Cozy

Hejhej! Idag har det varit en såndär mysig dag som har gått sakta fram. Jag började min morgon med att köra till skolan kl 9 (på min lediga dag o allt!) Emma går massage och skulle prova på någon utomstående så jag tackade ja :-) Har aldrig tyckt om massage då jag är så förbannat kittlig men jag tyckte jag klarade det rätt så bra! Det var bara en eller två gånger som jag inte kunde hålla mig för skratt...När jag kom hem satt jag och kollade lite serier vid datorn och efter lunch gick jag ut och fotade. Snön dalade ner sakta från himlen och allt var bara så idylliskt! ♥
 
När syrran kom hem från skolan tolkade vi lite med Amanda. Sen bytade vi till Ivory och gick en runda (syrran åkte pulka efter). Efter den rundan var jag så jäkla trött! Jobbigt att vada i den djupa snön som kommit och lagt sig i drivor! :-)
 
Ikväll har farmor och farfar varit hos oss och ätit tacos. I natt åker de till Thailand och stannar där i en månad...

Plugg-fri torsdag

Hejhej! Äntligen. Äntligen en kväll där jag slipper sitta och försöka förstå mig på Storbritanniens historia eller gräva fram all fakta om Houses of Parlaments och Big Ben. Historia är på riktigt det tråkigaste jag vet...Men nu är det färdigt! Ikväll firas det med te, film- och seriekollande. God natt!

Mer snö!

Hejhej! Inatt har det kommit ännu mer snö! Så jäkla kul. Hoppas det mesta ligger kvar till helgen för då jäklar ska det åkas pulka! :-) Från och med idag har jag inte några lektioner på tisdagar så jag passade på att rida Ivory på förmiddagen. Red ute på åkern och verkligen RED. Båda var helt slut och svettiga efteråt, härligt!

Visste du att...?

Hejhej!
Just nu är det fullt pådrag med att skriva klart guidningarna till London-resan som vi åker på i början av apil. Mina guidningar handlar om Big Ben, Greenwich och The Globe theatre. Det är så himla svårt att komma igång men när man väl gör det så är det ganska intressanta saker man får reda på! Här har jag listat 5 saker som jag inte visste, utan blev lite som en ''aha upplevelse'' när jag fick reda på dem! :-)
...Westminister bombades under andravärlds kriget men Big Ben klarade sig utan några skador, bara tickade på
...man ändrar farten på pendeln (till den stora, tunga uret man ej ser) med hjälp av gamla penny-mynt
...uret som pendeln slår emot egentligen är sönder
...tornet lutar 22cm åt nordväst
...Big Ben egentligen inte heter Big Ben

It's not always easy, but McFly's here forever

Denna är så mäktig ♥

multi-söndag

Hejhej! Idag har jag hunnit med en helt del känns det som. Började med att sitta o skriva på guidningar mellan 9-12, där efter åkte vi iväg på kalas i Veddige. Vid 4-tiden åkte jag ifrån kalaset för att vara på kårstämma i scoutstugan :-) Jag kom hem vid 6-tiden och satte mig och skrev lite till. Sammanlagt har jag skrivit nästan 2 A4 sidor bara idag! 
 
Känns skönt att stänga av datorn nu och sova...God natt :-)

Planering

Hejhej! Ikväll har jag varit hemma och suttit med i planeringen inför min sportlovtsvecka som min familj och kusinerna ska spendera i Trysil, Norge. Har varit där många gånger innan och jag längtar redan dit!
 
 

Vaknade med ett leende

Drömde att McFly åt pizza med mig och vaknade med ett leende. Att solen var uppe gjorde inte humöret sämre! Jag och syrran tolkade länge idag, Ivory tycker det är så jäkla roligt! På eftermiddagen körde jag till Alma och fotade när hon red (bilder hittar du HÄR).
 
Ikväll kommer kusinerna hit så vi kan sitta och planera inför vår skidsemester som vi ska på vecka 8. Längtar!

Snow

Snö är så mysigt! Fotade lite imorse när jag vaknade. Det var inte ens kallt ute! Får fråga Almis om hon vill ta en heldag i pulkabacken snart...:-)

150-dagars

Bild från Lisas instagram
 
Hejhej! Igår var det dags igen, studentfest för att 'fira' att vi har 150 (fast det var egentligen 140) dagar kvar till studenten! Temat denna gången var Cirkus och ovan ser du tämjaren, kaninen och trollkarlen! :-) Jag tyckte hela kvällen var riktigt, riktigt rolig!
 

Time

Gash, nu kommer alla skoluppgifter på en och samma gång! Vi är i full rulle att skriva på guidningarna inför examensresan till London, samtidigt som vi ska skriva en katalog om Storbritannien där jag har historiebiten. Sen ska jag skriva en sak om Fritidsresor och planera en 14 dagars resa med massa akriviteter. Det börjar kännas att detta är Final countdown! :-)
 
Bland allt detta läsande och skrivande är det skönt att läsa något annat och bara försvinna in i en annan tid för en stund...♥
 

Struktur på 2014

Nu så! Nu har min egendesignade almanacka äntligen kommit :-)
 

Detta trodde jag aldrig...

...att jag skulle börja läsa och till och med KÖPA böcker?! Vad har hänt, hehe....Idag kom HP3 och 4 på posten! Jag har sedan länge lånat trean från familjen som jag ibland passar barn hos och nu, sisådär ett år senare, kan jag lämna tillbaka den och fortsätta läsa i min egna. Jag som tyckte tvåan var jobbig att läsa ut kommer väl dö i fyran....men men, kämpa kämpa! :-)
 

Söndag

Hejhej! Igår var jag iväg på ett möte ang, Lag SM för islandshästar. Efter det så åkte jag hem, fikade lite hos farmor och farfar och sen gick jag och syrran ut och åkte pulka! Vi trättnade ganska snabbt på att bara springa upp och ner i backen så vi hämtade Ivory och provade tolk-selen, vilket fongerade toppen! Ivory har fått vila i över en vecka nu flr jag inte har varit hemma så hon riktigt lyste upp när hon insäg att hon skulle få vara med oss och skoja och busa!
 
Vi gick och bytte så Amanda också fick dra lite pulka och då stod Ivory och gnäggade och tyckte vi var dumma som inte lät henne vara med...Gull-häst ♥
 
 

Stockholm


Här är några bilder som får sammanfatta mina dagar i Stockholm ihop med Julia och Lisa. När läraren skjutsade hem mig sent på lördagskvällen så höll han på att inte komma ifrån gården för det var så halt. Pappa fick ut med traktorn! Jag är så tacksam för att jag fick denna chans att vara med på dethär, vilken erfarenhet!

När vi bara rullar fram...

Hejhej! Nu sitter jag vi i bilen påväg hem från den stora staden Stockholm efter några intensiva dagar. De andra sover så jag jag tänkte jag skriver en liten kort uppdatering här sålänge :) Kom också och tänka på att det var idag för en månad sedan som jag tog körkort, tiden går!!
 

Utmaning

1. Berätta 11 saker om dig själv

2. Svara på 11 frågor som de du har fått utmaningen av ställt

3. Man ska själv hitta på 11 frågor som den man utmanar ska svara på

4. Välj 11 bloggar som har under 200 läsare per dag

5. Berätta vem du har utmanat

6. Man får inte utmana den man fått utmaningen av

 
Fick en liten utmaning av Alma för någon dag sedan och tänkte anta den nu! :-)
 
1. Jag måste alltid kolla mig 3 gånger över axeln när jag hoppar in i dushen...
2. Jag vänder alltid på ridskorna innan jag tar på mig dom, det kan ju ligga något i dom..
3. Jag har väldigt lätt för att koppla olika låtar till olika minnen.
4. Jag älskar att tälta!
5. Jag var livrädd för berg-och-dalbanor när jag åkte på ett scoutläger -09 där vi besökte massa nöjesparker. Tog mig i kragen och åkte fastän jag hade tårar i ögonen (sa kompisarna) och nu älskar jag det. Det ger en sån otroligt härligt skäckblandad förtjusning och adrenalinkick!
6. Jag får en sån lugn känsla i kroppen när jag hör introt till No Worries med McFly, aldrig upplevt det innan...
7.Jag tycker det är lika läskigt som det är roligt att ta studenten!
8. Jag är mycket svag för svarta hästar....
9. Jag har aldrig färgat/tonat/slingat mitt hår.
10. Jag tycker det är så sjukt tråkigt att sola...jag måste alltid ha något att göra när jag solar.
11. Jag hatar att läsa, men om jag hittar en bra bok, läser jag ut den på några dagar - dock ingen vanlig syn! ;)
 
 
1. Om du bara fick lyssna på ett band/en artist för resten av ditt liv, vem hade du valt?
Oj...Står ju i valet mellan McFly eller Bastille...Hade nog blivit McFly, dom har många olika typer av låtar :)
 
2. Senaste boken du läste?
Håller på att läsa Harry Potter and the prisoner of Azkaban!
 
3. Canon eller Nikon?
Idiotfråga ;) NIKON!
 
4. Om du tittar åt höger nu, vad ser du?
Vit vägg
 
5. Om du fick bo vart som helst, var hade du velat bo? (specificera er!)
England, lite utanför London, där det skulle vara lätt att ta sig in till centrum men Underground.
 
6. Tror du att du kommer att fortsätta blogga i många år till?
Ja det tror jag faktiskt. Detta är som en digital dagbok för mig.
 
7. Favoritfärg?
Grön!
 
8. Standardfråga: Om om du skulle till en öde ö och bara fick ha tre saker med dig, vad hade du tagit?
Fulltankad helikopter, mat och sällskap!
 
9. Vad föredrar du: Buss, tåg eller flyg?
Tåg :)
 
10. Favoritspråk?
British english, no doupt.
 
11. Vad lyssnar du på just nu?
Ég á Líf - Eyþór Ingi Gunnlaugsson (så mysig isländsk låt!)

Jag väljer att utmana Moa, Tilda m. vänner och Elin! (orkar inte komma på 11 st...:- ) )


Här kommer de frågorna jag vill att ni svarar på!

1. Vilket är bäst att anteckna i, 'vanlig' kalender eller kalendern i mobilen?

2. Mac eller PC?

3. Vad har du för roliga planer inför sommarlovet?

4. Favoritämnet i skolan?

5. Har du någon favoritserie du följer?

6. Bästa låten just nu?

7. Vilken storstad skulle du kunna tänka dig att bo i?

8. Skulle du kunna hoppa fallskärm/bungyjump?

9. Vad fokuserar du mest på just nu?

10. Vilka tre saker som du inte gjorde förra året, skulle du vilja göra i år?

11. Vad ska du göra efter att du gjort denna utmaning?

 


Kuoni

Hejhej!
Ja nu ska jag förklara vad det är jag ska hitta på denna veckan. I onsadgs frågade vår idrott- o turismlärare mig och Lisa om vi ville hjälpa till på en konferens uppe i Stockholm. Efter lite eftertanke tackade vi lite nervöst ja och fick veta att han även skulle fråga Julia i vår klass. Vi har fått massa papper att läsa och skriva på inför detta och jag blir bara mer och mer nervös för varje lapp! Detta företaget som vi kommer hjälpa med konferensen är väldigt stort i Sverige men också övriga världen. Ger man ett gott intryck här så har man ju klart fördel senare. Men iallafall - tillbaka till nuet. 
 
Vi är i denna stund på väg upp till Stockholm för en Briefing-dag. Mellan 15-18 kommer vi gå igenom vad det är vi ska göra imorgon, torsdag och fredag. Det är inte riktigt klart för oss vad det är vi ska göra, vi vet att vi typ ska bocka av folk på listor osv, hehe. Vi kommer jobba väldigt mycket, från tidig morgon till sen kväll. Vad det ser ut som nu stannar vi över till lördag så vi hinner ha några timmar i Stockholm innan återväder till västkusten :-)
 

Alma - dessa har sitt stora kontor i London......just sayin'

In need....

Hejhej! Ja jag är verkligen i behov av en almanacka! Som det är nu skriver jag upp saker överallt och det händer lite titt som tätt att jag blir dubbelbokad eller inte kommer ihåg vart jag skrivit ner alla saker...Jag har betällt en från Personligalmanack.se så hoppas verkligen att den kommer snart! :-)
 
Det var lite vad jag sitter och tänker på just nu när jag väntar på att tiden ska gå. Ska till Evelina ikväll (det hade jag helt glömt!) och planera våren med scouterna. När jag kommer hem måste jag PACKA! Åker till stockholm tidigt imorgon med en grej ''typ'' genom skolan, hehe, kan berätta mer ikväll.
Idag övade vi ansiktsuttryck på teckenspråket.....så värdelösa vi alla va haha! Läxa till måndag: sitt framför spegeln!

Tillbakablick - Björkliden 2010


85-års kalas

Hejhej! Idag var vi uppe hos farmors bror och firade pappas mormor som fyllde 85 år :-) Åt massor av god mat, pratade med många jag knappt träffar annars och kollade på bilder i en digital fotoram som hon fick.
 

Let it snow

Hejhej! Idag har det varit jättefint väder ute men jag har inte satt en fot utanför huset! Känner mig lite ångestladdad faktiskt men det kommer väl fler soliga dagar hoppas jag...Dagen inomhus har spenderats ihop med Praew och körkortplugg. Hjälpte henne med svenskans svåra ord...Det är sjukt svårt att förklara ord som vi tycker är självklara men som kan vara lite knepiga och förvirrande! Efter det belönade vi oss med att kolla på The Avengers igen. Där var det två team: Det goda med mig och Thor mot det onda med Praew och Loki, hehe...
 
Just nu sitter jag och letar upp bilder till en present som pappas mormor ska få imorgon. Finns en hel del vi samlat på oss genom åren! Just nu sitter jag och drömmer mig bort vid vinterkorten och hoppas det blir lite snö snart igen!

Suit 'n tie

Hejhej! Idag (eller rättare sagt igår) fick jag ett erbjudande av en lärare som jag och två andra till i klassen tackade ja till så det kommer du få läsa om nästa vecka men på bilderna ser ni dresscode:n till det...:-) Har även regnat en hel del på sistone. Så otroligt tråkigt! Kom även hem till att det var strömavbrott och förblev så i 2 timmar. Fick tända ljus när jag skulle på toa haha.
 
Räknade även ut att vi bara har 12 veckor kvar med lektioner....DET ÄR GALET SERIÖST. Det som varit min vardag sedan jag var 6 år tar snart slut.

Speed ad

Herre jävlar vilken bra reklamfilm....

Så packa din ryggsäck, kul ska det bli!!

Hejhej!
Ikväll har jag gjort någonting galet. Helt crazy. Jag har anmält mig till Världsscoutjamboreen som äger rum i Japan 2015! För att förklara det långa och kanske knepiga ordet för dig som icke-scout så är en världsjamboree det största läger du kan åka på som scout. Det äger rum vart fjärde år och byter land varje gång. 2011 var det i Sverige! Missade det lägret men har varit på ett ''Jingiijamboree'' som var som ett miniformat av detta lägret (men det innehöll ändå 20'000 scouter!). Till världsjamboreen flockas scouter från 150 olika länder från hela världen!
 
Detta ska bli så jäääkla häftigt! Kommer vara borta i en månad ungefär. Vilket äventyr.

Min första gång

Hejhej! Ja idag har jag gjort någonting jag aldrig gjort förut faktiskt. Mötte upp min kompis's kompis som jag aldrig träffat och hade en liten fotografering! De ända gångerna jag står framför kameran är när jag fotar själv eller när Alma fotar mig. Men henne känner jag så väl så det var inte alls samma som det här. Väldigt kul i alla fall att träffa Fredrik (kolla in hans hemsida HÄR) och att han lyckades få bra bilder trots att stormen ville slita bort mitt hår, haha.
Sammanfattning: Kul, blåsigt och nervöst!

I'm glad I share this with you ♥

Hejhej! Ikväll ska vi ivåg och äta god mat hemma hos Alma! Det var även denna kvällen som vi satt och gjorde ingenting när någon kom med iden att ''vi går ut och fotar stjärnor!'' för två år sedan. Jag har inget minne av att vi prata så mycket, men ändå var det något som fick oss att börja prata och såsmåningom träffas igen. Sen löpte det på rätt så snabbt.
Dessa två åren har gått fort! Men samtidigt känns det som att det var 10 år sedan vi började umgås...Vilka minnen och vilka planer vi har hunnit med att skapa!

.

Fotade lite den 1a januari

Lista om mitt 2013

Gjorde du något 2013 som du aldrig gjort förut?
Ja, bland annat var jag i England och åkte på Livesändningen av Melodifestivalen i Göteborg. Jag tog även körkort!

Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?
Nej

Dog någon som stod dig nära?
Nej, tack o lov ♥

Vilka länder besökte du?
Tyskland, England, Österrike

Är det något du saknar år 2013 som du vill ha år 2014?
Fler fotograferingar, hästtävlingar och övernattningar med vänner.

Vilket datum från år 2013 kommer du alltid att minnas?
11/12-13 och 18/12

Vad var din största framgång 2013?
Jag är stolt över mig själv att jag klarade av allt i skolan under våren....samt körkortet.

Största misstaget?
Tog på mig för mycket under vårterminen som jag inte klarade av..

Bästa köpet?
Min mobil

Gjorde någonting dig riktigt glad?
Teatime-lägret, så jäkla många härliga stunder med otroliga personer!

Vilka låtar kommer alltid att påminna dig om 2013?
No worries, hey brother

Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?
 Gladare :) 

Vad önskar du att du gjort mer?
Åkt till stranden

Vad önskar du att du gjort mindre?
Intalat mig själv att ''det hinner jag inte'' när jag, i facit i hand, hade gjort det

Blev du kär i år?
Nej

Favoritprogram på TV?
How I met your mother

Bästa boken du läste i år?
Harry Potter and the philosopher's stone

Största musikaliska upptäckten?
McFly, Bastille

Något du önskade dig och fick?
Körlektioner bland annat,

Något du önskade dig och inte fick?
Nej, önskade mig inget speciellt så..

Bästa plåtningen?
När jag fotade Alma och hennes häst i det långa gräset!

Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?
Att jag haft körkortet hela året :P
 
Vad fick dig att må bra?
Alla runt omkring mig, de är så snälla!

Vem saknade du?
Ingen vad jag kan komma på...

Mest stolt över?
Åter igen....körkortet! :)

Högsta önskan just nu?
Att åka tillbaka till England :)
 

Pau-lina

Syrran: Vilka kommer på nyår?
Jag: Pau o Lina...
Syrran: Paulina?
 
Haha....Vadå internskämt á lá Malin humor, hehe

Happy new year!

Hejhej! Ja här sitter jag vaken, fem i tre på det nya färska året. Är inte trött för fem öre så kollar igenom kvällens alla bilder. Det blev nyår hemma som du ser, ihop med Lina och Praew. Får åka och fira med scouterna ett annat år...:-) Lina hade med någon god alkoholfri drink som vi drack (se bilden). Jag försökte mig på att locka mitt hår lite men gav upp då jag verkligen inte fattar hur man får till det bra, haha. Vi åkte in till fästningen där jag träffade på Alma och kollade på raketer :-)
 
Happy new year!
 
Ah just det. Nyårslöften....Jag ska borsta tänderna 730 gånger detta året...2 gånger varje dag!