www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Att driva en bondgård i 1½ dygn

 
   Strecket såg ner på oss ifrån hö't.          ///          Vi lastade fyrhjulingskärran full och fyllde upp stallet.
 
 
En ko skulle snart kalva så vi hämtade hem henne från ungdomsgänget ute i hagen    ///    Gav ungdomsgänget rundbal med hjälp av pappas traktor.
 
 
Solen kikade fram så vi öppnade dörren till hönsen som fick vädra näbben   ///   Hästarna njöt också av solen medan de tuggade på sin förmiddagsfika. 
 
 
Hejhej!
I julklapp gav jag och mina syskon en lapp till mamma och pappa med en dikt som avslöjade att någongång i år skulle de få åka bort från gården, medan jag och syskonen tar hand om den. I januari fick de datumet 3-4 mars. Så vart skickade vi dom för en vecka sedan? Till Säröhus! Aldrig varit där innan, men blev tipsad av farmor. I alla fall, i fredags kväll var jag med pappa och sysslade i ladugården för att friska upp minnet lite. På lördagsmorgonen gav vi dom sovmorgon och sysslade alltihop själva. Efter lunch gav de sig iväg mot okänd destination (jag hade bara gett dom lappar med vägbeskrivning). Så undertiden dom spenderade nästan ett dygn på ett spahotell, tog mina syskon och jag (och Oscar) hand om alla djuren! 
 
Så vad innebar det att ta hand om en bondgård i 1½ dygn? Vi fick mjölka kossorna, mata grisarna, fåren och kalvarna. Vi fick köra traktor, stö ut en hel rundbal halm till ungdomsgänget som går ute på lösdrift, ge dom mat, mata hästarna och hönsen. Men även småsysslor som plocka ägg, rasta hundarna, gosa med nyfödda kalvar och kelna kossor. 
 
Alla borde få chansen att jobba ett dygn på en gård full med djur. Det ger en så himla mycket. ♥
 
 
Kommentarer
Postat av: Alma

så mysigt <3

2018-03-11 @ 14:11:37
URL: http://almabengtsson.se/blog
Postat av: Alma

så mysigt <3

Svar: <3
Malin Bengtsson

2018-03-11 @ 14:11:37
URL: http://almabengtsson.se/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!