www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Flashback friday

 
Hejhej! Just nu är min syster iväg i Tyskland med hennes klass på en utbytesvecka. Kom och tänka på att jag kan visa bilder från när jag var med på precis samma utbyte, för nästan precis fem år sedan. Ovan ser du bilder från tåget som tog oss från Varberg till Köpenhamn. Alla var hur taggade som helst på att äntligen få träffa våra tyska vänner. Vi hade ju bara skrivit via MSN (eller ICQ som de hade) innan.
 
 
Vi hade någon timme att fördriva i Köpenhamn innan tåget mot Lübeck skulle gå så vi gick på Ströget. När dörrarna väl öppnades på Lübecksstation hoppade alla ut, ivriga, och letade upp våra tyskar. Kvällen spenderades ihop med familjen.
 
 
Det började tufft då vi skulle med till deras skola redan första dagen. De började kvart i 8 och jag minns hur sjukt trött jag var på morgonen. Var lagom pinsamt att sitta längst fram i varenda lektion och när den väl var slut gick våra tyskar iväg med sina kompisar. Kvar blev vi, lite vilsna då vi inte vart vi skulle ta vägen utan börja följde strömmen. Efter skolan var slut (runt lunchtid) åkte vi till Hansapark med några :-)
 
 
På onsdagen åkte vi till Travemünde och klättrade i träd och hängde vid stranden (inga bilder därifrån)
 
Dagen efter det åkte vi svenskar in till Lübeck och guidade oss själva. Var uppe i någon kyrka och gick till marzipanmuseet.
 
 
På fredagen hoppade vi på en buss kl 5 på morgonen som skulle ta oss till Berlin. När vi stod i kö för att komma in i rikstadshuset blev en av killarna i vår klass intervjuad om damfotboll för tysk TV, haha. Efter det sprang vi runt och kollade på andra ''saker man måste se i Berlin''.
 
 
Avslutade med att kolla på resterna från Berlinmuren samt någon utställning om det. Minns att det var sjukt tråkigt och alla bara ville iväg och shoppa.
 
På lördagen fick vi äntligen sovmorgon! Sen spenderades dagen igen på Hansapark innan vi grillade ihop med hela gänget på kvällen.
 
 
Söndagen var det dags att åka hem. Denna bild på Christopher får stå för hur alla såg ut. Haha! Lagom trötta efter en intensiv vecka i Tyskland. Men roligt hade vi! Ska bli spännande att höra hur syrran har haft det när hon kommer hem på måndag... :-)
Kommentarer
Postat av: ronja

fina bilder, ni ser ut att ha haft roligt :)

Svar: Tack Ronja :) Ja men det hade vi verkligen!
Malin Bengtsson


Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!