www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Outdoor lunch

 
Hejhej! Idag vid lunchtid åkte jag hem till Valinge, packade väskan, hämtade Fina och gav mig ut på en liten promenix i skogen. Det var väldigt varmt och regnet hängde i luften, vilket resulterade i att skogsflugorna var förjävla jobbiga, men jag njöt ändå. Skogen är så mysig att vara i helt själv. Värmde till lite soppa som jag gjort tidigare på morgonen hemma. Det är något spciellt med att äta ute när det småregnar. Allting smakar bättre på något sätt. På vägen hem plockade jag även årets första blåbär till efterrätt. Det satt fint.
 

Det bästa med sommaren...

...är när det är dags att köra in hö:t! Har missat det i några år nu men nu äääääntligen kunde jag vara med! Kameran åkte runt i traktorn en stund så det kunde dokumenteras. Here we go!
 
 
För två dagar sedan städade vi ut höloftet från allt gamlalt hö som fanns kvar (vilket som tur var inte var mycket alls.) Lyfte även bort all trall och sopade under, fint ska det va!
 
 
Här är vi igång! Hö luktar så jävla gott. Pappa åkte med i första lasset för at få rätt inställning på balarna. Sen fixade jag till lassen helt själv medan broshan styrde hela ekipaget från traktorn.
 
 
Man åker med för att fördela balarna jämt på hela vagnen, annars skulle alla bara hamna i mitten.
 
 
Sen kom lill-kusinen ner på besök...
 
 
...för att åka hölass för första gången! Mycket spännande.
 
 
Efter några lass bytte mamma av mig och åkte runt med lasset.
 
 
Jag åkte högst upp på laset hem till gården för att vara inne i ladugården för att packa alla balar på loftet.
 
 
Halv 11 igår kväll var vi äntligen klara och firade med pizza. Såhär ser det ut nu! Påfyllt inför vintern.
 
 
Om ni bara kunde känna doften av hö man känner när man går över gården.....ljuvligt.
 

Tillbakablick ...

 
...till dagen då min soffa äntligen hade kommit!! Pappa och mamma hjälpte mig att få ihop den.
 
 
Sen var jag glad! Min alldeles egna, sköna, soffa! ♥
 
 
De hade med sin gamla damsugare (tack o lov köpte de ny när jag köpte min...) När vi förklarade för försäljaren hur mycket denna dånade sa han ''då är det ingen dammsugare - det är en gräsklippare, haha. Ett annat bra själ till att pappa och mamma gjorde rätt i att köpa en ny var att skaftet inte går att förlänga längre....därav min fina ergonimiska ställning :))
 
 
När soff-kaoset var bortstädat kom nästa - möbler som jag fyndat på blocket skulle få en make-over och bli vita!
 
 
Och här har vi snabbspolat fram tills tidigare idag när jag ÄNTLIGEN fick upp mina gardiner - och jag hittat rätt plats till soffan. Eftermiddagssolen lös in så fint ♥
 
 
Jag har också (äntligen) fått köpt mig en TV! Och en Chromecast. Det sistnämnda måste ju vara världens bästa uppfinning. Återstår dock fortfarande att köpa förlängningssladd så jag kan ha TV:n i mitten utan att sladdarna syns. Men nu har jag en TV!!
 
 
Och skrivbordet har fått sig en ny, fin, plats. Det har dock fortfarande sällskap av tomma kartonger men nu tar vi en sak i taget.
 
 
Ute på altanen gror mina grönsaker så fint ♥
 
 
Efter allt fix och trix värmde jag lite rester och satte mig i soffan och lyssnade/kollade på gamla mello-låtar.