www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Tillökning?

Hejhej! En liten varning på att detta inlägget troligtvis kommer bli långt...:P
Jag har sedan länge velat ta föl på Ivory. Inte bara av anledningen att ''det är så litet och gulligt'' utan för att få en häst att jobba med från grunden. Att få forma sin framtidshäst precis som man vill. Jag har ju som några nära bekanta säkert vet pratat om islandshäst. ''Min nästa häst är en islandshäst!'' Jag har faktiskt börjat tveka på den inställningen. Det är en utav de finaste hästar jag vet men jag vet inte om det är ''den rätta'' för just mig.
 
På min praktikplats finns det två föl. En treåring och en ettåring. Treåringen är cool-lugn och gör inte mycket väsen av sig, medan ettåringen är i den värsta trottsåldern och gör helst raka motsatsen av det man ber henne om. Men det är där det fina kommer in. Det är DÄR man verkligen får jobba med sig själv och lära sig så otroligt mycket om hur hästar fungerar, prövar och testar oss människor.
 
Jag har pratat en del med min handledare om just att ta föl på Ivory och hon har till och med erbjudit mig hennes Quarterhingst. Dock är jag osäker på just quarter för deras gångarter är väldigt små i stegen och med tanke på att Ivory också har små steg skulle jag vilja ha en häst med större avtramp.
 
En häst man har från första dagen kommer hålla kvar i många år och med tanke på att jag fyller 21 år när fölet är redo för inringning gör att jag kollar åt de lite mer grövre raserna. Haflinger och Welsh Cob är två av de raserna jag fastnat för. Deras temprament är stabilt och de är båda två bra allroundhästar.
Ivory och jag har kommit så himla bra överrens och hon känns verkligen som rätt häst för mig. Hon fyller snart 15 år och det lilla jag vet om hennes bakgrund så har hon inte haft något föl. Så jag känner att det är på tiden om hon ska få ha föl eller inte. Det hade varit så underbart att få ha spår av Ivorys temperament och utstrålning i min nästa häst! Men på tal om nästa häst...
 
Som min handledare sa så är jag i en rörlig ålder och jag vet själv inte vad jag vill göra ''när jag blir stor''. Hon såg bara positivt med att jag ville ta föl på Ivory. Jag får en häst att jobba med från grunden och jag får välja ungefär hur den kommer att bli. Under de första tre åren behöver den inte så mycket arbete mer än ompyssling. Om jag är iväg och arbetar eller bor någon annanstans så är det ingen panik för min 5 år yngre syster bor fortfarande hemma några år efter mig. Så vitt jag vet har inte hennes hästintresse svalnat och hon skulle nog mer än gärna vilja hjälpa till med ett föl. Blir det ingen tid så kan man alltid sälja, även fast jag har svårt att tro att jag skulle göra det.
 
Så egentligen finns det inget negativt, vad jag ser, i den här idén. Eller har jag missat någonting? Vad det känns som nu så kommer jag inte sluta med hästar. Aldrig. Men jag har hört vuxna säga ''så sa jag med sen kom jobb, kille och barn emellan''. Men alla går väl inte samma öde till mötas? Åh det är så svårt!!
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!