Klär i blått

Det är nästan lite komiskt. Varje gång jag skrivit ''så nu var det sista jobbpasset på ett tag!'' så ringer dom in mig. Lika så denna gången. Kastade mina kläder och kortet i plastpåsen och lämnade in de förra tisdagen och trodde jag gjort mitt för detta året men ikke. Fick jobba igår och idag också :-) Vet inte om jag vågar skriva det men NU var det nog sista passet på länge....
 
Annars då. Jo jag var och tog första Twinrix-sprutan idag. Hade gjort mycket för att slippa ha sådan p a n i k över sprutor. Så jobbigt. Men med något gott kommer något ont, så får tänka på att Thailandsresan kommer bli underbar!
 
Har alltid gjort en årssume såhär dagarna innan nyår (likt alla andra bloggare) men får se om jag hinner få upp den imorgon. Annars önskar jag dig ett gott nytt år så hörs vi 2015 med massa roligheter!

God jul!

 

Mitt i julstöket

Jag hatar att alltid blir så stressigt i jultider. Det blir jul ändå som IKEA-reklamerna påstår. Jag har i alla fall jobbat min sista dag på Gekås för i år. Känns konstigt. Nu blir gäller det att söka en annan syssla fram tills april då jag förhoppningsvis kommer in på Gekås igen. Just nu sitter jag och dricker glögg och vaktar julskinkan som är i ugnen. Ska baka chokladbollar snart men först ska jag springa upp till farmor och säga hej till Syt som ska vara hos oss över julen! ♥

Den årliga tomtepromenaden

Så var den över för i år. Den årliga tomtepromenaden som hålls hemma hos oss. Nytt för detta år var att jag och mamma fixat iordning i det gamla brygghuset där jag, Alma, Julia och Nel-Li stod och sålde fårskinn, bröd samt visade de upp sitt UF-företag. Alltid gick så bra idag! Det mesta klaffade och ''arrangörerna'' var mycket glada. Vi fick kommentarer som ''detta är den bästa promenaden på året'' och ''denna promenad är mycket bättre och mysigare än den i Åkulla'' (som har jättemånga besökare). Sånt är så kul att höra! Det var en som sa när han såg pappa (förlåt, jag menade tomten) i skogen att ''ååh äntligen, nu kommer tomten med den goda kolan! Jag har väntat ett helt år på den!'' Farmor hade gjort 200 kolor men det räckte inte ens till hälften....Ska bli kul att se hur många det var som var här när de lägger ut resultaten!

Firar ett år tillsammans!

Nej det är inget hemligt förhållande jag haft utanför bloggen, utan jag och mitt körkort har hängt ihop i ett år idag! Hurra för oss. 18 december 2013 var den mest nervösa dagen i mitt liv so far. HÄR kan du läsa vad jag skrev.

Adresserat från Österrike

Hejhej!
Idag fick jag ett paket på posten. Fattade ingenting då jag inte beställt något..? Det visade sig vara från min österrikiska utbytesstudent Pia. Full med diverse godsaker! Hon är bara för underbar. Det följde med två A4-papper där hon på tyska berättar vad som hänt sedan jag var hos henne för ett år sedan. Förstår inte riktigt allt men i det stora hela funkar det. Hon skriver bland annat att hon får en ny lägenhet i augusti och skulle jättegärna vilja att jag och min familj kommer och hälsar på. ''Då kan ni bo i lägenheten så sover jag hos mamma!'' Hur söt är hon inte? ♥

Upptäckarnas övernattning

Hejhej!
Här är de bilderna jag hade från lägret Upptäckarna hade i helgen. Jag jobbade när det började så Evelina var själv med dem i början och då bakade de pepparkakaor. När jag kom gjorde vi tacos och sen kollade vi på Harry Potter (hemligheternas kammare) Jag såg dock knappt första halvtimmen innan jag somnade. Sen vaknade jag inte förren 13 timmar senare! Jag har inte ljugit när jag sagt att jag haft en period med mycket o göra...haha. Men så utvilad jag kände mig när jag vaknade, det var skönt. Efter frukost bakade vi saffransmuffins, de var ute o klättrade lite, sen kokade vi soppa ute i regnet och i väntan på föräldrarna gjorde vi klart våra egengjorda tomtar :-)
 

Mockingjay

Hejhej! Long time no seen. Jobbat och gått upp tjugo över fyra sex dagar i rad, sen i helgen var jag på scoutläger och idag har jag gått upp tidigt igen men NU ÄR JAG LEDIG! Hela två dagar. Så underbart. Det firades med bio ihop med Alma då vi såg Mockingjay part 1 :-)
 
ÄR helt slut i hjärnan efter dagen jobbpass då jag böev placerad på ett nytt område, nämligen att ta hand om blommorna. Jisses säger jag bara haha. Nu ska jag sova, lääänge. God natt!

Mina dagar i på SIHS14

 Jag och Lina övertaggade halv 7 på morgonen // de första vi fick i stockholm var gratis kattmat // lång läskig rulltrappa
Vårt fina hotell! // Jag, trött med glad att vara framme // Arbetsplatsen, Friends Arena!
Frihetsdressyr med vit Shire och vit minishettis // Lina hälsar på minishettisen // Arenaparty! Träffade inga kändisar....
Läser schemat för dagen! // Världsberömda varmblodstravaren Maharaja (sprungit in 18 mille) // Sjukt stor Shirehäst
VIP-pass // Överblick över mässan o framridningen // Sista goda frukosten
Mycket bärande av väskor! // Hittade mitt hårspänne i kakpåsen.....? // Övertrött Lina strax innan Varberg 21:14
 
Hejhej! Här är de bilderna jag hann med att ta undertiden jag var uppe och jobbade på Sweden International Horse Show i Stockholm! Jobbade väldigt långa dagar och fötterna ömmade rejält efter varje pass så man sov skönt i hotellsängarna! Mitt jobb var att ihop med de andra funktionärerna gå med rep framför och bakom hästarna som skulle från stallboxarna och ut till paddocken som fanns på mässan där de skulle ha uppvisning. :-)