www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Mitt 2018

 
I januari kickstartade jag och Oscar det med att åka till Thailand i två veckor när vi var schemafria från jobbet. Så fin resa. Väl hemma låg snön kvar och man njöt av alla fina vinterdagar. 
 
 
I början av februari fyllde lillsyrran hela 18 år! Det var snöfritt en stund och det fikades utomhus med varm choklad. Hästarna var fluffiga och nyfikna som vanligt. Vecka 8 spenderades på det norska fjället Trysil med hela släkten. Så ofantligt mysig vecka. ♥
 
 
I mars började man skymta de små vårblommorna undersnön, för att dagen efter vakna upp till ännu mer snö. Jisses med snö vi fick! Tillslut kikade det bästa värtecknet äntligen fram - lammen. Mamma och pappa verkställde deras julklapp (åka på spa) så syskonen, jag och Oscar tog hand om gården en hel helg. 
 
 
April kom och tog våren med sig (tillslut!!) Fåren släpptes ut på ett nytt och grönt bete. Inte visste vi då att gräset aldrig mer skulle vara så grönt igen i år...
 
 
Med maj kom även en kalv som föddes ute på bete, den första sådden började krypa fram i de varma vårvindarna och hönsen flyttade ut till sommarbostaden. Vi grillade så ofta vi kunde, planterade ut tomaterna och njöt av kvällssolen som lyser så perfekt in i lägenheten. Det skördades rabarber och gräs, det sovs ute samt smakades på första jordgubben. 
 
 
Juni fortsatte med PANGVÄDER! Jag gjorde flädersaft för första gången och vi sködade hö. Vi fick äntligen köpt utemöbler, njöt av växligheten, plockade smultron samt firade midsommar. En kväll åkte vi med min familj in till Getterön för ett kvällsdopp med hundarna, ljuvligt. Att vattna alla saker runt huset blev en stående vardagssyssla. Visar temperaturen 20 grader redan vid nio gjorde det inte så mycket att man skvätte ner hela klänningen. Och mer rabarbersaft...mmhh..
 
 
 
Juli kom och regnet fortsatte att utebli. När fick vi regn senast egentligen? Björken utanför sovrummet tyckte det var alldeles för längesedan och började gulna..Till något positivt så gick jag på semester och åkte ner till Skåne för festival från onsdag till söndag. Underbar start! Semestern fortsatte med bad, provsmak av de egna tomaterna och gurkorna, björnbären och hallonen. Den 17:e juli regnade det i 15 minuter, har nog aldrig uppskattat regnet så mycket som just då - det doftade underbart! Dessvärre räckte det inte så länge och buskar samt björnbären började torka. Den 23:e införde räddningstjänsten totalt eld- och grillningsförbud. Pappa och mammas kvällsrutin har varit att köra vatten till alla djuren...samt att kvällsdoppa sig, jisses - hur många dopp gjorde man denna sommar tro? 
 
Augusti och regnet fortsatte att utebli. All växtlighet var snustorrt. Vi hade löv inomhus konstant då vi alltid hade dörrar och fönster på vid gavel pga värmen. Och värmen, det gjorde att vi sov ute på altanen några nätter då det var svalare utomhus på natten, än inne i sovrummet. Annars så fortsattes det att badas och ätas tomater och gurka från egna odlingen. Tillslut kom den efterlängtade regnet igen och gräset började vakna till igen. Vi hade en paddeldag med släkten, smågisar föddes och i slutet av månaden hämtade jag hem min nya häst - Captain Bell! ♥
 
 
Kolla gräset! Grönt! Wiho! Hästarna njöt till fullo med allt vad hag-livet innebär. Jag och Oscar åkte ner till Halmstad och plockade vattenmelon, haha. Det var så coolt. Mamma och jag gick en livsmedelskurs, Otterdahl och jag gick vilse i skogen och kalvar föddes. Tog en ny bild på Rocky och broshan. Jämförelsebilden finns i Februari-kategorin om ni vill se hur mycket han vuxit. 
 
 
Oktober innebär som alltid svampjakt! Dock är det tur att vi har kvar lite sen förra säsongen för iår var det inga mängder i skogarna kring oss..De sista tomaterna togs in, jag mötte morgonljuset vid hagen bredvid oss och lammvägning med mamma stod på schemat. Gick några fina promenader i skogarna som brann av färger samt plockade in pumpaskörden!
 
 
I november hände det grejer! Samma dag som farfar, farbror och jag bar in veden var det en skogsmaskin som tog ner de gamla granarna en bit från gården. Det var många morgonar jag for upp och tog kameran i farten för att fånga de magiska soluppgångarna här i området! Farmor anordnade en julpyntar-dag då jag blandannat knåpade ihop en dörrkrans och en grantomte.
 
 
Och så äntligen, december månad ♥ Tomtepromenaden anordnades återigen, lika mysig som varenda år, julpyntet togs fram och granen togs in. (Fudge tyckte hon gjorde oss en tjänst när hon rättade till den en dag...) Jul på Liseberg besöktes och det firades inte mindre än tre julaftonar. Den 24:e gav solen från sig en dundrande solnedgång!! En av årets sista ridturer gjordes i ett väldigt dimmigt landskap. Och nyår..Nyår spenderades med mina två fina vänner Alma och Julia med våra respektive. Det bjöds på trerätters, skratt och spel. Och i vanlig ordning somnade jag och Oscar i soffan efter tolvslaget, haha :-) 
 
Säger väl som alla andra - vilket år det varit!! Spännande var det är som komma skall..
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!