www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

The seven games

Denna leken går ut på att klappa hästen över hela kroppen. Den ska tillåta en att göra det. Rör du vid ett ställa där hästen reagerar tar du bort handen och avancerar sedan långsamt till det stället igen. Hästen ska vara lugn. När man kan allt ovanstående kan man ta utrustning till hjälp. En prasslig påse, ett spö osv. Men kom ihåg att hålla allt på en vänlig nivå. Vi vill inte skrämma hästen!


I denna leken ber vi hästen följa en känsla. Den ska ge efter för minsta möjliga tryck i riktningar som höger, vänster, fram och bak. Tryck först väldigt lätt på tex. bakbenet/låret. flyttar den inte benet ökar du trycket litegrann. Vi ger hästen ca 3sek att reagara innan vi ökar trycket. Detta gör hästen smidig.


Detta är en svårare variant på ovanstående övning. Nu ska vi be hästen flytta sig utan att röra vid den. Om vi tar backning som exempel. Stå framför hästen och börja med att stirra igenom hästen. Sedan göra du en liten pulserande rörelse med handen/fingret. Efter 3sek ökar du rörelsen. Till en början kanske du kommer ändra fram till att du behöver vifta med bägge armarna. Men då vet hästen till nästa gång att den kan undvika det genom att lyssna på tidigare signaler. Därför ska vi ge hästen tid att reagera och inte gå för fort fram! Så fort hästen gör det minsta rätt, kanske bara flyttar vikten från fram -till bakhovarna slutar vi och berömer!

Denna leken bygger lite på föregående. Vi ska kunna be hästen backa ifrån oss och komma till oss på en rak linje, precis som en jo-jo. Stå framför din häst och låt repet hänga väldigt slakt. Gör en svag gungning, reagerar den inte så öka skakningen av repet. När man övat ett tag så hästen kan backa några steg är det dags att bygga på nästa fas, att få den komma tillbaka. Ta tag i repet och gör rörelsen precis som du gör när du drar i ett rep MEN DRA INTE! Bara låt repet glida genom händerna. Reagarar inte hästen? Börja ta tag i repet mer och mer men tänk på att ge den tid att tänka.


Denna leken är precis som longering, fast roligare och det händer saker nästan hela tiden som gör att hästen är koncentrerad på dig och inte på allt runt omkring. Byt rikting ofta, beröm, gosa och gör tempoväxlingar så kommer du ha en jättekul träning för både dig och hästen!


Denna leken bygger på att lek 2 och 3 är väl inövade (Jag har inte kommit till denna än..) När hästen kan flytta fram och bakdel är det dags att lägga ihop det till en och samma rörelse. Det kan underlätta att man börjar att stå utmed ett staket eller vägg , sen kan man avancera.


Vi stöter ofta på problemet att lasna en häst, men det är för att hästen är ett klaustrofobiskt djur. Den trivs inte i trånga och mörka utrymmen. Men vi börjar utan transport. Börja med circel game men flytta dig närmre ett staket. Börja med ett gott utrymme och gör det sedan smalare mellan dig och staketet så hästen måste gå igenom ett mindre och mindre utrymme. Glöm inte att hästen har många olika riktningar så använd dig av dem alla. Bara fantasin sätter gränser, be hästen ta sig under en hängande pressening, gå över en pressening osv.


LYCKA TILL!
Kommentarer
Postat av: Wilma Ponnyryttare<3

Svar: Det funkade elr så fattade jag inte:P

2011-10-22 @ 19:50:22
URL: http://wilmaandersoonn.blogg.se/
Postat av: Rebecca

Använder du photoshop eller något annat foto program?



Om du använder annat, vilket? <3

2011-10-22 @ 21:48:23

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!