Juldagsmorgon

 
Två av de många fina julklappar jag fick iår, mysig tröja och ny Harry Potter-bok ♥
 

Have yourself a merry little christmas

Vilken underbar julafton jag hade igår. Kollade sista avsnittet av julkalendern ihop med Emelie på morgonen innan jag gjorde mig iordning och åkte hem till familjen. Vid lunchtid gick vi upp till farmor och farfar där lillkusinens familj också var samt Sylvia som är och hälsar på från Göteborg nu över jul och nyår. Klockan tre bänkade vi oss såklart framför Kalle Anka med massa godis. När det var slut gick jag med mamma ut till ladugården för att mjölka. 
 
Efter mjölket (som förövrigt gjordes i tomteluva) så gick vi upp till farmor och farfar igen för paketutdelning och julmat.

En sockerbagare..

 
Ledig onsdag! Dagen började med en rejäl sovmorgon, sen körde jag hem en stund och gosade lite med hundarna. Väl tillbaka i lägenheten gjorde jag och Emelie lunch och inväntade Lina. När hon kom hem bakade vi pepparkakor! Emelie gjorde degen för någon dag sedan och den var så god (hör ju till att smakar degen både före och efter att den varit i ugnen). När allt skulle dra igång kom vi på att vi inte hade någon kavel men här ser vi bara lösningar - vå var då ''tvugna'' att dricka upp glöggen så vi kunde använda flaskan som kavel. Så där satt vi och surplade glögg och kavlade pepparkaksdeg. Två flugor i en smäll!

Tomtepromenad

 
Hejhej!
I helgen var det dags för den årliga tomtepromenaden som hålls på vår gård. Jag åkte hem i lördags och sov över så jag kunde börja fixa o dona så mycket som möjligt i vårat brygghus. Det är sen några år tillbaka så har vi sålt bröd och fårskinn där vilket är så mysigt! Det tycker både jag och besökarna :-) Efter att alla gått promenaden och jag bommat igen brygghuset så gick vi upp till farmor och farfar för fika och sen var det julmat nere hos oss med mormor och morfar som kommit upp från Skåne för att gå promenaden. Innan de åkte hem hade vi en liten mini-julalfton där vi bytte paket.
 
När vi ändå är här kan jag berätta om min lördag också. Jag kom ju hem redan före lunch på lördagen och anledningen var för att jag och Julia skulle ta en ridtur! Det var lite kallt men så mysigt. När den var klar och lunchen uppäten körde vi hem till Alma och hängde där någon timme. Vi hjälpte till att klä deras gran samt fick öppna mitt födelsedagspaket (det var ju bara 80 dagar sedan jag fyllde år..). På kvällen lagade jag mat med pappa samt gjorde lite julgodis (som tog slut några timmar senare). Perfekt helg!

Stösta utmaningen med att flytta hemifrån

Att flytta ihop med två andra när man flyttar hemifrån första gången är ganska skönt, man kan vara dålig på simpla saker ihop. Största utmaningen hittils har inte varit att köpa rätt glödlampa eller skruva upp en ny hatthylla - det största hindret vi har stött på har varit att öppna dom där jäkla mjölkpaketen. Detta kunde varit mitt tappra försök, men denna gången får vi skratta åt Linas fina insats till att få sig lite mjölk i kaffet.

december so far

 
HEJHEJ hemskt mycket HEJ!
Bloggen har hängt med mig i snart 7 år och aldrig har jag haft så mycket att skriva och berätta varje gång jag loggar in. Den stora nyheten sedan jag skrev här sist är att jag bott hemifrån i lite mer än en vecka! :-) Lite ofattbart att ha flyttat men det känns ändå normalt på nått sätt. Jag har flyttat ihop med två härliga kompisar och vi alla tre jobbar olika tider, vilket betyder att vi inte tröttnat på varandra än, haha. Ovan ser ni bilder från mitt rum samt köket! Vi har lite småpill kvar med gardiner och sånt men annars är vi så gott som klara.
 
Vad mer har hänt..jo jag har fått förnyad anställning! Istället för 24 timmars veckor är jag nu upphöjd till 30 vilket känns väldigt roligt! :-) Den tredje stora nyheten är att jag bokat resa. Och det är inte ens en månad kvar tills jag åker, haha. Herregud...Vart får ni reda på när det gäller. Kan avslöja att det är till två varma länder som ligger i närheten av där jag varit innan, men jag har inte besökt något av dem... :-)

Lördags morgon

 
Hejhej!
Nu händer det grejer! Igår började jag flytta mina saker till nya lägenheten! :-) Farfar och jag körde dit och monterade ihop min säng efter jobbet. Lite senare kom min kompis Sigge dit och hjälpte till med det sista innan vi åkte hem för att äta och planera lite (som är huvudsaken till varför Sigge är hos mig). Vart vi ska åka berättar jag en annan gång. Idag skiner solen vilket var underbart att vakna till (SOVMORGON ♥) Tanken idag är att planera lite till och sen köra lite mer grejer till Derome :-)
 
Bilden ovan är från någon dag sedan när jag var och fotade min kusin Esther. Hon var faktiskt mer samarbetsvillig än vad bilden talar om men jag tyckte den var charmig så den fick stå för dagens inlägg. :-)