den 28 september 2014

Hejhej! Ja idag har det varit min födelsedag! :-) Firade med att ha kalas för släkten och fick massa fina presenter. ♥ Har inte ens rört min kamera idag. Glömde helt bort det. Fått massa fina sms, facebook-hälsningar och samtal idag från fina vänner från olika delar av världen så det värmer om hjärtat. Nu är det bara 365 dagar kvar som tonåring så nu ska jag skapa minnen som jag i vuxenlivet sent ska glömma.
 
Nu är alarmet satt på halv 5 och allvaret börjar igen. Efter att ha varit ledig från jobbet i några veckor drar det igång igen på Gekås. Bring it on julhandlare, b r i n g  i t  o n !

Hästägarlycka

Hejhej!
Ända sedan vi köpte Ivory (för snart fem år sedan) så har jag velat byta sadel. Den jag haft har varit på tok för stor för mig. Men saker kommer ivägen och man väljer att prioritera andra saker, men idag hände det! Skulle rida ihop med en kompis som sålt sin häst så jag provred med sadeln och tog med den hem. Spontant och bra! Den är av samma märke som den förra, bara 1.5-2 storlekar mindre i sätet så det är perfekt. Sitter som smäcken nu!

Thunderclap! #100scout

Idag vid exakt denna tiden, 17:00, går det en thunderclap över många socialamedier där vi som är scouter uppmärksammas. Kul! På scouternas hemsida står det: Att vara scout är att uppleva äventyr tillsammans med andra i Sverige och världen. Du lär genom att göra och du växer genom utmaningar. Du får utveckla och leda dig själv och andra. I Scouterna får alla vara med och vi är schyssta kompisar. Du kan vara scout genom hela livet.
 

Jag och min fyrbenta bästavän

Foto: Alma Bengtsson
 

Framsteg

Hejhej! Idag gick jag upp tidigt för att fixa Ivory fin till dagens äventyr. Tog med mig syrran och åkte till Grimeton där det var Pay and jump. Vi var anmälda till 50, 60 och 70 cm. Hindrena var hur färgglada som helst, hinderstöden var rosa och bommarna var i alla färger. När jag kom in och såg det tänkte jag ''shit...'' Ivory är inte van vid färgade hinder och på framhoppningne vägrade hon på ett helbrunt...Men hon överraskade mig och vi fick rosetter på både 50 och 60! :-) På 70 red vi rätt in i första hindret (vet inte riktigt vad hon tänkte på haha) Men det gick bra. Syrran filmade 70 så får se om den kommer upp senare.
 
Det är sååå himla kul att köra iväg med syrran och hästen på sånnahär småtävlingar lite då och då!! Ännu roligare är det när vi nu faktiskt börjar plocka hem rosetter :-) Nu är det bara lastningen hem som ska gå lite smidigare (idag fick vi hjälp av 6 stycken efter att hon ramlat över en annans transportläm och fått ett sår på bakhoven.....)

299 dagar kvar

Hejhej!
Tänkte skriva detta igår men....den dagen kom och gick ganska snabbt så jag hann inte. Ville bara uppdatera dig lite kring scoutlägret som jag ska åka på nästa sommar i Japan. Jag åker inte dit som deltagare (då jag är över 17 år) så jag kallas ''IST:are'' (International Service Team). Det betyder att jag ska hjälpa till med aktiviteter eller annat som kan tänkas behövas. Man brukar få det tilldelat när man anländer men så finns det en del saker man kan söka om att få göra, redan här hemifrån.
 
En av dom saker var att planera och genomföra en utställning om Sverige/Norden som kallas ''Nordic Experience''. För drygt två veckor sedan blev det klart att jag kom med i det uppdraget!
 
Så min syssla nu, utöver jobbet på Gekås, är att planera massor om hur vi ska få en utställning om Sverige/Norden så intressant för världens scouter som möjligt! Så himla kul uppdrag!
http://japan2015.scout.se/definitivanmalan/
 

Ledarläger

Hejhej! I fredags åkte jag ut till vår scoutstuga i skogen för att sova där med 4 av utmanarna som ska hjälpa till och vara ledare för de minsta grupperna nu i höst och vår :-) Allt gick väl inte riktigt som planerat haha. Tänkte haft en mysig kväll med tedrickande och Dirty Dance:ing tittande men nä. När vi kokade vattnet blev det nyponsoppa och ingen hade med vatten hemifrån. Så vi tog bilen och åkte till Statiol och köpte några liter vatten. Där fick vi ideen om att vi skulle testa att gå i drive in:en. Ingen bra ide då det 1. inte fungerade 2 resulterade att vi sprang där ifrån när personalen kom ut.
 
Jack ville fortfarande ha sin hamburgare så vi åkte till Burger king och han blev mättad. Där hittade jag en hoppborg som vi hoppade i. Efter en stund kom kasörskan ut och sa att det var åldersgräns och drog ut pluggen. Så tasktigt. Vi hade ju the time of our lives där. Menmen, (måste påpeka att vi faktiskt läste reglerna innan vi klev upp #duktigascouter)
 
Efter den lilla roadtripen kokade vi vårt ransonerande vatten och kollade på Dirty Dancing. Slutet gott allting gott!
 
Fick däremot åka hem vid lunch dagen efter för jag klarade inte av smärtorna i magen. Godiset jag åt som förrätt hjälpte inte...

I'm still alive but I'm barely breathing

Vädret är supervarmt med klarblåhimmel. Tyvärr har jag legat inne i sängen hela dagen med tjocktröja och tekoppen som min bäste vän. Läst massa kapitel och nu kollar jag film. Kul...Girls just wanna have fun, what the fuck is this all about
 

Sommar i september

 

Ett år sedan sist

Hejhej! Vid 11-tiden åkte jag in till stan för att träffa Kezban. Det är över ett år sedan vi senast sågs! Hon har varit iväg som au pair på Nya Zeeland i ett år, så det var underbart att träffa henne igen och prata om allt! Så himla fin och rolig tjej. ♥
 
Ikväll ska jag iväg på ledarläger så vi hörs igen på söndag! Tidsinställer ett nlägg till med bilder på kezban vid havet!

Innan solen blivit varm

 

Solskens historia

 
Igår fick en av mina kompisar körkort (grattis igen Lisa!!) så idag kom hon och Lina hem till mig och red en sväng! Vi red bort till stamsjön och badade en stund med hästarna. Var ute och red i tre timmar....det var jätteysigt :-) Kul att träffa dom igen. Känns så konstigt när man inte ses så ofta längre..

God morgon mina ko mpisar

Tog bilen upp ur dalen när solen kommit fram imorse. Gården till vänster i nedesta bilden är vår! Älskar att gå upp ihop med solen. Känns som att man får ut mycket mer av dagen då!

Scouterna

Hejhej! Ikväll var det dags för höstens förstascoutmöte! En del ändringar i upplägget som jag tror har blivit till det bättre. Det ska bli kul att få träffa alla igen mer regelbundet :-) Idag delade vi upp oss i tre patruller och övade på att sätta ihop och ta isär trangiakök på snabbast tid.

Guld i mund

Vi gick ut i skogen i en och en halv timma igår vilket resulterade i att vi hittade lite svamp! Älskar att vara ute och gå i en tyst skog och leta efter dessa läckerbitar. Nyplockad stekt svamp är något bland de godaste ting på denna jord!

Halmkörning

Idag vaknade jag upp till världens störtskur!! Skönt att veta att stora delar av halmen är inne under tak så vintern är räddad. Idag fyller lilla mamma år så farmor, mormor, morfar och pappas farmor kommer på lunch :-) 

Mr. Markoolio

Hejhej! I eftermiddags åkte jag iväg till Alma där även Julia var! Dom två på samma ställe är ett enda kaos. Jag kan verkligen inte sluta skratta...När det slutade regna gick vi ut och fotade Alma när hon red lite på en åker. Julia provade också, efter att hon halvt brutit min fotled, hehe. Fler bilder kommer nog upp imorgon!

Mys i kvällssolen

För någon dag sedan gick jag ut i hagen/skogen för att fota lite (har äntligen hittat min självutlösare igen!!) Fick sällskap av en ensam liten självskapssjuk häst så det var inte det lättaste när hon ville vara med i bild hela tiden...haha ♥

@ Twitter right now

 

Svinkallt dopp

Hejhej! Idag var jag äntligen ledig igen, och vädret har ju varit heelt underbart! Det är precis såhär sensommaren ska vara i september (var nära på att skriva augusti, månaderna går försnabbt!) På förmiddagen var jag inne och röjde lite i mitt rum. På jobbet och överallt tyckre jag om att ha ordning omkring mig, och att vara noggrann, men av någon anledning så bryr jag mig verkligen inte om mitt rum...haha. Det ser KAOS ut h-e-l-a  t-i-d-e-n!
 
På eftermiddagen tog jag bilen och hundarna och åkte till stamsjön. Inte för att jag var badsugen utan för att de skulle få bada lite, vet hur kul de tycker att det är :-) Kastade ut deras leksak lite väl långt ut sista gången så jag fick snällt offra mig och hämta den. Vattnet var svinkallt!!

Höstpromenad

 
Sådär ja. Då var sommaren officiellt slut (iaf om man ser till månaderna) men tack o lov har solen börjat kika fram allt mer och mer nu igen! Passar utmärkt. Denna veckan skulle jag bara jobbat idag och imorgon men fick fredag-lördag-söndag också så efter jobbet idag gick en en sväng med kameran i linne och kortbyxor för att samla energi. Hittade ett träd där näästan alla löv var gul/oreanga och tänkte lite såhär:
 
Detta är för övrigt den bästa vine som någonsin gjorts (fastän den är ett år gammal)