www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Kalv-scouting

 
Det var i onsdags, jag var ledig och Oscar jobbade, som jag packade med mig kameran och en bok och åkte hem till mamma och pappa. I tanken hade jag att rida och sen sitta och läsa någonstans. Någonstans i tystnaden och lugnet på landet. Men vet ni, tystnaden på landet finns sällan nu på våren när fåren och alla lammen är utsläppta och inte hittar varandra. Och lugnet, tja det finns där stundtals men det stunden var inte idag, åh nej. 
 
 
Efter en ridtur och lite lunch skulle jag ''bara'' hjälpa mamma och pappa att hämta hem en kviga som snart skulle kalva samt två kossor som gått på vinterbete. Men när vi kom till betet var kalven redan här. Pappa hämtade en skottkärra som vi la kalven i. Alla förutom mamman var nyfiken på det nya tillskottet. 
 
 
Off it goes!
 
 
Här blevmarken för guppig och kalven ville kliva av så då fick lill-tjejen bärhjälp till andra sidan. Nyfikna gänget spanade så långt de kunde. 
 
 
Påväg igen! 
 
Det var efter detta som lugnet och idyllen byttes till jagande av ko i skogen (hon förstod inte att kalven var framför henne och ville helatiden tillbaka till stället hon kalvade på). Vi var så nära, så nära, på att fånga in henne, men trotts att jag och mamma sprang livet ur oss med gummistövlarna så hann vi aldrig ikapp henne när hon stack tillbaka till nyfikna-gänget igen och sprang rakt igenom stängslet. Jahopp, tänkte vi. Dötrötta och med andnöd fick vi tänka om. Efter mycket om och men fick vi tillslut hem henne, så slutet gott allting gott. 
 
 
Hönsen som gick ute i skogen hade hittat tillbaka till sitt lugn när vi kom tillbaka utan en springande ko framför oss. här var ett mysigt ögonblick jag fångade på vår fina tupp som vi tyvärr tog bort natten efter detta foto togs. Är glad att jag fick denna sista bild på honom. ♥
 
Den första sådden är nu synlig!
 
På seneftermiddagen åkte jag mot lägenheten igen. Även om jag planerat dagen heeelt annorlunda, där eftermiddagen skulle tillbringas med att så det sista och bygga ihop våra pallkrage-växthus så är jag så glad att dagen blev som den blev. Trotts att Oscar jobbade över en timme och jag inte började så förrens båda var hemma igen vid 17-tiden så fick vi en lång och lugn sommar-lik kväll med grillning och plantering. ♥
Kommentarer
Postat av: Alma

älskar att komma in och läsa på din blogg Malin, du skriver om allt jag saknar där hemma <3 längtar till sommaren när jag ska komma hem och jobba!

Svar: Men åh <3 längtar efter dig!!
Malin Bengtsson

2018-05-07 @ 15:07:51
URL: http://almabengtsson.se/blog

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!