London's calling

Hejhej! Idag var det en lugn dag i skolan där vi bestämde vart vår examensresa kommer gå! Guess where? LONDON! Hela turismklassen var enig och vi började redan peppa inför avresedagen som är den 31 mars! Okej helt klart är det inte än, alla högsta höns måste ju godkänna det men, ändå! Så glad! :D
 
Följde med syrran till ridskolan i eftermiddags också. Senast jag var med red hon ju Amanda så jag följde mest med för att kolla hur Flashy var bland andra och i paddock (som hon sas inte tycka om).

Bexells talande stenar

Hejhej! Idag stod det utflykt på turismschemat! vi tog skolans minibuss och åkte ut i skogen för att kolla på Bexells talande stenar. Vad var faktiskt lite småhäftigt :-) Väldigt svårt att förstå vad det stod på vissa för det var skrivet på gamelsvenska...Vi hade lunch med oss som vi åt innan vi fortsatte att leta stenar och tillslut åka tillbaka till skolan. När ''Take on me'' låten kom på i radion satt läraren och höll för öronat, undrar varför...haha.
 
Sista lektionen var idrott och idag var det dags för BIP-test. J-Ä-V-L-A-R vad jobbigt! Aldrig gjort det förut så visste väl inte riktigt vad jag hade framför mig, men det fick jag snart inse. Jag klarade mig längst bland tjejerna och landade på 6,6 - nästa gång siktar jag på 7,5 åtminstone! :-)
 
Efter en välförtjänt dusch på skolan gick jag ner för att ha 2 timmars teorilektion. Haha, snacka om att jag var trött när jag bara satt där och lyssnade...Next up: SOVA!

Halmkörning

Hejhej! Idag slutade jag tidigt så jag fick hjälpa till vid halmkörningen i eftermiddags. Så jäkla varmt! Kunde bara åka med tre lass innan jag fick gå in och dusha av mig allt 'bös' och köra iväg på kåstämma med scouterna. Syrran följde med också :-) Jag fortsätter att hjälpa till som ledare i år, och nu får vi en extra grupp till, det kommer nog bli kul.
 
Imorgon blir det en liten utflykt med turism-klassen! :-)

Min helg

Hejhej! Då var det måndag igen och tid att sitta framför datorn. Kan berätta lite vad jag gjorde i helgen. I fredag var jag ledig för jag har inga lektioner på mitt schema. Jag passade på att ta en tidig ridtur med Ivory och sedan ägnade jag hela dagen med att ligga och sola :-) På seneftermiddagen åkte jag till Alma och spenderade 6 timnmar med förberedningar inför marknaden som vi ska stå på  på lördag!
 
I lördags fyllde Praew 18 år och det firade vi det med en överrasknigs'fest' med ballonger, tacos och massa prat.

Fjärilar

Hejhej! Idag har det varit jättefint sommarväder! Har varit ute hela tiden och gjort massa småsaker. Nu i eftermiddags gick jag upp till farmors trädgård och jagade fjärilar. Det såg lite mörkt ut först men sedan hittade vi massor! På dessa bilderna har jag gått så nära jag har kunnat med mitt 18-200mm. I dessa lägena hade det varit roligt att prova fota med ett macro-objektiv som Johanna gjort HÄR. Det var ifrån hennes fina bilder som jag fick inspirationen! :-)
 

Teatime - söndag 11 augusti

Idag var det sista gången vi vaknade upp i tälten på denna resan. Bussarna hämtade oss vid halv 8 och vi packade dom på rekordtid. Vi hade turen att slippa vänta på färjorna mellan Putgarten-Rødby och Helsingør-Helsingborg.  Väl i Sverige räknade vi ner milen, kilometrarna, och till sist minutrarna. Känslan när vi svängde av motorvägen och såg alla föräldrarna var helt obeskrivlig! Även fast det har varit ett fantastiskt läger var vi rejält trötta efter 12 dagar på resande fot. Nu kändes det ovant att åka bil, men det var luuugnt och skööönt!
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera

294 dagar kvar

Hejhej! Igår var det min tur att åka till skolan igen. Klassrummet var kaosartat och högljutt redan från första stund när klassen tröffades igen efter sommarlovet. Jag gillar min klass, så korkat rolig! Drog igenom lite praktiskt med schemat som vanligt och allt annat som händer under året. Under sista året. Jag kan inte få in att det är mn tur att springa ut med vitmössa nästa gång!!!
 
I tvåan hade vi smockat schema, och det lönar sig nu! Som det ser ut just nu har jag inga lektioner på fredagar! Men det kommer säkert ändras idag så jag ska försöka att inte ropa hej än...hehe. Idag går jag en kortisdag, kvart i 10 till 1 :-)

Teatime - lördag 10 augusti

Idag vaknade vi upp till ett kallt Holland. Efter att vi packat bussen tog vi våra ryggsäckar och gick ca 30min till Efteling. Det var en park med mycket ''gå och kolla på'', så den var inte jätterolig. Samtidigt var det skönt för såhär näst sista dagen på resan orkade man inte så mycket. Vi åkte 3 banor som var helt okej. Klockan 6 samlades vi vid bussarna igen för att åka till Bremen, där vi sov första natten. Vägen dit tog 4 timmar och undertiden kollade vi på Pitch Perfect, Bilar 2, läste och lyssnade på musik. När vi kom fram var det mörkt, men efter X antal uppsättningar av tälten behövdes inga lampor. Klockan ringer 7 imorgon och då packar vi ner allt för sista gången!
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera.

Frutti

Idag kändes det bra att vakna och veta att mina syskon och Alma satt eller var påväg till skolan. :-) Gick en sväng med Frida på förmiddagen och när jag kom hem hade mormor och morfar kommit. Dom hade med deras nya valp Frutti! Så otroligt söt. En riktig busunge! Hon är också en Border Terrier som deras andra hund Sture :-)
 

Teatime - fredag 9 augusti

Idag ringde klockan 05:20 och jag och Louise fräshade upp oss med en morgondusch. Innan alla andra hade vaknat gick vi en sväng på campingområdet och fotade lite där öst möter väst! Jag har varit i öst och väst samtidigt, de ni! Hehe..Vid 8-tiden kom bussarna och då åkte vi direkt till Dover och färjan där vi åt lunch. Det var ett dimmigt England vi lämnade bakom oss. Efter färjan körde vi hela vägen till Holland, men undantag för ett snabbt stopp i Belgien där vi handlade.
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera.

Teatime - torsdag 8 augusti

 Idag stod det ''London på egen hand'' på shemat. Vi började dagen med att åka till Camden market som var en sjukt stor marknad! Vi hann inte se mycket av marknaden fastän vi var där hela förmiddagen. Jag köpte mangote och två smaker av fudge :-) Till lunch provade jag baguette med anka, det var gott. På eftermiddagen fortsatte jag, Louise och Olof vårt turistande och åkte först till Baden Powels shop innan vi gick till Harrods och tillsist tog tunnelbanan till Towerbridge! Vi hann även med ett stopp på Kings Cross station och såg perongen 9¾ !
 
Klockan 6 mötte vi upp de övriga från Varberg och gick och letade efter en pub att äta på. Vi hittade en i närheten av Piccadilly circus och jag åt ''hot pie of the day'' som är en typisk engelsk rätt. Riktigt god!
 
Ikväll är det väldigt ömma och trötta fötter som kryper ner i sovsäcken. Sista natten i England inatt, imorgon bär det av hemåt!
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera.

Rix fm festival

Hejhej! Idag hade jag tänkt åka upp till Göteborg och lyssna på Rix fm festivalen ihop med Sofia och Praew, men planen ändrades när det vräkte ner och blåste som in i! Lite tråkigt, men jag är väldigt glad över att vi stannade hemma i alla fall! Istället åkte jag till Sofia och pratade en massa. Vi har inte träffats sedan midsommar! Tänkte först sovit över men så kom jag på att jag måste vara hemma och beställa bilder tidigt imorgon så det gick ikke. När jag kom hem hade det slutat regna så jag gick ut och fotade lite. Resultatet kommer upp imorgon! :-)

Teatime - onsdag 7 augusti

London. Steden jag gilalt utan att ens varit där och efter denna dag gillar jag den ännu mer! Vi åkte buss 2km till Chingford station där vi tog tåget in till Liverpool station. Nu hade vi hela dagen för oss själva och vi började med att gå till the Bank of England. Resten av dagen bestod av mycket gående och kartläsande. De turistställen vi besökte och såg idag var St. Paul's Cathedral, Millenium nridge, Shakespears theatre, Trafalgar square, Chinatown (där vi åt lunch), M&M's world, Lilly whites, Hamleys toyshop, Oxford street, Piccadilly Circus, Buckingham palace, Horse gards, Big Ben - Houses of Parlaments och London eye. Vi åkte såklart också de röda dubbeldäckarna och då satt jag på andra våningen :-) Vi åkte hem 20 över 8 på kvällen och gick de 2km mellan stationen och campingen. Nu är vi nerkrypna i sovsäckarna och fötterna värker efter 11 timmars turistande i stan.
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera.
 

Varbergs fotomaraton 2013

Hejhej! Idag körde jag in till stan vid 10-tiden och mötte upp med Alice. Vi tillsammans anmälde oss till Varbergs fotomaraton :-) Tre timmar från den tid man anmäler sig har man på sig att fota bilder till fem olika teman. Denna gången var det Lockande, Möte, Begagnat, Rund och Lycklig. Ovan ser du mina bidrag. Vinnarna utses officiellt den 31 augusti, spännande!
 
 

Teatime - tisdag 6 augusti

Nu var det dags att packa ner tälten igen. Vi packade bussarna och lämnade Consall ca kvart i 9. 2½  timme senare, när vi sett klart Harry Potter 7, var vi framme vid ''The making of Harry Potter''! SÅ JÄKLA HÄFTIGT. Vi var där från halv 2 till 5 och jag gick med öppen mun hela tiden. Det var helt overkligt att gå där! Jag köpte med mig de första två böckerna och en bok där de skrivit om hur de gjort filmerna, lite som en bok ''behind the scenes''. Påvägen till campingen stannade vi och köpte mat. Dagens camping är ingen mindre än Baden Powell's egen camping! (scouternas grundare)
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera.

Teatime - måndag 5 augusti

Regn, regn och åter regn. Så började dagen idag.Vi åt frukost inne i diskhuset i skydd mot regnet innan vi packade väskorna och gick ner till bussarna. Idag var det återigen dags för ett nöjesfält, denna gången ''Alton Towers'' som bara låg 20min ifrån campingen. Vi började med att stå i kö till den nyöppnade ''Smiler'' i 1 timme och 15min. Man blev helt snurrig i bollen av alla TV-skärmar med bliknade figurer och musiken som gick om och om igen. Det ska tydligen vara den bana i Världen som har mest loopar och skruvar,inte konstigt att jag var snurrig hela dagen efter detta åk!
 
Efter den gick vi till Oblivion. Det var namnet på vår buss så jag kände att den var ett måste att åka. Alton Towers hade en regel att de inte fick bygga högre än trädtopparna, så Oblivions konstruktion var enkel: Den gick upp till trädtopparna och sen i 87 graders vinkel rätt ner i ett hål i marken! Helt GALET! Där snackar vi skräckblandad förtjusning!!
 
En annan favorit var Air (sista bilden) Där åkte man med huvudet före. I loopar, skruvar och nerförsbackar var det en fruktansvärt häftig känsla!
 
Även fast regnet hängde i luften hela dagen med att åka häftiga berg-och-dalbanor! Nu kryper vi ner och sover sista natten här på Consall scout camp.
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera.

Teatime - söndag 4 augusti

Sovmorgon! Bussarna hämtade upp oss klockan 10 och en timme senare var vi framme vid ''The height of Abraham''. Vi åkte en bergbana upp på berget och hade sedan dagen fri att göra vad vi ville till klockan 5. Vi började med lunch, som idag var piknik. Sedan gick vi en guidad tur i en grotta där vi bla, såg brännmärken från stearinljus som gruvarbetarna haft som lampor när de arbetade där nere. När vi kom ut tittade vi på utsiken en stund innan vi gick ner och satte oss och kollade på lite ''Brittish nonsense'' som han kallade det. Det var en dockteater som kallades ''Punch & Judy show'' som är en typisk brittisk dockteater tydligen. Det var kul :-) Klockan 4 tog vi bergbanan ner pch kollade lite i byn innan vi satte oss på bussen, åkte tillbaka till lägret och lagade mat. När vi kom fram hade Äventyrarnas Philadelphia blivit uppäten av något okänt djur. Detta var första natten som vi slapp sätta upp tälten för att sova. Nu skulle vi sova här i några nätter.
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera.
 

Riddagbok

Hejhej! Här är fyra bilder från tidigare idag när jag och syrran var ute och red. Vi var på svampjakt och var iväg och red i två timmar! :) Vi fick faktiskt lite kantareller med oss hem. Lite senare efter lunch ville faster och kusinen rida så då tog vi alla tre på en liten skrittrunda. 
 
Inlägget är skrivet via mobil.

Teatime - lördag 3 augusti

Idag styrde vi kosan mot nöjesfält nummer 2 - Blackpool Pleasure Beach! Det låg precis bredvid en stor strand. Vi började traditionsenligt med den störta först och idag hette den The big. Den var 250ft hög! Vi var ojämt antal så jag åkte själv och satt i mina tankar och tyckte utsikten var fin och åh tänk om man kunde ta kort, just det man ska ner härifrån också....sen klickade det till och vi var på toppen, 2 sekunder senare skriker jag för livet i den branda och långa nerförsbacken. Vi skulle vara på parken i 7 timmar så det hann bli en massa åkande! En av de bästa åken var Valhalla, en vikingabåttur där man blev dränkt i vatten!
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera. 

Riddagbok

Hejhej! Det var ett tag sedan jag skrev någon riddagbok! Dagen efter att jag kom hem från Teatime red jag och syrran ut och tog med Amanda på släp. Det gick jättebra! Man såg i Amandas ögon att hon tyckte det var kul att följa med oss istället för att bli lämnad ensam i hagen.
 
Igår red vi ut igen, denna gången red syrran Amanda och Flashy fick stanna hemma. Ivory har ju haft lite av ett sommarlov nu när jag varit borta. Syrran har ridit henne två gånger, annars har hon bara gått och haft det skönt i hagen. Hon är så himla medgörlig! Helt galet vad hon har blivit känslig för tygeltaget och skänklarna, på ett bra sätt. Det är en så otrolig känsla när man märker stora framsteg på något man lagt ner jobb och träning en längre tid på ♥
 
Natten till idag fick de faktiskt komma in och sova inne. Det blixtrade och var kolsvart på himlen och det har nog regnat en hel del inatt.

Teatime - fredag 2 augusti

Vi vaknade upp till solen och linne och kortbyxor var ett faktum. Redan vid 8-tiden när vi bar tält och packning till bussarna blev vi svettiga. Så fort vi packat in oss i bussarna började det regna...Vi åkte buss i två timmar och fördrev tiden med filmen ''dumma mig'' innan vi tillslut kom fram till Thorpe Park! Vi slog på stort och åkte den värsta först, Stealth! Jag köpte kortet som dom tar när man åker och där ser man hur jag skriver för livet! Efter den åkte jag tre till innan vi skulle gå tillbaka till bussarna. Harry Potter 4 startades och 4 timmar senare stannade bussen för att vi skulle köpa mat på Tesco. Det blixtrade och åskade från alla håll och kanter när vi stod på parkeringen och åt en kvällsmacka och efter några minuter bara så öppnade himmlen sig. Vi bad att det skulle sluta regna så vi slapp sätta upp tälten i detta väder!
 
Infarten ner till campingen var lite klurig att hitta så bussarna fick vända och hålla på ganska många gånger. Tillslut kom Herr Polis med sitt blåa ljus! För dom som inte satt med bälte på, eller inte satt ner ö.h.t. blev det en kort panik innan vi märkte att polisen bara kommit för att hålla trafiken borta när bussarna skulle vända.
 
Väl framme hade det slutat regna och några från scoutcampingen var fortfaranade vakna för att skuttsa upp våra störta väskor upp till lägerplatsen. Vi hade ju turen att få platsen längst in...jäklar vilken väg det var dit! Tälten åkte snabbt upp och vi somnade snabbt efter en dag på nöjesfältet.
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera. 

Bockstensmosse och tjuva-pers håla

Hejhej! I eftermiddags följde jag och syrran med farmor och kusinerna in i Åkullas bokskogar för att besöka mossen där man hittade Bockstensmannen. När vi kom dit var där massa lärare som skulle få på en guidad tur till fyndplatsen, som vi också skulle till så vi hakade på dom. Guiden berättade i 30min ungefär och när hon var klart bjöd vi henne på våran fika och pratade lite. :-)
 
Efter att ha kollat runt lite själva bestämde vi oss för att åka till tjuva-pers håla. Det var en håla som Per gömde sina ''skatter'' som han snott från de rika. Jag har varit där en gång innan men det var många år sedan så det var roligt att åka dit igen. Ingången är väldigt liten och grottan likaså.

Då och nu

Hejhej! Ja jag har ju varit på Skansen två gånger, första gången sommaren 2009 och nu sommaren 2013. Jag hade i tänkarna att vi hade tagit ett kort vid björnen så jag tänkte att det kunde vara kul att ta ett nyare. Här ser ni jämförelsen! Nog har vi blivit längre allt ;-)
 

Teatime - torsdag 1 augusti

Vi steg upp vid halv 7, åt frukost, packade ner tälten och åkte iväg med bussarna vid 8-tiden. Under den tredje Harry Potter filmen var det många som passade på att sova. Vi gjorde ett stopp i Holland och åt lunch innan vi fortsatte genom Belgien och ner till Frankrike och slutligen Calais! Där satt vi sänt i en timme och väntade i den hysteriska värmen på färjan som skulle ta oss till Dover, England. Klockan 18 var vi ombord och då gick vi direkt till restaurangen och åt Fish & Chips. Det tog 1½ timme så vi gick runt och kollade på färjan i väntan på att komma närmre Dover. Efter att ha letat upp den bästa platsen att stå på såg vi dom, Dovers vita klippor! Så jäkla häftiga! Det bästa av allt var att vi lyssnade och sjöng bitar av ''Dover-Calais''-sången som dom sjöng i melodifestivalen, hehe :-)
 
Väl iland tog vi oss igenom vänstertrafiken till affären Tesco och handlande inför morgondagen. Vägen till campingplatsen var jättesmal och krokig. När vi kom fram och såg utsikten var den långa och varma dagen mycket väl värd sin möda, så vackert!! Vi sov uppe på de vita klipporna! När tälten var uppsatta (ännu en gång med publik) bytte vi om och gick ner för slänten och badade. Svinkallt men skönt och häftig känsla! Där låg man bredvid de vita klipporna i Dover och kollade på Frankrike. På kvällen låg och och Louise utanför tältet, åt godis, mammas chokladbollar och pratade stunt. :-)
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera. 
 

Teatime - onsdag 31 juli

Äntligen påväg! Jag anlände sist till bussarna ( ca halv 9) men någon måste ju vara det också. Dagen bestod bara av massa bussåkande. Vi åkte färjorna mellan Helsingborg - Helsingør och Rødby - Putgarten så då fick vi sträcka på benen. Vi hann med att se de två första Harry Potterfilmerna innan vi anlände till Bremen. Vi kom fram till Camping am Steller See vid 6- tiden. Det var samma camping som vi sov sista kvällen på när vi var iväg på Airtime. :-) Det tog 10 minuter för alla 96 scouter att få upp våra tält så vi hade många blickar på oss av de andra camping-gästerna.  När alla tält var uppe lagade vi mat och sen samlades alla för gemensam information. Vi fick fåra skarfar och tröjor. Efter det kröp jag och Louise in i vårt egna tält och somnade efter en lång dag.
 
Varje kväll skrev jag ner vad vi gjort under dagen och i dessa inlägg har jag bara skrivit av ur boken. Bilderna är tagna med min mobil som jag hade med som resekamera. 
 

Borta bra men hemma är och förblir bäst

Bild jag la upp på Facebook
 
Hejhej! Jag vet inte riktigt vart jag ska börja...Jag var varit iväg nu i 12 dagar på ett scoutläger och det har varit så himla roligt! Lärt känna nya människor, åkt berg-o-dalbanor jag aldrig trodde jag skulle våga, turistat i London och mycket MYCKET mer! Jag ska sätta mig nu någon dag och skriva ihop inlägg om dag för dag.
 
Nu ska jag bara andas ut och vila. Nu har jag ingenting planerat tills skolan börjar, vilket känns jättekonstigt. Jag har haft saker planerat hela sommarlovet, varje vecka.
 
Lite rolig kuriosa var att jag vaknade inatt och fattade inte vart jag var. Varför ligger jag så mjukt och vad har jag huvudet på? Det tog några sekunder innan jag kom på att jag faktiskt inte ligger på ett liggunderlag utan i min egna säng, och att jag hade huvudet på en mjuk kudde istället för kläder...Hehe :-)

Flowers | Stockholm

 

Två kattungar tillsalu!

Hejhej! Ja såhär stora har Askas kattungar hunnit bli, och på söndag är de redan 8 veckor gamla! Vi har redan många katter här på gården så två av kattungarna har vi bestämt oss för att sälja. Dessa två här ovan är de två tjejerna, hur spralliga och goa som helst. Den bästa lekålderna är ju nu också! :-) 
 
Första och sista bilden är på samma katt, hon har svart underläpp. Bild två och tre är på den andra och hon har rosa underläpp.
 
Så nu efterfrågar vi ett hem åt dessa två kattungar!
Vill du ha katt eller känner någon som vill så hör av dig! Lämna en kommentar eller skicka ett mail till mig på: malincbengtsson@hotmail.com