Femte praktikveckan

Hejhej! Här är några blandade mobilbilder från denna sista praktikvecka. Denna veckan hade jag med Ivory och jisses med hästsysslor jag har gjort! Så himla roligt!! Kolla in galoppsträckan på den tredje sista bilden, man såg inte slutet! Härligt var bara förnamnet ♥ Det har varit väldigt fint väder så jag är jätteröd i ansiktet nu, haha. Det har blåst så skönt så man har inte märkt att solen har tagit något. Sista bilden är på fölet Chilali som första veckorna sprang iväg när jag kom in i hagen. Idag när jag gick min ''hejdå-runda'' kom hon gåendes över halva hagen för att gosa ♥
 
Ivory har verkligen varit ''det svarta fåret'' i gänget. Liten och kolsvart som ingen missade :-) Hon har skött sig så jädra bra! Jag trodde hon skulle vara stirrig på ett nytt ställe med massa hästar och traktorer som körde fram o tillbaka men redan andra dagen låg hon ner i samma hage som Happy! :-) Fick massa kommentarer om hur fin och trevlig hon var. Det värmer så in i bomben! Med tanke på hur hon var när jag köpte henne och all den tid och arbete jag lagt ner på henne. ♥  Jag har ridit henne varje dag så riddagbok kommer upp senare! :-)

Tisdag

Hejhej! Idag har det hänt roliga saker! Det har varit ett underbart väder idag så jag har varit i rabatterna och rensat ogräs och gjort det fint runt både Bed & Breakfast:et och hennes hus. Vid lunch så komdet två killar hit som skulle fotografera rummet och omgivningen till Katrins nya hemsida. Jag fick hjälpa till att bära fram bord och stolar och fick även stå lite framför kameran, vilket inte uppskattades från min sida, haha. Jag trivs inte alls framför och absolut inte när det var (oupps hoppas inte dom läser detta) två söta killar runt min ålder. Jag tyckte mig känna igen den ena av dom men kunde inte sätta fingret på vart jag sett honom. När de åkt frågade jag Kartin och då var det Nicholai från Ponnyakuten! :-) Där ser man vilken koll jag har på hästmänniskor hehe. Kul var det i alla fall.
 
Ikväll har det vädret haft svårt att bestämma sig då det ena sekunden varit varmt och soligt för att sedan spöregna och sen klarna upp igen. Idag kom det några tjejr hit för att rida lektion för Katrin och jag fick vara med på ett litet hörn med Ivory. Hon skötte sig bra fastän de fällde öronen och så mot henne. :-)
 
Här är några bilder från i måndags när jag kom hit med Ivory.
Igår släppte vi ihop Ivory med Happy, den bruna på sista bilden och det var hur lugnt som helst.

Final countdown

Hejhej! Idag har det hänt mycket nytt, inte minst för Ivory! Idag tog jag med henne upp till Ursprungskällan där jag praktiserar. Hon har gått i hagen bredvid Happy och imorgon ska vi se om det går att släppa ihop dom :-)
Nu i eftermiddags red jag ivög en sväng med Ivory så hon fick se sig om lite. Hon har varit väldigt lugn trotts att hon kommit till nytt ställe med 8 hästar, varav en är hingst. Fina Ivory ♥ Vi red en runda som jag ridit ihop med en annan tjej. Det var grusvägar genom gamla fina grårdar, skogsvägar genom bokskog och förbi naturreservat så jag kan inte klaga på miljön här är! Det är så fint överallt.

Morsdag

Hejhej! Då var det dags för dagen då man ska vara det där lilla extra till sin mamma. Ni ska få se det jag gav min mamma senare :-) Har varit uppe hos farmor och fikat med några ifrån släkten och nu sitter jag och lyssnar på musik och kollar igenom dagens bilder.
 
Lite senare ska jag börja packa väskan inför sista praktikveckan! Bara 2½ veckor kvar till sommarlovet! :-)

Iron Man 3

Hejhej! Har nu kommit hem från en kväll inne i Varbergs stad! Haft en mysig kväll ihop med Alma som började med en pizza på Campino sen lite musik och snack i solen innan vi gick in och satte oss lagom till att bion började! Vi kollade på Iron Man 3 i 3D! Har inte sett någon utav dom tidigare filmerna, Alma o Anton berättade lite i bilen in bara men GUD vad bra filmen var!!! Får ta och se dom tidigare någondag....Satt och höll andan halva filmen kändes det som :-)

Vårbilder


Riddagbok

Hejhej! Igår red jag och syrran upp till paddocken en stund. Jag red upp i repgrimma och gjorde först lite markövningar innan jag satte upp och red lite. Det gick bra! Hon lyssnar bra på skänklarna :-)
 
Här är ter bilder på några av hästarna på praktiken! Den första är på Panky, sen Sunny, den vita som ligger ner är Grace (som snart ska ha föl) och det bruna fölet bredvid är Chilali :-) Det är först nu som jag börjar få ett hum om vilken häst som heter vad, haha!
 
I torsdags på praktiken red vi ut en jättefin långrunda. Då fick jag Sunny (bild 2) och hon är en helt otrolig häst! Lyssnar på minsta hjälperna och är så himla snäll. Nu på måndag inleds den sista praktikveckan och då ska Ivory med mig dit! DET ska bli roligt!

Black 'n white

Förra veckan fick jag vara framför kameran på fotolektionen. Jennie behövde fota porträttbilder och here they are. Haha, vi gick lös med fantasin ihop med läraren och resultatet blev sjukt konstigt men ganska bra :-) Ge nu Jennie lite kredit för bilderna! 

Jag har en privatchaffuör

Åkte tillbaka till praktiken idag på morgonen ihop med farmor. Hon är synonym med ''min privatchaffuör'' haha :-) Här pågår just nu en ledarkurs som började igår morse och är slut idag på eftermiddagen. Jag hade gärna stått med dom och lyssnat men ligger inne med ont i magen...Hoppas tablletterna hjälper snart!!

Träning för Norah

Hejhej! Här är tre gamla bilder från April 2012! Den 21 april tränade jag, Alma och två andra för Norah Kohle. Det var jättekul! Jag vet inte varför jag inte lagt upp bilder från den träningen innan men här har ni tre i alla fall! :-)
Innan idag stängde jag av vår paddock till en rundcorall och tränade Ivory lite. Tränade först med lina och sen löst. Hon är så duktig! jag vill få att hon vänder håll genom att vända sig inåt mig och byta, inte utåt. Det fungerar bra! Hon fick trava över bommar och galoppera från stillastående. Hon är så duktig i höger galopp nu!! ♥

Tillökning?

Hejhej! En liten varning på att detta inlägget troligtvis kommer bli långt...:P
Jag har sedan länge velat ta föl på Ivory. Inte bara av anledningen att ''det är så litet och gulligt'' utan för att få en häst att jobba med från grunden. Att få forma sin framtidshäst precis som man vill. Jag har ju som några nära bekanta säkert vet pratat om islandshäst. ''Min nästa häst är en islandshäst!'' Jag har faktiskt börjat tveka på den inställningen. Det är en utav de finaste hästar jag vet men jag vet inte om det är ''den rätta'' för just mig.
 
På min praktikplats finns det två föl. En treåring och en ettåring. Treåringen är cool-lugn och gör inte mycket väsen av sig, medan ettåringen är i den värsta trottsåldern och gör helst raka motsatsen av det man ber henne om. Men det är där det fina kommer in. Det är DÄR man verkligen får jobba med sig själv och lära sig så otroligt mycket om hur hästar fungerar, prövar och testar oss människor.
 
Jag har pratat en del med min handledare om just att ta föl på Ivory och hon har till och med erbjudit mig hennes Quarterhingst. Dock är jag osäker på just quarter för deras gångarter är väldigt små i stegen och med tanke på att Ivory också har små steg skulle jag vilja ha en häst med större avtramp.
 
En häst man har från första dagen kommer hålla kvar i många år och med tanke på att jag fyller 21 år när fölet är redo för inringning gör att jag kollar åt de lite mer grövre raserna. Haflinger och Welsh Cob är två av de raserna jag fastnat för. Deras temprament är stabilt och de är båda två bra allroundhästar.
Ivory och jag har kommit så himla bra överrens och hon känns verkligen som rätt häst för mig. Hon fyller snart 15 år och det lilla jag vet om hennes bakgrund så har hon inte haft något föl. Så jag känner att det är på tiden om hon ska få ha föl eller inte. Det hade varit så underbart att få ha spår av Ivorys temperament och utstrålning i min nästa häst! Men på tal om nästa häst...
 
Som min handledare sa så är jag i en rörlig ålder och jag vet själv inte vad jag vill göra ''när jag blir stor''. Hon såg bara positivt med att jag ville ta föl på Ivory. Jag får en häst att jobba med från grunden och jag får välja ungefär hur den kommer att bli. Under de första tre åren behöver den inte så mycket arbete mer än ompyssling. Om jag är iväg och arbetar eller bor någon annanstans så är det ingen panik för min 5 år yngre syster bor fortfarande hemma några år efter mig. Så vitt jag vet har inte hennes hästintresse svalnat och hon skulle nog mer än gärna vilja hjälpa till med ett föl. Blir det ingen tid så kan man alltid sälja, även fast jag har svårt att tro att jag skulle göra det.
 
Så egentligen finns det inget negativt, vad jag ser, i den här idén. Eller har jag missat någonting? Vad det känns som nu så kommer jag inte sluta med hästar. Aldrig. Men jag har hört vuxna säga ''så sa jag med sen kom jobb, kille och barn emellan''. Men alla går väl inte samma öde till mötas? Åh det är så svårt!!

Amanda 25 år!

bild från i vintras.
 
Idag är det minsann ingen vanlig dag! Min första ponny, som syrran nu har, fyller 25 år! Hoppas och tror att det blir fler år ihop med denna dam. Hon är fortfarande 10 år i sinnet och hänger med på allt. Jag är tyvärr inte hemma och kan baka en liten morotstårta men ska be syrran göra det! Det är ju inte varje dag som man fyller 25 :-)

Pingstlägret

Hejhej! Denna helgen har verkligen inte blivit som jag ville eller hade planerat. I fredags skulle jag åkte till lägret men våra barn skulle inte komma dit förren på lördagen så jag sov hemma och åkte dit tidigt på lördagen i stället.
 
Vi började med att sätta upp tältet, vilket var lättare sagt än gjort när det låg fel pinnar till tältet haha.Sen delade vi upp alla i kåren i tre grupper och byggde hinder till en hinderbana som skulle testas på söndagen. Innan lunch var det sjukt varmt så vi drog fram en pressening, slängde på såpa och vattem och lät barnen åka tills de inte orkade mer. :-) Efter lunch gick badar-gänget vidare till Deromesjän för att bada mer och vi som stannade kvar täljde pinnar och målade på stugan. På kvällen grillades det hamburgare som vi åt ute innan vi gick in och bänkade oss framför storbilds-TV och Försnack med Gina. En del barn somnade redan under första eurovisionlåten men jag och några andra lyckades vara vakna hela vägen! Grafiken och upplösningen var inte den perfekt via svtplay i en stuga i skogen. Den pendlade mellan 720-240p...Men ljudet var bra i alla fall! Jag tyckte inte det var rätt vinnare men låten var helt okej :-)
 
Jag fick tyvärr avbryta lägret kl 2 på natten efter att ha suiiti ute och spytt och haft SÅ-JÄVLA ont i magen. Somnade hemma på soffan vid 3 tiden och vaknade idag kvart över 1...
 
Hade velat fota farmor och farfar bland körsbärsträden idag men det blev ingenting med det...får se om jag kan göra det på tisdag kanske...dom är nog inte kvar till helgen när jag kommer hem igen.

Eurovision 2013 i Malmö


Kårläger!

Hejhej! Idag kom jag hem från skolan vid 3-tiden. Vid 4 var det en kille här från Kungsbacka som köpte mitt telezoom 70-300! Har ett 18-200 som jag använder mer och tyckte det var onödigt med två långzoom så nu bor det i Kungsbacka och jag är några hundra rikare :-)
 
Tiden efter det och fram tills nu har jag sprungit runt i huset och svettats i takt med att jag packade scoutväskan. Idag börjar NSF's kårläger som håller på till klockan 14 på söndag. Har sytt på mitt ''utmanarscout''-märke nu med men det syns inte på bilden. Får tro att vi får fint väder i helgen så blir nog detta toppen-bra. Vi höres o synes på söndag igen! Förhoppningsvis har de fixas så vi kommer se Eurovision via stugans bioanläggning. Vi kommer göra allt i vår makt för att få se det!! :-)

Two weeks to go!


Bild från SM uttagningen i söndags.

Hejhej! Då var praktiken slut för denna vecka, bara två kvar! Dagen idag har varit riktig varm o skön! Det har blåst varmt så man har sluppit få värmeslag. Jag får mer och mer uppgifter att utföra själv med Katrins hästar och det är så roligt! Fick longera Panky idag, en riktig pippi-häst :-)
 
När jag kom hem i eftermiddags gick jag direkt ut till Ivory och red lite i vår paddock. ♥ Det gick bra, gjorde liten slalom- och bomövningar. Red i linne vilket var helt underbart!! Ivor börjar komma i bra form nu och det är så härligt att se ♥
 
Ikväll orkar inte mina ben göra mer än nödvändigt...Är helt slut om dagarna nu när jag praktiserar. Håller igång från 7-17 sen har jag lite paus och sen fixar vi inför natten med hästarna vid 21.

-


Halta Lotta i vitsipporna

Hejhej! ja även om man kan tro att jag menar syrran med ''halta Lotta'' så var det faktiskt Ådi jag syftade på. Han har klämt tassen och har nu bandage som han hoppar runt med. Jag och syrran tog hundarna till andra sidan av bäcken där våren blommar för fulla muggar!
 
Har gjort en ny ''vattenstämpel'' men ser nu att den är för vit, hehe.

Update

Hejhej! Här kommer tre bilder från praktiken. Den bruna är hennes hingst Leon. Så stilig! Jag har haft full rulle sedan i lördags,  därför har det blivit lite dåligt med uppdateringen här. Detta inlägget kan bli rätt så långt...
 
Jag åkte till min kompis på lördagskvällen och kollade TV med hennes mamma och sambo iväntan på att hon skulle komma hem från student-jippot. Dagen efter gick vi upp kvart i 6 och hade då sovit ca 5 timmar....Vi åkte med hästen upp till Säve där det var uttagning till Lag SM för islandshästar! :-) Var där hela dagen och fotade deras duktiga lag! Kvart i 7 på kvällen var alla tävlingar slut och vi åkte hem. Jag var hemma vid 10 tiden. Då var det bara att packa väskan för en vecka på praktiken och åka upp och sova där. Somnade vid halv 12, helt slut.
 
På måndagsmorgonen ringde klockan kvart i 7 och jag var och såg sådär lagom trött och sliten ut. Fick städa o röja i stallet hela dagen samt måla en ''bro''. På eftermiddagen red jag med en tjej ut en sväng. :-)
 
På kvällen tänkte jag krypa ner overkligt tidigt (halv 8) och av ren vana gick jag in på Facebook och läste att vi skulle ha nationellt prov i engelska idag! Det var bara att ringa hem, packa ner allt i väskan igen och köra hemåt. Vad skulle vi gjort utan Facebook, hehe.
 
Det var hör- och läsförståelse på provet...inte bra för en trött Malin. Ögonen sved på läsförståelsen och jag hade svårt att höra, skriva och hänga med på hörförståelsen så det får gå som det går...IKVÄLL ska jag i alla fall lägga mig tidigt! Har suttit med bilderna från söndagens tävling nu och det blev några bra :-)

Ett hav av vitsippor

Hejhej! I eftermiddags åkte jag till Alma och vi cyklade till det ställe där vi fotade vitsippor förra året vid 1a maj. Det är helt otroligt många vitsippor där! Man ser knappt hur mycket det är på bilderna...Där var vi i kanske 1½-2 timmar och bara njöt och lyssnade på musik.

Elin och Elin

Hejhej! Här kommer lite mer bilder på syrran med sin kalv som hon har valt att döpa till just - Elin. En galet sprallig liten dam som inte står still i fem sekunder :-)

Vitsippor överallt


Summerdream


Svartvit

Hejhej!
Nu skriver vi historia här på vår gård. Min systers ko har inte velat bli dräktig och syrran har tjatat länge om att hon vill ha en svart-vit kalv. Nu blev det så! En kvigkalv dessutom så syrran är glad :-) Sedan vår gård kom i släkten (1901 har jag för mig) har det aldrig varit en svart-vit ko. Nu blir det ändring på det! Kalven föddes för några dagar sedan så får höra med syrran om hon vill ställa upp på mer kort ihop med henne snart.

Från det ena till det andra

Hejhej!
Då var det onsdag-fredag idag och jag återkommer till praktiken först på måndag igen. Känns som jag varit där flera veckor men det är faktiskt bara 4,5 dagar! Idag red vi ut och jag red en ny, sjukt pigg o känslig, häst. Pappa kom och hämtade mig vid tre och jag körde hem. Sedan halv 6 har jag varit och passat barn. Dom sover nu efter en kväll med Harry Potter tittande! Det blev fjärde filmen. Nu ligger jag och läser Harry Potter 3 på engelska i väntan på att föräldrarna ska komma hem.
 
God natt! ♥

Kokad

Hejhej! Herre jesus vilket sommarväder det har varit idag! Och tänk vad brun jag är nu som har varit ute hela dagen.....eller inte. Ute har jag varit men tror du jag räknade med sommarväder när jag packade i söndags? Nä, och vad har man fått för det? Koka hela dagen, precis. Fasen vad jobbigt varmt det har varit. Men jag fick sluta tidigt ikväll (18:00) och det första jag gjorde då var att duscha!
 
Förutom att ha kokat idag så har jag lukat i rabatterna runt B&B, gosat med fölet Chilali och lite andra små uppgifter. Älskar att det är så varierande uppgifter! Ikväll ska jag lägga mig tidigt så jag kan sova länge. Solen gör en trött!

Riddagbok

Hejhej! Ja denna gången blier det en lite annorlunda riddagbok! I kväll red jag ihop med Katrin i paddocken. Jag fick rida Greys, ett 6-årigt dräktigt sto :-) Red henne första dagen också men då blåste och regnade det så det gick inte jättebra. Men ikväll red vi i solnedgången så det gick bra! Jag är fortfarande väldigt ovan hur man ''ska'' rida hennes hästar med det är kul att lära sig något nytt! Galopperade också en liten bit. Greys (hon är med i andra bilden, hästen som står längst bort) är väldigt annorlunda emot Ivory, både i utseende och beteende. Hennes galopp var ännu mer ''slow-motion'' och klumpig än Koolio, tro det eller ej. Men sen har hon ju en liten extra att bära runt på :-)

Andra praktikveckan påbörjad!

Hejhej!
Då var det måndag igen och dags för andra veckan på praktiken! Jag verkligen stormtrivs här! Idag kom jag hit vid 9 och började mocka o fixa i stallet. Sen gick vi in och åt frukost (ja hon äter väldigt sen, hehe) Vid halv 12 åkte hon iväg för att hämta och köpa grejer så jag blev själv. Lukade lite i rabatterna, mockade i hagarna och tog in och borstade hästarna. :-) Hon kom inte hem förrän vid halv 6 och då åt vi kvällsmat. Sedan gick vi ut o red men mer om det i nästa inlägg!
 
Det har varit så underbart väder idag! Kändes nästan som sommarlov. Det känns både i kroppen och i ansiktet att solen har varit framme, jag är helt slut!

Vårblommor


Cykeltur med Alma

Hejhej! Efter att jag hade fikat körde jag iväg till Alma. Där lastade vi cykelkorgen full och gav oss iväg på en liten cykeltur, på jakt efter nya bilder på Alma. :-) Mer bilder kommer kanske upp en annan gång!

Ego

 

Riddagbok

Hejhej! Nu i eftermiddag tog jag ett pass i vår paddock. Det har äntligen torkat såpass att det går att rida lite lätt utan att man halkar runt. Lekte lite lekar först, visade henne carrotsticken och bara värmde upp. Sedan hoppade jag upp och red henne på volter i trav mycket. Mycket svängar så hon skulle bli mer mjuk. Det bråste idag och då blir hon alltid ''på tårna'' och stel. Men hon slappnade av efter ett tag :-) Sist hoppade jag av och löshoppade henne. Det gick jättebra! Hon gjorde det så bra att vi tillslut inte kunde höja högre! Hon flög över denna höjd som om det vore 70cm! I själva verket var det 110cm!

Fredagsmys

Hejhej! Då var det fredag igen! Känns som onsdag...Anyhow. Idag var det så underbart fint väder! På fotolektionen gick vi och testade stans lekplatser innan vi hamnade nere vid kallbadhuset och satt där hela lektionen :-) Blev lite kaos med engelskan som inte löste sig nått bra men jag kom med halv 3 bussen. På kvällen kom Praew hit! Vi satt ute och lyssnade på musik och konstaterade att Louis Tomlinson är perfektionism. ♥.
 

Polaroid

Oredigerade - inscannade till datorn

Dessa bilder är tagna med en äkta polaroidkamera. Jag minns det bilden till höger, det är farfar som tagit den på mig. Jag slängde mig på honom precis när han tagit det för jag ville ta emot det när det kom ut och vifta det tills man såg sig själv på bilden, haha. :-) Kan undra vart denna kameran har tagit vägen? Skulle vara kul om vi fortfarande har kvar den!

Moder jord

Hejhej! Nu ikväll kände jag för att piffa upp mitt rum med lite vårkänslor! Fick en gamal kruka av farmor (den gråa) så jag satt min plastblomma i den. Den tråkiga vita krukan, som jag hade blomman i innan, fick agera pennställ! Gick ut och hämtade mossa som jag satte runt pennstället (som står gömt i krukan). Det blev snyggt tyckte jag! Älskar den där gamla känslan man får av farmors kruka samtidigt som det gröna ger ett modernt och fräsht intryck! :-)

Riddagbok

Hejhej! Idag red jag en tur i skogen på förmiddagen. Hade planerat en riktig långrund men Ivory var inte så framåt som jag hoppats på så vi svängde av och tog en kortare skogstur istället. Då hände något i damen! Jisses vilken fart hon fick! Hon kände kanske att det var hemmåt, haha.
 
Galopperade i tät granskog med fågelkvitter och jäklar vad vi älskade det! Jag märker så tydligt på Ivory när hon tycker saker är kul och detta stod högt upp i den listan. Hoppade över diken och välta trädstammar och allt detta i rep och repgrimma. Hon lyssnade så himla bra!! Ville aldrig att rundan skulle ta slut...♥

Biffen 13 år!

Hejhej! Ja igår, 1a maj, fyllde Biffen hela 13 år! Han har vi haft sedan han var valp. Hans mamma, Maja, fick sin sista kull för 13 år sedan och då bestämde vi oss för att behålla en av valparna. Nu är han vår äldsta hund här på gården :-)

Glassig dag

Hejhej! Idag åkte jag till Sofia vid 11 tiden. Efter någon timme åkte vi till mig, tog moppen till Skällinge för att tanka den sen in till stan. Där satte vi oss vis fästningen och åt glass och snackade :-) Satt där till halv fem-tiden innan vi körde hem igen. Mysig dag! Hoppas på fler sånnahär fina dagar så kan man snart skymta lite löv på träden!
 
Har inte lyckats lura någon idag...Gillar ''Maj maj måne jag kan lura dig till skåne. I skåne finns en apa som kan lura dig tillbaka'' bättre än ''april april din dumma sill'' men den kom aldrig till använing. Bättre lycka nästa år! :-)

Riddagbok

Hejhej! Ikväll red jag och syrran upp till paddocken igen. Lade fram lite bommar på olika avstånd och höjder så att de skulle lyfta benen och verkligen jobba. Det gick bra! Ivory var lite spänd med mycket energi så stundtals gick det mindre bra men de bra stunderna var verkligen bra så det väger upp det hela :-) Hoppade lite mot slutet och vi satte alla hinderna utan något konstigt skutt så jag är nöjd med dagens pass.