www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Vietnam del 1

Jag har delat upp min resa i tre inlägg där del ett är första dagarna i Ho chi minh, del två kommer vara Mui ne vid kusten, och del tre Ho chi minh igen. Enjoy!
 
 
Vår resa började måndagen den 9:e januari. Fick se en fin solnedgång från planet mellan Köpenhamn-Mancherster. Därifrån hade vi ytterligare en mellanlanding i Abu Dhabi innan vi landade på kvällen i Ho chi minh den 10:e.
 
 
Godmorgon! Utsikten från hotellet där jag fick tanken att ''den där trafiken ser ju inte så farlig ut, det ska nog inte vara några problem att korsa gatorna....''......
 
 
Den tanken fick jag äta upp ganska snabbt. Det var ju löjligt hur rörigt det var!! Var en turistattraktion att bara stå och kolla på hur de tog sig fram i en korsning.
 
 
Lite turistande. Här är nissen som staden blev omdöpt efter - Ho chi minh. Innan dess kallades stan för Saigon.
 
 
Sen skulle vi, som sagt, ''bara gå över gatan'' men vi hittade inget övergångsställe (och trafiken var G A L E N) så vi gick och gick och hamnade tillslut på ett zoo istället. Inte jättetrevliga burar dock..
 
 
Påväg till hotellet igen gick vi förbi detta coola träd!
 
 
I gatuhörnen lite här och var satt det gubbar och läste tidningen iväntan på att reparera mopeder.
 
 
Efter kvällsmaten gick vi till ett sjukt flott hotell, åkte upp till deras ''clubfloor'' och satt o kikade på utsikten samtidigt som vi lyssnade på livemusik. Fint!
 
 
Dagen därpå åkte vi på utflykt till Chi cu tunnlarna. Det var ett område i jungeln som de bevarat efter Vietnamkriget. Fick se diverse hemska fällor samt krypa i deras gångar- Fyfan vad läskigt det var men jag gjorde det! Andra bilden är på en början av en tunnel - man hoppade ner och sen tog man locket med löv och la över huvudet. Omöjligt att se att där fanns en tunnel sen!
 
 
När vi kom hem gick vi och åt o tog sen våra väskor för att bli avsläpta på tågstationen och ta tåget ut till Mui ne vid kusten.
 
 
Det personalen på hotellet och taxichauffören inte berättade var att tåget vi skulle med bara gick 06:40 på morgonen. Och där stod vi 16:40 och bara......jaha.....haha. Vi fick ta det dyra alternativet taxi i fem timmar så det löste sig. Här står det en polis mitt i en kaos-korsning och försöker förjäves få lite ordning.
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!