tryck och sådanna övningar. :)

Nytt på G


Ny design på G!

Hejhej. Nu ska jag iväg och kolla på när syrran rider. Ska bli kul att träffa alla hästar igen! :) Kameran åker med men vet inte om det kommer bli så bra bilder, har aldrig fotat i ett ridhus förut ^^

RiddagbokHejhej! Idag kom jag hem för sista gången så här tidigt på e torsdag...Nästa termin kommer vi sluta halv 3..Men imorgon är den en speciell dag också :D Hoppade iallafall upp på hästyggen när jag kom hem! Så otroligt härligt väder! Ångrar nästan att jag inte red en längre runda >_<

Vem kan tro det är 10 dagar kvar till julafton i det här vädret? ;)

Tupp, höna eller kyckling? ;)


Hejhej. Här är 4 bilder på några av kycklingarna vi inte riktigt ver säkert vad det är för någotn kön. Vet du? Jag orkade inte ta kort på alla, vi kunde inte hålla koll på vilka vi fotat o inte och sen ser alla lika dana ut typ ^^ Tre exakt likadana gula, tre exakt lika dana som på första bilden, tre svarta osv osv. ^_^ Ska du ut till dom nu samt fixa i stallet. Sen blir det plugga Europa kartan!! Vi fick i läxa från idag till imorgon (!!) att lära in vart hälften av europasländer + respektive huvudstad ligger. Trevligt!! ....

Jag kunde varit smartare....

Hur blond är du?
Har du...
(x) sprayat hårspray i ögat?
(x) trasslat in ditt hår i hårborsten?
( ) gått in i en skylt gatulyckta?
(x) fått tuggummi i håret?
(x) fastnat med tungan i ett räcke på vintern?
( ) snubblat över en dammsugare mer än 5 gånger
( )slagit sönder ett glas när du ska hålla tal?
(x) missat blomkrukan när du skulle vattna blommorna?
(x) trampat barfota på en igelkott, geting eller liknande?
(x) slagit dig på fingret med en hammare?
( ) råkat trycka på stänga-knappen på datorn?
(x) snubblat på en fotboll?
( ) gett kattmat till din hund eller tvärtom
(X) kallat en lärare för mamma eller pappa? - Så jäkla pinsamt det var!! xD

(x) sprungit på ett litet barn?
(x) gått i en vattenpöl med ett hål i skosulan?
(x) tryckt in din nyckel i fel skåp i skolan och försökt att öppna?
(x) frågat vart din mobil är när du håller den i handen?
( ) gått in i fel klassrum medan en annan klass har lektion där ?

Jag fick 13

() 5-9- du är ju rena geniet ju!
(x) 10-14 du kunde ju vart smartare
() 15-17- du behöver nog gå ett extra år i skolan ..
() 18-21 - SÖK HJÄLP FÖR FAN!

Sadelputsning


x och y


Hejhej. Nu har jag och syrran varit borta i stallet och fixat. Jag fotade några av kycklingarna så dom bildern akommer väl upp imorgon :) Farmor skrämde livet ur mig när jag öppnade dörren för att ropa på hästarna och så stod hon där! Haha! Det har Amanda också lyckats med mååånga gånger :)

Ska stänga av datorn nu (läs: snaaaaart) så jag kan läsa lite ur matteboken. Har prov på älskade x och y imorgon.....Wish me luck!! ;)

Välkommen till sveriges vinter


Hejhej! Ja rubriken säger samma sak som Stefan sa innan han skulle börja redovisa om Skåne. Det ösregnade och blåste...Men det måste komma snö till julafton!!!! Annars blir det ju skandal :( Dagen idag var seg..p.g.a. vädret. Men nu är jag hemma i värmen och ska snart ut till stallet och bli blöt o frusen igen. Hehe, inte lätt när det är svårt ;) Mamma sa hon hade mockat till mig så det är inte så mycket att göra :) Önskade ja hade beställt ett månads kort hos Larsa i deras ridhus för då kunde jag rida dit upp och rida nu. Menmen, snart är det jullov och efter det går vi mot ljusare tider! ;) Man får se povitivt.

Sitter nu och lyssnar på en julskiva, dricker glögg, äter pepparkakor och myser bland tusen tända ljus <3

Gotterian


Klicka på bilden för att komma till denne smarriga sida full med godis! Just nu pågår en tävling där man kan vinna en iPad eller en fet påse godis!!

Gratis kurs!!!!


Hejhej! Är SUPERGLAD!!! Atletica ringde innan (där jag dansar) och sa att jag hade vunnit deras utlottning om en gratis kurs hon dom till våren! Kan knappt vänta! Haha! Då tar jag mig an Street funk steg 2! Eller ''medel'' som det numera heter. Ska bli ap-kul. Funderar på att gå i zumba också, det såg med jättekul ut på uppvisningen! :)

Lucia

Hejhej! Nu är jag hemkommen från en otroligt mysig kväll i Veddige bland massor av söta tomtehästar! ^^ Vi var ett gänge på säkert 10 pers som, trotts regnet, samlades i lucialinnen och sedan red i väg in i Veddige samhälle. Väl där möttes vi upp av en häst o vagn med bjälra och vi startade även vår CD-spelare och började sjunga julsånger. Stannade till utanför ålderdomshemmet där de gamla hade flockats utanför, och så sjöng vi några sånger för dom. Så söta dom var :) Det var verkligen hur mysigt som helst!! 95% lyckat! (100% om det hade varit snö ;))

Ivory skötte sig bra. Vi red bredvid Sandra som hade musiken men Ivory verkade inte bry sg så mycket om den. Bara att hästen bakom ivar lite närgången tyckte hon. Vi mötte bilar, familjer, hundar men nada hon reagerade på. Detta var en bra träning för henne! :) Stämningen blev dock värre när vi skulle lasta och köra hem. Hon total vägrade att gå på! Hon brukar nästan springa på för att komma hem men idag, det gick inte! Vet inte hur länge vi stod där men tillslut så! Vi har äntligen köpt transporten så nu ska det lasttränas! ;) Planerar masa roliga saker till våren/sommaren och då ska lastningen vara det sista man ska behöva tänka på.

Förra året, på exakt den här dagen, fotade jag och syrran luciakort med hästarna. Ta en titt på dem igen. Har inga bilder på Macen....;)

Svar


Hej! Åh det skulle vara super! Får springa ut och ta bilder på de allihop någondag då ^_^ Jag har också hört att man kan se det efter några veckor men vi har aldrig haft höns förut så vi ser inte det, hehe.

Jämförelse

18 September                                                                                                     10 December

Helt sick hur stora kycklingarna är nu!! Och han/hon på bilden är inte den största...Vi har fortfarande inte sett vilka som är tupp respektive höna men gissa kan vi göra. Räknade även ut att vi har runt 18 fjäderfän nu. Haha!

Once a month


Hejhej. Ligger fortfarande kvar i sängen...Mår inte alls bra idag :( Pappa har jätteont i magen, han spydde och höll på så mamma har nu åkt in till sjukhuset/neptunus med honom. Har faktiskt aldrig sett pappa sjuk...Mmma trodde de kunde vara blindtarmen men vi får se vad dom säger när dom kommer hem. Solen skiner i genom mitt fönster nu och jag vill bara springa ut och fota! Men jag blir nog kvar här. Blä. Skulle ju hämta hem transporten idag så jag kunde lastträna Ivory inför imorgon men vet inte hur det blir med det nu, även fast jag mår bättre nu så är det pappa som brukar köra transporten och det är han nog inte så pigg på att göra.

Transporten vi ska hämta hem är den vi alltid lånar, från min gamla musiklärare från grundskolan. Men denna gången när vi väl har hämtat den ska vi inte lämna tillbaka den! Vi har köpt den!!! :D Äntligen! En egen transport! Fritt att åka när man vill :D Som jag längtat!

Årets dansuppvisning

Hejhej! Dansuppvisningen iår var SUPERKUL!!! Var jäkligt nervös när hon sa det var vår tur men samtidigt ville jag göra det. Det var ju det man tränat på hela hösten och damn vilken rush jag fick av att alla apploderade åt oss när vi intog våra platser! :) Dock startade de musiken innan vi var klara så början blev helst fail ^^ Men pappa fick inte med det på filmen, tur ;)

Nu är jag proppmätt efter massa kinamat! Ska snart krypa ner och kolla på film. Imorgon hämtar vi hem något riktigt efterlängtat!! :D

Månförmörkelse

Hejhej! Idag vaknade jag vid 10, skönt! Gick ut och fixade i stallet. Farfar har gjort klart där hönorna ska vara i vinter så dom ska bäras (!) in idag. Vet inte hur många hönor vi har nu egentligen...

Jag tog Ivor ut till gården och longerade lite. Gick bra! Hon var hur pigg och glad som helst :) Tänkte att jag måste rasta henne nu innan måndag för då ska vi ut på äventyr igen! :D Det var också uppehåll idag så jag passade på.

Nu ska jag äta, om en timme ska jag samlas...!! :D

Bed sweet bed

Hejhej! Nu är jag hema igen efter en väldigt mysig kväll hos Felicia :) Vi var några stycken som lagade tacos, SKRATTADE(!!!!) kollade på idol, spela kort och åt godis ^^ Skrattade så jag grät. Haha! Fyfasen...;) Nu är jag hur trött som helst! Ska sova nu så jag är fit for fight imorgon då det är show time!! :D

T

Hejhej! Svenskan idag var den bästa på länge + att idrotten blev inställd så jag kom hem med halv 3 bussen!! :D Nu sitter jag och väntar på att mamma ska komma in och skutsa mig till Felicia :) Där är några mer från klassen blandannat och så ska vi laga tacos! Mumma ♥ Skriver mer sen kanske.


How to build a relationship


linnaanderssons.blogg.se


Hejhej. Har suttit och gjort en header åt söta Linn. Ta den om du vill ha den ^_^

Nu ska jag äta och sen får jag springa ut och ta in hästarna...Det blåser halvt storm ute och regnar i omgångar så det lär blir mysigt!!

Oj!

Hejhej! Insåg nu att jag knappt skrivit något här på ett tag hehe. Denna veckan har varit ganska fullpackad med saker. Jag redovisade mitt arbete i turismen i går och det gick sådär ;) Kunde det inte så bra så jag läste nästan av papprena...Jag hade även tyska grammatik prov och ja....tror jag får som i filmer, ett F innuti en röd ring haha! ;) Idag var det lugnt igen. Vi började kolla på en engelsk film som heter Freedom writers och sen satt jag och lyssnade på redovisningar.

Jag och syrran fixade så kaninen har kommit in i stallet nu! Hon såg så glad ut när kom skuttade omkring nyfiket och luktade på allt 'nytt'. Har film på hur det ser ut i stallet. Undertiden kommer lite bilder som är fotade under veckans lopp.

4 låtarBlack panter


Hejhej! Fick sluta lite tidigare idag. Hade hunnit med halv 3 bussen men jag skulle ner til stan! :) Skulle titta efter vinterskor och vanliga svarta byxor. Hittade även ett perfekt par inne på gina! :D Var inne på Din sko en snabbis och kollade och testade ett par skor med köpte dem aldrig...Ska kolla vidare på nätet nu, eller ah, efter att jag pluggat lite tyska och skrivit klart presentationen om Gästrikland :)


Mintu

Hejhej! Har varit hemma 1 timme ungefär och hunnit äta och slappna av. Nu ka jag dra i gång att göra klart turism arbetet som vi ska redovisa imorgon! Heja heja...Hade redovisning i engelskan idag men jag blev inte lottad att göra som tur var! ;) Om jag orkar får jag börja kolla på tyskan...har grammatik prov på onsdag...:(

Mormor har varit här och hämtat hem sin hund. Dom har varit en runda i tyskland och julhandlat. Såg att de hade köpt mintu till oss, mumma! Nu ska det drickas varm o'boy i vinter! :thumbup: Fick även ett apbra lypsyl! ♥ Hehe, när vi var på utbytesresa med 9b så köpte jag (i akutfall) ett lypsyl som visade sig vara det bästa i hela världen! Haha, men nu så har det tagit slut men då kommer mormor med ett likadant ♥♥♥♥ ;)


I wish

Sitter och pressar fram några rader till hotell arbetet. Har en halv sida nu och det ska vara en hel...Jag hatar att skriva långa texter. Jag klarar aldrig det! För ett tag sen skulle vi skriva två sidor svenska berättelse, jag fick nästanihop till det...haha. Är urdålig på att skriva...^_^ Hursom. Var i stallet innan och satte upp redskaps hållare och en korg. Det börjar ta sig nu!! Pappa ska leta upp trähängare till grimmor/grimskaft, mamma ska leta upp en gammal hylla hon tror sig veta vart den är och jag ska leta upp rosetterna och ska hänga under hyllan. (På är det tänkt att pokaler o dylikt ska stå men jag hinner nog bli 100 innan den hyllan är full;)) Men jag har faktiskt en pokal! Sen en tävling på ridskolan, jag kom 4a men fick pokal ändå heheh :)

 

God natt! ♥


Sista dansträningen är gjord

Hejhej! Ja nu har jag varit iväg och dansat för sista gången. Men vi har uppvisningen kvar också :) Det bästa till sist. Efter den åkte jag till PS för att kolla på den sista perioden som broshan spelade. De spelade mot serie 1an i 97serien och förlorade med 7-3. Nu MÅSTE(!!!!!) jag skriva klar engelskan. Hade tänkt göra klart massa saker i helgen men har det hänt? Nej.

Pappa skutsade in mig men vi blev lite tidiga så vi åkte till fästningen och kollade på havet. Det var vackert! :) Såg även en regnbåge på vägen in. Det var ett tag sen man såg!

Halloween


Hejhej. Idag var det äntligen uppehåll och solen kom till och med fram stundtals! Den har man saknat. Även om jag saknar snön nu..:) Jag och syrran letade fram halloween kläderna igen och gick ut till hästarna. Vi kom på igår att vi glömt att fota halloween-kort med hästarna men nu är det fixat! Även om det inte blev några kort på syrran...Det regnade och hon frös så mycket så hon ville inte ta av sig ;) Mer kort kommer ikväll om jag inte drunknat i alla skoluppgifter...

Riddagbok


Hejhej! Nu har jag äntligen fått rida igen! Har ju varit ett sånt pissväder hur länge som helst nu. Och om det har varit fint väder, ja då har man varit i skolan och inte kommit hem förren det är mörkt!..

Tnkte bara rida en liten runda idag. Mest för att rast henne. Dem har fått stå inne hela dagen idag för det blåst och regnat. Men i slutet av rundan, när man nästan kunde se hem, så möttes vi av en traktor som höll på att såga bort en stor gran som ramlat idag. Så det var bara till att vända och rida samma runda tillbaka. Hehe, det hann bli rätt mörkt då men det var bara mysigt. Nu börjar jag faktiskt längta efter snön! :D

Min önsklista 2011


Ingen mobilsladd

Hejhej. Idag är det lördag och jag har planerat att ta det fruktansvärt lugnt. Det längsta jag ska gå är till stallet och till farmor. Sen blir det soffan med filt o överblivet godis sen bion igår. :) Är inte så förkyld längre men hostan har hunnit i kapp mig....Denna helgen måste jag göra klart tre arbeten och alla tre måste vara klara innan måndag.

Det är typ ministorm ute så det är mysigt att mysa framför TVn. ♥ En sak som inte är lika mysig är just att vi måste gå ut i detta vädret...Och att jag inte hittar min sladd mellan mobilen och datan! Irriterande. Skriver från MACen och här har jag inte vettiga bilder. Bilder finns det men absolut inga vettiga...heheh ;)

Ju mer jag kollar på den, desto mer ser det ut som jag har vampyrtänder....

 


2'a december

Hejhej. Har nu fikat och ska dra mig ut och fixa i stallet. Vid sju åker några härliga tjejer in till stan, käkar pizza och går och ser Breaking Dawn! :D Filmen som framkallar epelepci....Hoppas inte jag har anlag för det iallafall!

Kom hem 1 timme tidigare än vanligt idag. Skönt! Var inte med på idrotten p.g.a min förkyldning så vi fick gå en runda och sen åka hem. Jag, Lina och Amanda gick i i skolan, satt där i några minuter och sen gick vi till bussen ;)

Såhär mörkt brukar det vara när jag kommer hem på fredagar....                                       Men såhär var det idag!


två bilder


Vattenkort


Hejhej. Nu har jag ägnat lite tid åt att fota vatten. Var ett tag sen känner jag. Lyssnar på musik och tar det allmänt lugnt. Tack o vil att jag blev förkyld denna veckan! Nu ska jag sova en lång natt så jag är frisk imorgon för på kvällen åker jag in med Alma, Yassei och Anna och kollar på Beaking Dawn Part 1! ♥

Mail


Hejhej. Ja blogg.se hade någon förfrågan om vilka som ville anordna en tävling så jag tänkte varför inte! Man skulle skriva hur många besökare man hade så jag skrev 20-30. Och när dom svarade skrev dom 500? Hahah! Skrattade gott åt det en stund ;)

Annars så händer här inte så mycket. Mamma och syrran har åkt till ridningen och jag har bestämt att jag ska fota vatten-dropps-bilder! Hat tänkt o göra det sen höstlovet och snart är det ju jullov!! Bara 21 dagar kvar! :D

Gästrikland och Tokyo

Hejhej! Jag åkte aldrig till skolan idag. Orkade inte pga min förkylning....Så nu skitter jag här och skriver på Tokyo-arbetet. Går frammåt! Ska ha redovisning på det på måndag så då mpste det vara klart! Är lite nervös över det för vi ska redovisa på engelska.....Måste sen göra klart arbetet om Gästrikland, för det ska vi redovisa på tisdag. Och hotell arbetet om ett SPA-hotell.....blä. Men jag valde rätt för regnet PÅISKAR ner ute! Helt sjukt!!! Mysfaktorn är hög ♥

Det är 1a december idag! Det är med helt galet. Har inte sett en enda snöflinga än så länge....Hoppas det kommer inom 24 dagar! ;) Har inte sett vad det ä för jukalender med det gör jag ikväll :) Ingen jul utan julkalender!

Hittade radiokalendern, men dom är aldrig bra ^_^