breakfast

 
typisk frukost nu när man hostar och fräser

recap

 
Hejhej!
Här är en liten enkel sammanfatting sedan sist jag skrev här. Har gått och köpt mig ett munspel (nyårslöftet måste ju hållas!), jag och Emelie hade en mysig ledig-på-en-tisdag-frukost och jag har passat på att fika vid stallet när det var riktigt vårväder. Så såhär har det sett ut, när jag inte har varit på jobbet vill säga. Det är nog därifrån jag åkt på en förkylning... Men när jag bor med förskolelärare som är förkylda och alla tusen förkylda man möter på Gekås så har jag bara gått och väntat på när det ska slå till.

som alla lediga dagar borde spenderas

 
Idag var jag ledig från jobb och måsten! Tog en promenad innan frukost, när skuggorna fortfarande sträckte sig långa på marken.
 
 
Gick bara en kort promenad fram till den fina bron. Där stod jag länge och lyssnade på det porlande vattnet och sög in massa sol.
 
 
Vid lunch åkte jag hem till mamma och pappa. Där packade vi lunch- och fikakorgen, stuvade in alla hundarna i bilen och åkte iväg till Svarta dämm, en 'sjö' som ligger hyffsat nära oss.
 
 
Där var is man kunde gå ut på(!!) Hade jag vetat det hade jag tagit med mig skridskor men mina platta skor dög.
 
 
Vi kastade snöbollar, jag gjorde snöängel och det gosades en massor.
 
 
Sedan var det dags för mat! Nystyckat kött åkte på grillen.
 
 
Kort sagt var det gott som fan.
 
 
På sommaren grillar man marschmallows och vintern champinjoner! :-)
 
 
Sedan var det lek på isen igen!
 


Vi tog oss sedan in i skogen och fram till ett kalhygge där man har en jätefin utsikt!
 
 
För den som vet vart man ska kolla kan man faktiskt se ända in till Varberg och de tre höghusen vid Apelvikshöjd.
 
 
Sen tog vi oss tillbaka till sjön för varm oboy och snickers. ♥
 

om tiden innan oss

 
Vi har en gammal gård (får man väl ändå kalla det) en bit ifrån oss. Vår gård ligger nere i en dal och denna gården, som vi kallas ''Nilsa '' ligger nästan högst upp. Jag har ridit förbi den 100 gånger och alltid tyckt den sett så mysig ut, även om det är med skräckblandad förtjsning för där bor ju säkert 100 spöken, haha...Nästan varje gång jag ridit nu den senaste tiden har jag ridit in till gården. Den är byggd som i en fyrkant där boendehuset är en kant och ladugården ligger som i ett U där de tillsammans bildar en fyrkant. Man kommer in till gåden genom ett valv i ladugården. (se bilder nedan)
 
När jag var hemma för några dagar sedan visade pappa mig en gammal bok från hans morfars far. Där var det massa bilder och text sammanställt från gårdar här runtomkring. Vi hittade gården jag beskrev här ovan (bild nummer 2 på vänstra sidan av boken). Älskar att hitta sånhär gammal information om ställen man bor så nära men egentligen inte vet någonting om - för tänkt vad det har fått vara med om?! Och tänk om man någondag kan få kalla det stället för sitt ''hem''. Det hade varit en dröm.
 


Man måste runda denna del för att ta sig in till huset..
 
 
...sen går man igenom porten..
 
 
(nu har ni porten till vänster i bild)
 
 
Innergården är stor!
 
 
Alla gamla verktyg och redskap hänger på väggar och står under tak. Det är så häftigt att tänka på hur mycket de en gång har används...och vem hängde de där?
 
 

Vänner långt borta

 
När farmor och farfar åkte ner till Thailand igen den för några dagar sedan skickade jag med ett kort på mig och personalen från det ställe som vi bodde på mest (och där jag blev ganska nära vän med två stycken). Igår hade kortet kommit fram! Fick massa meddelanden på facebook och sen ringde de mig på facetime för att säga tack och I miss you. Så himla söta. Hon längst fram på kortet till höger sprang runt (de jobbar på restaurang) till alla i personalen och sa ''say hi to Malin!!'' Haha...Ååh vad jag saknar dem och längtar tillbaka!! ♥

Halloumi á la Valinge-style

 
Hejhej!
Vi är väl få som har kunnat fortsätta våra liv obemärkta av den nya TV-serien 'Mandelmanns gård'. Det är det enda jag hört talas om sedan jag kom hem, inte minst av mamma och pappa. Nu har dom spridit sin inspiration vidare till Valinge och vår lilla gård - för idag gjordes det halloumi på egen mjölk! Så häftigt!! Det får nästan bli en tripp hem imorgon för att få smaka på resultatet.
 
När Mandelmann gjorde sin på mjölk från fjällkor kallade dom tydligen sin ost för ''fjälloumi'' och vi är inte sämre vi. Här ovan ser ni den första (av många) tillverkningar av Valloumi - Halloumi tillverkad i Valinge!

OINK

 

17

 
Idag fyller lillsyrran 17 år! Wohooo, grattis igen! Vi hade kalas i söndags för henne med en stor del av släkten. Idag är vi bjudna ner till hennes studentrum på skolan för lite mer firande.