www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Lägerfest

Hejhej!
Idag har det inte varit så produktivt. Jag gick upp klockan 04 för att jobba. Vi lastade scouter på 100 bussar... Det blev aningen kaos...menmen. Blev klara vid halv nio och sen dess har jag bara legat och slösovit i skuggan till klockan 17. Ikväll var det massa fester bland de olika ländernas tält och det var jätteroligt! Dansade med några från Argentina, China och Schweiz. Så roligt verkligen. 

Invigningsceremoni

Hejhej!
Igårkväll var det dags för invigningsceremonin! Den var inte alls lika rolig som jag hade hoppats på, de spelade inte ens Jamboreesången..men det var häftigt att ha 34'000 scouter från över 150 länder samlade på ett och samma ställe. :-) 

Idag gick jag upp tidigt igen för att börja jobba. Det som i teorin skulle vara "lätt" blev i praktiken KAOS. När det kommer runt 3500-4000 scouter samtidigt som ska iväg på 100 bussar och de inte följer det utsatts systemet blir det inte så bra. Det löste sig efter mycket fördröjningar men det var lite kämpigt, och speciellt när solen bestämde sig för att visa sig. Blev hur varmt som helst direkt! 

Hursom, nu efter det har jag en day off vilket är väldigt skönt. Molnen är nästan helt borta så solen steker på hela dagen och det tar på alla krafter. Jag ska nog gå och hämta lite liggunderlag och lägga mig under ett träd sova.

Early morning in Japan

Hejhej!
Idag blev det bloggning på förmiddagen istället för kvällen/natten. Anledningen är att jag är rastlös just nu. I morse hade jag min träning inför jobbet. Vi samlades 04:45 och gick tillsammans till busshållplatserna en halvtimme bort. Sär gick bi igenom hur vi ska smidigast få på 4500 scouter OM DAGEN smidigast och snabbast i 6 dagar. Vi var klara vid 7- halv 8 tiden då vi fick gå o köa för frukost. Man köar verkligen toll varenda grej man vill höra här. Igår stod vi över en timme för att komma in och få frukost...Vill man in i scoutshopen får man stå i 4 timmar, vill man ut därifrånr det 2 timmara kö....Sen är det det vanliga, toaletterna, duscharna, komma in och ut från dr olika områdena, laddningsstationerna osv osv. Påtal om det sistnämnda så köpte jag i morse (efter att jag såklart köat i lite mer än en timme) en solcellsladdare. BÄSTA köpet so far!! 

Senare idag är det fotografering och sen står nog bad och/eller dusch på min to-do lista. Hoppas ni har det bra hemma i Sverige. Hört att ni har det ganska kallt så ska försöka att inte klaga så mycket på denna 30-gradiga värme.