Min helg

Hejhej! Har inte suttit någonting alls vid datorn i helgen känns det som. Men man fyller ju inte 18 varje dag så jag hade det roligt istället!
 
Vaknade som vanligt av sång och frukost på sängen. Släkten kom vid lunch ungefär och kalaset pågick fram till 4-5 tiden. På kvällen kom Frida hit och vi kollade film och hade det mysigt. Jag tackar ännu en gång för alla fina presenter jag fick på min födelsedag! Tack tack tack!
 
När vi vaknade morgonen efter gick vi och la oss i soffan och kollade på Dum Dummare innan hon körde hem. På eftermiddagen kom Alma hit och gav också mig underbara presenter!!
 
På kvällen kom Anton (farbror) och Hanna hit. De kunde inte komma i lördags så de fick ett kalas för de själva :-) Fick fina presenter av dem också som jag tackar för!

Nya ridbilder

Hejhej! Igår var Alma här och vi fördrev tiden som vanligt med lite fotografering. Minns knappt när vi senast tog ridbilder så det fick det bli! :-) Detta var andra gången jag red Ivory på två veckor + ute på en åker men jag tycker hon skötte sig jättebra :-) Längtar så tills praktiken är över och jag kan komma igång med ridningen regelbundet igen!!
 
Tusen tack för de fina bilderna Almis! :-)

18 år idag!

 
 

Jag saknar Ivory

Hejhej!
Andra dagen är snart över här uppe i Göteborg och jag saknar redan tystnaden som är ute på landet. Och framförallt Ivory. Det känns verkligen som att jag inte ridit henne på över en månad...Men det är egentligen ''bara'' 11 dagar. På 11 dagar har jag sett henne i 5 minuter...Jag hade helst av allt bara velat gå ut i hagen och tagit en skön barbackatur i solen just nu...Man har det så bra att man inte ser det när man är hemma och allt ''är som det brukar''.
 
Jag har börjat ta tillvara mer på stunderna jag har när jag är hemma, just för att jag är iväg så mycket nu med skolan. Jag går en resandelinje och jag tycker det är kul att se och upptäcka nya platser, men samtidigt är man så hemmastadd och van vid att alltid komma hem till det lugna stallet och ta en ridtur när man känner för det, och plöstligt sitter man nere i Österrike, eller som nu, i centrala Göteborg där det aldrig är tyst och de ända djur man ser är små påklädda hundar i koppel. Det är skillnad. Och i ensamma stunder är det jobbigt.
 
Förut kunde jag fundera mycket på om jag ens orkade ta mig ut och rida. Jag kände efter och kom fram till att nae, mycket skönare att sitta kvar i soffan och plugga lite till på de där tyskaglosorna som man hade tills övermorgon. Nu tar jag mig istället i kragen och går ut och bara gör det. För jag tycker det är kul. Jag har lärt mig ta tillvara på de tillfällen jag faktiskt kan gå ut och rida.
 
I lördags (kom hem från Österrike halv 3 på natten natten mellan fre-lör) så regnade det. Jag tänkte då att ''nae, jag tar det imorgon istället'' även fast jag längtade ihjäl mig efter en ridtur. Red jag dagen efter? Nej, annat kom ivägen (som att vara med underbara Alma ♥). Men det är just därför jag tar vara på tiden jag har hemma.
 
Jag vill ha det ganska planerat omkring mig, jag gillar när jag vet vad som är på gång. Det är nog därför det blivit så att jag lätt skuter upp ex ridningen för jag vet att jag inte ska göra något speciellt under morgondagen och hästen finns alltid kvar. Nu är det inte så att jag är emot impulsiva grejer, missförstå mig rätt, men det är skönt att ha kontroll.
 
En liten teleportör just nu hade inte suttit fel! Eller lite trevligt sällskap. :-)

Ny praktikplats

Hejhej!
Idag var det tisdag och det innebär praktik för mig! Jag började på en ny plats idag som är uppe i Göteborg, på ett vandrarhem och hotell. Jag har inte praktiserat på nått sånt innan så det ska bli spännande vad dessa två veckor kan ge! :-) Fick gå upp tidit som satan och ta tåget klockan 7 till Göteborg och sedan en spårvagn mot Linnéplatsen. Jag läste fel på kartan och hoppade av förtidigt för att jag trodde jag åkt förlångt (läste kartan åt fel håll...) men jag frågade lite människor och tillslut satt jag på en annan pendel så jag kom fram tillslut, bara en halvtimme försenad, haha!
 
Det blir mest tittande och studerande såhär ibörjan och det är vad jag har gjort. Fick städa lite i det allmäna köket så jag lärnde mig och hitta, sen ahr jag sått bredvid när de tagit emot gäster, visat bokningssystemet och handlat blommor :-)
 
Jag sitter nu och lyssnar på McFly på min inglasade balkong och funderar på att lägga mig och kolla någon film och somna tidigt! Har praktiserat från halv 9 till 18 idag så är ganska seg i huvudet just nu. Är väldigt glad över att jag får bo här så jag slipper pendla varje dag!
 
God natt!

Youth in revolt

 
Hejhej! Idag kom Alma hit! Vi har inte setts på cirka en månad! Alldeles förlänge men det märktes, som vanligt, inte. Vi pratade massor om hur fort allting går samt fotade lite bilder. Det syns verkligen att hösten är påväg nu :-) På bilderna ser du min nya tröja som jag köpte nere i Wien.

Grüß Gott!

Hejhej!
Här har du 8 av mina favoritbilder från denna resan. Alla har tagit massor med urläckra bilder så det finns mycket minnen sparade! :-) Vi åkte iväg förra lördagen, kvart i 5 på morgonen med buss från Varbergs station till Malmö där vi tog pendeln till Danmark och flög därifrån till Wien. Vi har vandrat upp för Gmundnerberg, varit med på skolans lektioner, gjort presentation om Sverige, haft vinprovnoing, lärt oss blanda drinkar på barlektionen, shoppat i Linz och Wien samt skrattat och tagit sjukt många bilder och filmat massa roliga filmer! Helt klart bland de roligaste resor jag någonsin varit på. Det var jag, 5 tjejer från min klass samt några restaurang tvåor och tre lärare som var en vecka nere i Altmünster. Jag var hemma halv 3 i natt så idag har det varit en riktig mysdag med bildredigerande, myskläder och musik. :-)
 
Ich werde jetzt ein bisschen Deutsch schreiben wiel, ich weiß ein Lehrere von Altmünster, mein blog lesen ist. Ich habe ein sehr spaßig zeit gehabt! Altmünster ist sehr schön und ich komme gerne zurück in der Zukunft! Ich hoffe wir treffen uns wieder Rudi! Auf wiedersehen!
 

 

Ett paket kommer lastat med...

Hejhej! För någon dag sedan fick jag ett brev där det stod att jag hade ett 2,4kg tungt brev att hämta ut på posten. Fattade ingenting, jag hade ju inte beställt någonting? Jag och mamma åkte in för att hämta ut det och när hon hämtade det såg jag att Pias adress (österrikaren som var här i våras) stod på paketet. Då slog det mig att hon faktiskt frågat efter min adress för några veckor sedan. Men vad hade hon skickat och varför?
 
Jag kunde inte hålla mig så jag öppnade det så fort jag kom till bilen och det var fullt med Milka choklad! Det stod ingenting på lappen som hon skrivit varför hon skickat all denna choklad...Jag blev så jäkla överraksad och glad!
 
Jag åker ner till Österrike nu på lördag så då får jag fråga henne och tacka henne än en gång! :-)
 

Svartvitt från den 8/9

 

Kvällsmat vid havet

Hejhej! I söndags kväll åkte familjen in till Getterön 5:e vik och åt kvällsmat. Vi hade med oss räkor och hittade en vindstilla palts vid klipporna. :-) Kändes jättekonstigt att åka dit och se stranden helt tom! Jag har inte varit här i sommar men kan bara föreställa mig hur proppfull den varit med turister!

God morgon!

Hejhej! Klockan ringde tidigt men det var inte riktigt det vädret vi ville ha så vi tar utflykten ikväll istället :-) Jag kunde inte somna om så kvart i 7 gick jag ut med kamran redo och fotade lite i soluppgången. Blev fast vid ett ställe med prästkrage-liknande blommor som jag tyckte var fina. Det känns som att det kommer bli en väldigt varm dag idag!
 

Som en sommardag

Hejhej! Vilket väder det är idag! Har bara legat ute och halvsovit ihop med mamma. Kattungarna har sprungit runt oss och gosat o lekt. När vi fikade under äppleträdet var dom där och klättrade upp och ner och tyckte det var jätteroligt att springa och fräsa åt stackars Fina som blev livrädd, haha. Tycker inte du också att Tengil (alla bilder utom första) ser väldigt efterbliven ut på kort? Hehe..
 
Syrran är och lördagsshoppar i stan med en kompis men när hon kommer hem ska jag höra om hon vill rida till sjön!
 

The world is a book...

 
Hejhej! Idag har jag ridit sjukt mycket! På praktiken fick jag rida tre olika hästar och när jag kom hem red jag Ivory ett pass i vår paddock innan jag hämtade Amanda och löslongerade båda två en stund :-) Nu sitter jag här och är helt färdig! Dagens bästa var nog när vi töltade över en åker full med maskrosor! Kan inte riktigt beskriva hur galet roligt och häftigt jag tycker att tölt är! :-)
 
Nu ikväll har jag skrivit och klippt ut lite citat som jag kommit över på internet. Har vikt ihop dom i en glasburk som jag har här på mitt skrivbord :-)

Barack Obama

Hejhej! Jag har överlevt de två första dagarna på praktiken där det finns 45 stycken ursnygga islandshästar. Stället var inte riktigt som jag trodde men jag går ihop med en annan praktikant från Munkagård så jag har det bra ändå. Vi har fått varsin ''egen'' häst som vi kommer få sätta igång och rida dagligen, ska bli spännande! :-)
 
Idag är det nog ingen som kunnat undgå att den sittande prasidenten är på Sverige-besök! Själv är jag en av dom som, även fast jag är långt bort, tycker det är sjukt häftigt! Han kan åka precis vart han vill och han väljer vårat lilla plutt-land. För lite extra Obama-tutch på detta inlägg så kommer här en fin sång:

Praktik

Godmorgon godmorgon! Idag är jag uppe tidigt för att leta fram och packa ner mina ridsaker. Min 5 veckors praktikperiod börjar idag och jag har fått turen att vara på Tölt i Väst! :-) Det ska bli jättekul!
 
Bilden ovan är från nu i morse.

Min helg i korta drag

 
Hejhej! I lördags åkte jag och Alma upp till Skällingemakrnad för att sälja bilder. Det gick ganska bra faktiskt! Lite segt i början bara :-) Vid 14 var marknaden slut och farmor hämtade mig och skuttsade in mig till stan där det var Sparbanksdagen. Med det innebär att det händer massa prova-på saker i Nöjesparken samt att det hålls lite agillity-uppvisning och så brukar det alltid komma en artist. Min syster var med och visade upp olika agillity-grenar med Fina och sedan stannade vi och lyssnade på årets gäst som var Oscar Zia.