www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Uppdatering på hästfronten!

Hejhej! Det var några dagar sedan som jag skrev något om hästarna så jag tyckte det var på tiden. Vi hämtade ju hem Flashy i torsdags och lät henne gå i en egen hage under dagen och sova inne själv för att få det lugnt första dygnet. Dagen efter lät vi Ivory gå ihop med henne och det var som dom känt varandra sen föl! Inte en hälsning, inte ett ljud, Ivory bara gick fram o ställde sig 1m ifrån Flashy och började beta.
Amanda bjöd på action däremot. Haha, den gamla surpuppan alltså. Hon lät inte Ivory vara nära henne alls, men ingen kom till skada.
 
Det blir en hel del mer ridande nu när tre hästar ska ridas. Vi försöker pussla så att alla hästar rids med alla. Första dagen red vi Flashy ihop med Ivory och nästa dag fick jag rida Flashy och syrran red Amanda. Någon dag har Flashy fått stå kvar hemma så den gamla ligan Ivory och Amanda red tillsammans.
 
Det har blivit att hästarna har sovit inne nu sedan Flashy kom. Dels för att hon inte ska behöva stå inne själv men också för att vi inte vågar ha alla tre ute tillsammans än under natten.
 
Nu när det gått 5 dagar så har det blivit lugnare i hagen. Amanda lägger bara öronen nu istället för att jaga bort henne genom halva hagen. Hon attackerar heller inte Flashy när hon går förbi i stallet. Än är dom inte kompisar och jag har svårt att tro att dom kommer bli det men dom ska nog kunna bli någolunda sams allt! :-)
 
På tal om stallet så har vi ju inte tre boxar, som vissa av er kanske vet. Vi har två stycken, en hönsbox där hönsen går på vintern och sadelkammaren. Gissa vart Amanda får sova? Haha, just det, i hönsboxen! Hehe....Faktum är att det är precis där hon hade sin box från det att vi köpte henne tills vi renoverade stallet så hon hade inga problem alls med att gå in där. Hon ser dock för rolig ut när hon kollar surt in i hennes riktiga box där Flashy går. :-)
Vi får se om vi gör om den delen till en riktig box fram i höst. Det är inte säkert att Amanda kommer bo hos oss sen i höst/vinter. En av syrrans kompisar som ridit Amanda när hon varit hos oss kanske ska ta över henne :-)
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!