Riddagbok

Hejhej! Idag kom jag hem tidigt från praktiken för att hon skulle iväg till tandläkaren o lite annat. Mamma hämtade mig vid halv 12 och när jag kom hem gick jag ut till Ivory. Jag red upp till paddocken och red lite med bommar innnan jag tillsist satte upp ett hinder och avslutade med att hoppa oxer!
Vet inte hur högt det kan ha varit med hon gjorde det jättebra :-) Tänkte komma iväg på lite clear rounder nu i år så nu är det hög tid att träna!

Praktik

Hejhej! Då var det dags för praktikperiod nummer 2! Denna gången befinner jag mig på ett ställe som heter Ursprungskällan och det ligger utanför Ullared mot Okome. Där bor Katrin som driver detta företaget där hon har cirka 6-7 appalosahästar som hon rider och tränar western med. Hon åker omkring och för föreläsningar och håller i klinicks.
 
Jag kom hit klockan 9 imorse och började med att gå med henne när hon visade mig vart de olika sakerna fanns i både stalelt och inomhus. Vi mockade och gjorde klart i stallet innan vi gick och åt frukost. Därefter fixade vi lite med hästarnas lunch och sedan red vi! Så sjukt kul! Jag fick låna hennes störta häst (både till höjden och storleken, hon var gravid). Vi red i paddocken och hon visade mig hur hon rider och tränar. Vilken cool stil western är! Och sadeln var som att sitta i himmlen ♥ Vi red när det regnade som mest men det gjorde inte mig någonting. På eftermiddagen satt hon med kontornjobb samt åkte och handlade så då puttsade jag lite grejer samt städade i sadelkammaren. När hon kom tillbaka tränade hon unghingsten och sedan pysslade vi om ettåringen.
 
Med andra ord är den här praktikplatsen ett underbart ställe! Känner på mig att dessa fem veckorna som jag ska bo här kommer gå fortare än vinden!
 

Mer bilder från GHS

Kollade på Young rider-finalen, GP-ponnyn och världsfinalen i FEI dressyr. Kände mig omringad av gubbar med objektiv större än mina lår typ, haha! :-)

Lördag den 27e

Hejhej! Ja då var även detta utbytet över, för denna gången. Vi ska ju ner till dom i semtember igen :-) Tjejen som har bott hos mig heter Pia och är hur go och trevlig som helst! Vi har haft väldigt roligt tillsammans. Denna dagen skulle de samlas vid skolan halv 11 men jag lämnade ju huset redan vid 7 för att åka upp till Horse show så jag sa hejdå kvällen innan. Sooo, wir treffen uns wieder in september. Bis dann!
 

Fredag den 26e

Hejhej! Har inte hunnit skriva så mycket om österrike-utbytet. När jag väl kommit hem så har det varit fullt upp med annat. I fredags var det sista kvällen och då hade vi en österrikisk-afton på skolans restaurang. Det var fullsatt och hela min familj var där. Österrikarna serverade i sina Dirndl-klänningar. Maten var sjuktgod! När det var klart stannade jag kvar och hjälpte till att städa innan det var dags att åka med lärarna hem till oss till ''the middle of nowhere'' :-)
 
Detta var den kvällen jag fick säga hej då till allihop. Det var väldigt tråkigt! Vi har blivit väldrig bra kompisar med dom på kort tid. Ännu en orsak till att längta till september!

Anton Ewald på Varbergs torg

Hejhej! Idag var svahn-kusinerna här och åt hos farmor ihop med oss. Det kom då påtal om att Anton Ewald skulle komma till torget idag vid 4-tiden. Jag och syrran laddade moppen och åkte in! Var massa folk överallt och det var många som satt på varandras axlar så det var svårt att se någonting. Men det var kul att se honom och höra Begging live :-)

Patrik Kittel


Göteborg Horse Show 2013

Hejhej! Nu har jag vaknat men ännu inte fattat vad som hände igår....♥.♥ som sagt var jag och Alma uppe och kollade på GHS igår. Vi tog tåget upp vid halv 8 och var där till fem innan vi gick mot tågstationen igen.
Här är de saker jag fick med mig hem från mässan. Ett fint pannband i vinrött (40kr) och en carrotstick (150kr) ! :-)

OMG OMG OMG OMG OMG

Detta.....detta är en dag jag aldrig kommer glömma. Dagen då jag träffade Rolf Göran Bengtsson! ♥ Sitter jag förstår inte riktigt ännu att det faktiskt har hänt. Älskade Roffe!
 
Mer bilder från dagen på Göteborg Horse Show med Alma kommer imorgon! Nu ska jag drömma fina drömmar...

Apport med Aska

 

Hogwarts School of Witchcraft and wizardry

Hejhej! Igår fyllde en utan mina få bästa bästisar Alma år! Hon fick sitt ''paket'' idag som bestod av ett antagningsbrev på Hogwarts school! Får hoppas hon blev glad för det :-)
 
Det var inte det ändå hon fick av mig...jag gjorde en riktig luring på henne! Lite elak kanske men sååå kul. Jag skrev till henne i morse ''Var redo! Idag händer det! Glöm inte din packning!'' osv. Hon blev nyfiken och undrade vad hon skulle packa (även fast vi egentligen inte skulle någonstans) Jag och Praew skrev då ihop en fin kombination som ''Bikini, smink, parfym och rött nagellack, ta med det i en ryggsäck till skolan!'' Tillslut kunde jag inte hålla mig och när klockan var runt 1-2 så avslöjade jag mig. Så jävla roligt, att hon verkligen tagit med det till skolan. Detta gjorde min dag. Skrattar bara jag tänker på det det, haha!
 
När vi ändå är inne på lite Harry Potter-tema så kan jag säga att vi hade nationella prov i tyska steg 4 idag. På skrivningen skulle man skriva ett blogginlägg/dagbok om vad som hänt under dagen. Men man skulle skriva som om man var en känd person. Det fanns olika alternativ varav Harry Potter var ett. Det var inte lätt men jag lyckades skriva lite om hur jag upplevde dagen på Hagrid kom med mitt Hogwardsbrev, haha :-)

Tisdag

Hejhej! Idag har det varit en bra dag. Det här hänt många saker (som alltid) och den avslutades riktigt bra! Vi hade vanlig skoldag i början. Efter lunch började vi skriva på guidningen vi skulle ha för halva gruppen österrikare på eftermiddagen. Blev lite trubbel på vägen men vi löste det. Jag fick fästningen att guida om. Engelskaläraren gick med för att lyssna på vår engelska så det gick inte så bra...Tänkte man inte på att hon var där gick det mycket bättre :-) När vi var klara stannde Pia (min österrikare) kvar i stan med de andra och jag åkte hem för att byta kläder. Vid halv 7 befann jag mig i stan igen, plockade upp Pia, och åkte till SSF:arnas scoutstuga för att fira St. George-dagen. Det var slut klockan 8 och då gick jag och Pia ner mot havet. Vi kom lagom för att se solnedgången från strandpromenaden ♥ Så mysigt!
 

Måndag

Hejhej! Idag har jag hunnit med många saker känns det som! :-) Började tidigt idag med att jag guidade 5 österrikare + läraren Rudi runt i olika hus på skolan och pratade lite allmänt om den. Blandade tyska och engelska haha...Det tog en timme ungefär. Efter det var det vanlig skoldag fram till klockan 4. vid halv 5 tog jag, Lisa, Lina, Amanda och våra österrikare bussen till Gekås! :-) Där var vi tills dem stängde och hade kul! Köpte bara godis och en grej som pappa ville ha. Imorgon är det ett lika speckat shema!

Söndag

Hejhej! Skrev inget inlägg igår, hann inte...Vid lunchtid så åkte vi in till skolan där vi mötte upp de andra svenskarna och österrikarna. Vi åkte gemensam buss upp till Göteborg och blev guidade undertiden av Julia och Maria från hotellklassen. De visade även runt oss i Göteborg. Vi var uppe på 23:e våning på Gothia Towers, det var häftigt! De två timmar som vi fick till fritid tillbringade vi i Nordstan och i värsta godisbutiken jag någonsin skådat!! I was in heaven! ♥.

Premiärgrillat!

Hejhej! Idag har det hänt grejer minsann. Jag, mamma och pappa åkte in och åt lunch i stan innan vi körde till skolan för att möta upp österrikarna. Jag var inte nervös ett dugg, faktiskt. Bara glad att dagen äntligen var här! Det roligaste var när läraren Rudi gick tunt och tog alla i hand. När han kom till mig sken han upp och ''aaah!'' och pekade på mig. Haha, han är så söt :-)
 
Vi åkte hem och jag visade henne runt i huset samt utomhus. Vi gick en liten promenad, fikade, pratade, skar sallad och grillade. Hur bra som helst! Ikväll kollade vi på film och åt chips ♥ Imorgon bär det av mot Göteborg!

Utbytet med Österrike 2013 - ny kategori


Hejhej! Då var det dags igen!
På skolan har vi ett utbyte med en Österrikisk skola från Altmünster med Hotell-restaurang programmet. Sedan den nya gymnasiereformen tog vid finns inte det inriktningen och vi på Hotell-turism programmet blev tillfrågade att vara med. Dels för att de inte var så många på Restaurang- och livsmedelsprogrammet men också för att skolan i Österrike även är en turismskola. Jag var med på detta förra året och hoppade även på i år igen då det behövdes, men också för att det var så roligt!
 
Idag vid halv 2 kommer de österrikiska eleverna komma till PS så då ska vi stå där och hämta upp dem! Tjejen som ska bo hos mig heter Pia och är -93:a, mer vet jag inte. Spännande! :D
Utanför skolan i Altmünster förra året.

Vårbilder

Det var la på tiden jag la upp lite riktiga bilder igen! Har inte hållt i min kamera sedan förra helgen...Kom hem för en timme sedan och gick ut och knäppt några bilder på de vårtecknen som har börjat sticka upp!
 
Idag hade vi turistare ingen servering. Istället satt vi i ett annat klassrum och skrev på vår engelskaguidning som vi ska ha på måndag. Varför kommer i ett annat inlägg! Men imorgon händer det grejer! :-)
 
Ikväll ska vi iväg och äta kvällsmat hos kusinerna i Bua. Ska bli mysigt! Var längesedan jag var där borta. Trevlig helg! ♥

Ingen glad fredag

Hejhej! Idag är det fredag och man ska vara glad! Men morgonen kunde ju börjat bättre. Drog mig upp ur sängen klockan 6, åkte till skolan och satt där till 8 innan det visade sig att läraren sms:at en i klassen att lektonen var inställd...Hoppas han kollar sin mobil på morgonen i fortsättningen, haha! Istället för fotolektion så var vi några som gick till Brödhörnan och tog en morgonfika :-)
 
Nu sitter jag och fördriver tiden med att leta upp fina bilder på mig själv och lägga samman dom i ett collage. Två lektioner to go, sen helg!

Praktisk servering

Hejhej! Idag var det onsdag igen och servering stod på shemat. Mamma, pappa, farmor, faster Anna och kusin Artur kom och åt så jag fick servera deras bord! :-) Jag fick även ett tre-bord precis bredvid. Det gick bra, krånglade som vanligt och så men farmor var ingen jobbig gäst så hon åt maten fastän det blev fel. ♥ Nu har vi serverat praktiskt sedan vecka 9 och idag var det sista gången! Så skönt! Det har varkligen inte varit min favorit men jag har stått ut. Mamma stod för korten idag :-)
 
Visst har vi sett snygga ut i våra västar och slipsar? Haha :P

Busstur med guidning

Hejhej! Igår var det ingen vanlig skoldag för min turismklass. Vi flera veckor har vi ägnat hela tisdagarna till att planera inför en bussresa med pensionärer där vi skulle agera reseledare/guider och guida längsvägen ner till Halmstad. Jag personligen var skitnervös inför denna dagen. Kändes inte som om jag var färdig med det jag skulle säga, med det visade sig gå väldigt bra ändå!
 
På morgonen stod vi och bredde mackor för glatta livet, kokade kaffe och packade ner egenbakade muffins. När vi hämtat upp alla pernionärer (+ farmor) så styrde vi kosan mot Falkenberg för lite guidning där och sen vidare mot Halmstads centrum för guidning. Vi lunchade på Magasin Slottsmöllan som var ett väldigt mysigt ställe! Efter det var det dags för dagens huvudmål - Mjellby konstmuseum. Vädret blev bara bättre och bättre och avslutades med 15°, klarblå himmel och sol! Allting var toppen! Nästan så man gick och väntade på att någonting skulle gå fel, haha.
 
Vi hade tävlingar och utvärderingar som dom uppskattade! Alla var glada hela tiden så man hade rätt ont i smile-banden när man kom hem :-)
 
Jag tycker vi gjorde denna resan väldigt bra för att vara första gången! Älskar att vi funkar så jädra bra i vår turismklass!

Håltimme

Hejhej! Sitter och har en liten håltimma nu. Skrev ett svenskauppsatts innan som bara tog en timme så jag var klart strax efter 9. Den skulle hålla på in över engelskan så hon vet att vi ''kommer sent eller inte kommer alls''. Klart man tar den chansen, hehe. Nej men istället sitter jag och skriver en serveringsuppgift. Går inte fort fram...Nästa lektion börjar börjar inte förren 12 så jag har tid. Ska bara börja skriva. Det är det svåraste. Hmrh...

Lite nytt, lite ljusare

Hejhej! Ja jag satt precis och gjorde om utseendet på bloggen en aning. Tyckte det behövdes nu när det verkligen går mot ljusare tider! idag (eller imorgon) är det sista dagen man får köra med vinterdäck, är inte det vårtecken så det räcker! :-)
 
Annars, vad har hänt idag....jag har bakat 42 chokladmuffins till vår bussresa på tisdag. Min turism-inriktning har jobbat med en bussresa för pensionärer ett bra tag nu och nu på tisdag bär det av! Jag ser inte fram emot den jättemycket för jag vill inte guida i buss men det är väl bara att göra det. :P

Hide your beauty

Hejhej! Här kommer en favorit från en snabb photoshot jag hade innan i eftermiddags. Känner mig lite bättre nu så jag kryper ner och lägger mig tidigt så jag kan ha roligt hela dagen lång imorgon! :-) God natt!

Jag har världens bästa vänner

Hejhej! Har inte skrivit så mycket för jag har haft fullt upp med skolan. Men i torsdags var jag i alla fall med Sofia! Körde hem till henne efter skolan och pratade massor och myste med Kimi. Trevligt! ♥ Igår slutade vi tidigt från skolan så jag och Praew gick ner på stan, träffade Lina och åt en supergod lunch på Blå dörren! Efter det gick jag till Kvantum och handlade ihop med Frida, åkte hem och gick upp till stugan. Där tillbringade jag och Frida kvällen och natten. Så mysigt! En ensamkväll med bästis behövdes efter denna veckan. ♥
 
Resten av dagen idag ska jag inte göra någonting som betyder att jag måste lämna sängen. Mår inte så bra idag så jag gör lite skolgrejer och vilar så blir det nog bättre imorgon! :-)

Riddagbok 7/4

Bild fotad av Yasmine. ♥

I helgen sov jag, Alma och Yasmine över i stugan och på söndagen samlades vi med hästarna i paddocken! Den som inte red fick agera assistent och fotograf, hehe. På bilden ovan har jag och Ivory galopperat över galoppbommar och är på väg mot det sista hindret. Hon hade en hel del energi så hon tog ett extra långt språng, haha! Efter att hon landat bockade hon lite och tyckte det var skitkul! (Jag satt och skattade och höll med, haha)
 
Provade även att rida Markoolio, Almas häst, och både Alma och Yasmine provade att rida Ivory. Det är sjukt vad man vänjer sig vid sin häst! Jag kan alla knep för att Ivory inte ska passa, utan trava, men för de andra tjejorna var det lite svårare ;-) Se Almas bilder HÄR.

En söndag i Februari

Då jag bodde i stan kom Alma och hälsade på mig en fin söndag och vi gick en promenad i den lilla skog som fanns :-)
 
Ang. sista bilden....katte släpade in ett litet möss....hehe.
 

Riddagbok

Hejhej! Idag gick jag ut ganska sent till Ivory. Hade inga planer på att motionera henne men när jag gick förbi henne i hagen påväg mot stallet kunde jag inte motstå att hämta grimman och repet och träna några varv på gården. Hennes utstrålning asså ♥ Hon får mig verkligen på bättre humör! Det är galet hur det ens kan gå. Kom på mig själv smilandes med hela ansiktet när vi stod och gosade ... ♥ Du och jag till döden, den saken är klar!
Vi har fortfarande ute transporten (varför i ett annat inlägg) så jag passade på att träna lite bredvid den. Det var ett tag sedan och hon är tillbaka i hennes vanliga tänk att det är en läskig burk man ABSOLUT INTE kan gå in i, hehe.

Back to reallity

Bild från övernattningen i stugan med Alma och Yasmine ♥ Foto: Alma

Hejhej! Idag var det Back to reallity igen efter lovet och det började sådär. Första lektionen visade sig vara inställd, väl på plats, så vi fick sitta och fördriva tiden fram till 10. Undertiden ringde vi den andra läraren (som hade lektion nummer tre, 3h) och sa att vi ville jobba hemma. Said and done. Slutade 11:20 som grädde på moset. Kom hem med huvudvärk, trots den korta skoldagen. Det är så mycket i så många ämnen att jag blir galen! Som på engelskalektionen...vi fick grej på grej på grej så tillslut satt och och Jennie bara och glodde för vi visste inte vad vi skulle börja med. Och nej, jag har inte gjort några av de ''hemläxor'' vi fick. Jag låg på soffan och kollade Youtube-klipp. 
 
Min dag fick iallafall ett Happy ending. Min chef från förra sommarens sommarjobb ringde ikväll och erbjöd mig tre veckors jobb! SÅ GLAD! :-)

Fina 2 år!

Hejhej! Ja idag fyller fina Fina hela två år! Tiden bara springer iväg! Hon är fortfarande en lite studdsig valp. Har svårt att föreställa mig henne som gammal och stel...haha. GRATTIS FINA ♥
 

Skånelann'

Hejhej! Igår hade mamma och pappa ledigt hela dagen så vi tog en tur ner till Skåne! Vi var nere vid lunchtid så vi åt hos mormor och morfar. Sen åkte vi till havet, kollade på deras båt och lekte med Sture som gärna badade i havet...Knäppa hund, hehe. Vid tre-tiden åkte vi till min morbror och hans familj för lite fika. Vi gick en liten kvällspromenad ner till havet igen och sen beställde vi familjepizzor! :-) Det var gott.
Bilderna är tagna med mammas och pappas Canon kompaktkamera.

Gårdagens riddagbok


Hejhej! Igår när syrran åkte iväg till ridskolan med Amanda red jag upp till paddocken och körde mitt egna pass. Gjorde tempoväxlingar i både trav och galopp. Det gick bra! :-) Hon skötte sig bra hela tiden, bara lite svårt att sluta galoppera ibland, haha.
Stod och borstade och pysslade om henne länge innan jag red iväg. Flätade en typ av vattenfallsfläta i hennes svans också :-)

Almis och Mackan


Dagens tabbe

Hejhej! I eftermiddags skulle syrran baka chokladbollar (och jag skulle rulla dom) för att ta med på en hundkurs nu ikväll. Efter en stund kom syrran upp till mitt rum och säger att hon gjort efter kladdkake-recept och inte chokladbolle-receptet, haha! Så nu vet hon att man ska inte ha ägg i när man bakar chokladbollar! ;-)
 
Det positivia av detta var att vi fick både bakat chokladbollar och kladdkaka! Jag gick en promenad med Frida innan ikväll och tänkte ta en bit av kladdkakan när jag kom hem. Sagt och gjort. Men när jag tog kladdkakan fick jag en jobbig flashback - den bara rann ut! 
 

Summerfeelings

Hejhej! Idag är det lika fint väder som det har varit hela lovet. Helt otroligt härligt! Jag gick ut i pyjamas (t-skirt) utan att frysa ihjäl innan ♥ Har flytttat bilderna från min dator till Hårddisken för igår krånglade den igen och jag är inte så pepp på att mista mina bilder. Hittade då några härliga bilder från förra sommaren/våren. Grönskande träd, hästtävlingar och mys med Ivory är någonting som jag ska ske NU NU NU igen :-)

Stargirl

Hejhej! här kommer mer bilder från gårkvällen med Alma! Blev väldigt nöjd med mina stjärnbilder...och att vi fick med kometen Panstars på dom gör det inte sämre! Man ser inte kometen alls tydligt, bara om man vet var man ska titta :P 

Riddagbok

Hejhej! Idag var dte blå himmel och strålande solsken! Min kompis Louice körde hit med sin mammas islandshäst Vili och så red vi en runda. det blev runt Bösarp och vi var nog iväg i 1,5-2 timmar. Så härligt! En slappisrunda med bästavännen i fint väder med massa prat om allt ♥ 
 
Igår efter paddockpasset tappade Ivory sin högra sko. Louices mamma är utbildad hovslagare så hon tog med sig verktyg och tog bort hennes andra sko också. Så nu går hon barfota :-)

2 stjärnbilder

Hejhej! Igår kväll åkte jag till Alma en snabbis för att fota stjärnorna ihop! Det var inte jättekallt ute och blåste knappt någonting + sjukt många stjärnor! Perfekt kväll för stjärnfotografering :-) De två ovan är nog mina favoriter från kvällen. Satt och redigerade dom när jag kom hem igår (00:00) så idag ser jag kanske några fel i redigeringen men då får det vara :P På sista bilden kan man även skymta Vintergatan i högra hörnet.

Riddagbok - April april!

Hejhej! Ja mitt förra inlägg ang, Ivorys skadade ben var ett aprilskämt. Satt och skrattade åt varenda välskrivet svar jag fick om hur jag skulle gå till väga med det, haha! Men tack för hjälpen! När det verkligen händer så vet jag hur jag ska bära mig åt :-)
 
I eftermiddag red jag och syrran upp till Hannas paddock och red i vårsolen. Det har varit ett fantastiskt vårväder idag! När vi kom fram tog jag av sadeln och red större tiden barbacka. Jag gillar det + att jag övar min balans. Har ju ridit utan sadel nu sen förra veckan för jag haft sån träningsvärk i knäna men nu har den släppt!
 
Jag har jobbat väldigt mycket med att få Ivory stark i hennes högersida så hon ska kunna ta högergalopp, så hon kan nu höger bättre än vänster! I alla fall i paddock. Rider man ut tar hon fortfarande bara vänster oavsett skänkel. Syrran filmade när vi tog ett varv i höger, där jag rider barbacka:

Skadad

Hejhej!
Idag är det ytterligare en dag med fint väder :-) Igår när jag tog in hästarna märkte jag att Ivory haltade lite på ett utav bakbenen men tänkte inte så mycket mer på det då. Hon har gjort det en gång innan och då var det bara en liten vrickning hon fått i hagen som gick över dagen efter. Idag när jag kom ut var nästan hela benet svullet!! Hur gick det till?! Jag vet inte vad jag ska göra...har aldrig haft en skadad häst förut och hoppades på att jag aldrig skulle behöva ha det heller. Vad gör man? Ska man ringa vetrinären på en gång eller ''vänta och se''? Vad gör du när din häst skadat sig?
Arkivbilder på Ivory Buck ♥
 

En liten tur med Amanda i vårsolen