www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Norge dag 1

Hejhej!
Här kommer vårt första dygn på resan. Vi valde att köra upp på natten mellan lördag/söndag för att kunna få hela söndagen till vandring (vi hade hört att det skulle regna på måndagen nämligen). Vi bytte i Oslo, då började jag köra efter att jag lyckats sova i ca 2 timmar. Sen följde långa sega timmar när Lina sov, genom dimmiga och krokiga vägar.
 
 
Framåt 3-halv 4 började det äntligen ljusna och när jag körde ut ur en lång tunnel var solen framme och jag skymtade snö. Blev så överraskad av allt det fina att jag var tvungen att stanna till och bara ..... kolla.
 
 
Framåt halv 7-7 vaknade Lina och vi bytte plats så jag kunde vila benen. Nu var vi nära vårt mål! Efter lite felkörning hittade vi fram till Odda camping där vi åt lite, bytte om och kollade med tjejen i receptionen hur vi skulle ta oss mot Trolltunga.
 
 
Och här är vi påväg! Vi fick köra en bit upp på berget och parkera bilen. Sedan stod vi i kö för att ta bussen de sista 15min upp till vandringens start. Och vandringen......vad ska man säg. Det toppar helt klart min topp 3 lista på jobbigaste sakerna jag gjort!! Första kilometern var  h e m s k !
 
 
Vi tog följe med två svenska killar som också åkt upp på natten. Det var nog tur, annars hade man tappat hoppet om att komma fram då det enda jag och Lina sa till varandra var ''nej nu orkar jag inte mer'' ''fyfan vad jobbigt'' ''får man ens ha såhär många trappsteg efter varandra'' osv osv. Ett annat plus var att vi kunde få bilder på oss två ihop!
 
 
Det blev många påfyllningar av vattenflaskan i alla små smältvattenbäckar.
 
 
Snart framme! Härifrån kunde man skymta vårt mål vilket gav oss lite mer energi.
 
 
''Ta ett kort när det ser ut som jag ramlar ner'' haha...
 
 
Det är svårt att förstå på dessa kort hur otroligt landskapet var....hade svårt att inse det där och då också...
 
 
Benjamin hittade lite snö som han skojade till det med mot Adrian.
 
 
FRAMME!!
 
 
Höjdrädd som jag är utmanade jag mig rejält med att sätta mig vid kanten....Fyfan vad hjärtat slog!! Innan jag reste mig upp lutade jag mig över kanten och kollade ner....Mäktig känsla att sitta 1100 meter upp och veta att jag faller 700m innan jag tar mark ifall jag trampar snett...
 
 
När alla fyra hade poserat ute på tungan gick vi tillbaka en bit och hade en sen lunchpaus vid en sjö där killarna sedan badade. Vägen tillbaka gick både lättare och tyngre. Lättare till en början men mot slutet fick jag sååå ont i mina knän att det tog en halv evighet de sista kilometrarna...Inombords gav jag upp flera gånger om MEN vi tog oss ner ändå.
 
Väl nere i byn åt vi pizza ihop alla fyra innan vi sa hejdå och körde och la oss för att sova i bilen. Att vara vaken i 22 timmar när man tillbringat nästan 11 timmar av dom med att gå 2,2 mil så var det inga problem med att somna i baksätet.
 
.......fortsättning följer!
Kommentarer
Postat av: Johanna Fåglund - Fotograf & Makeup-artist

Så himla härligt det ser ut! Jättefina bilder :))
Norge är ju så sjukt fint så det går inte att förstå att det ligger så nära! Nervägen från ett sånt berg är ju typ värre än att gå upp pga knäna och skakiga ben :P

Svar: Men åh tack Johanna! :) nej det är sjukt att det är vårat grannland.. Ja fastän man vill dö på det vägen så önskar man att man aldrig gått upp när man är påväg ner haha :P
Malin Bengtsson

2016-07-28 @ 13:54:16
URL: http://stargirlphoto.blogg.se/
Postat av: Lena

Sjukt vackra bilder. Detta är verkligen något som står på min bucketlist!

Svar: Tack! Ja åk, det är så fint!!
Malin Bengtsson

2016-07-29 @ 21:23:19
URL: http://nouw.com/lenaca

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!