www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Årsresumé 2022

 
Januari bjöd på snö. Fina sov över hos oss, vi fortsatte lära känns Cokette och Esther fick provrida henne. Tog tredje Covid-sprutan, red massor, fixade i stallet med lite hjälp av broshan, åkte och fikade i Åsa hos Oscar och hade besök världens sötaste stall-hjälpreda Musse. På jobbet var vårt lager omgjort och färdigställt inför att bli skobutik. Så sjukt att se en sådan yta tom, svårt att greppa hur stort det är!
 
 
I februari hängde jag och Julia i stallet massor. Jag jobbade hemma i ladugården och vi provade att göra ''Pinchosdrink'' hemma. Sen tog jag bilen och sa hejdå till mina favoriter för att ännu en gång köra och jobba i Idre. Men denna gång bara en halv säsong. Välkomnades av Idre med ett sinnessjukt norrsken bara några dagar efter jag kom upp!! Oscar kom upp när han hade sportlov men vädret var tyvärr ganska dåligt så vi åkte inte supermycket skidor. Han hjälpte mig dock att skotta fram bilen vilket behövdes haha.
 
Satt också mycket vid fönsret och njöt av solen och försökte njuta och uppskatta att jag hade möjlighet att göra en säsong till. När kriget bröt ut i Ukraina var det väldigt jobbigt att vara själv så långt hemifrån. Det tänkte jag på massor.
 
Mars kom och bjöd på, om möjligen, ännu starkare norrsken! En av gångerna ringde jag hem och väckte mamma o pappa kl 1 på natten och sa ''Ni kan nog se detta hemma hos er, det är helt sjukt starkt nu!!'' och mycket riktigt. Jag hade norrskenet precis ovanför huvudet och dom såg det ovanför stallet hemma. Häftig känsla att kolla på samma sak fast det är 65 mil emellan oss. Resterande månad var det mycket skidåkning, jobbade denna gången även lite i deras butik där en av kollegorna hade hunden på lagret när hon jobbade. Så mysigt! Detta året hade de After Ski så det gick jag på några gånger. Vi hade ''personalkul'' och körde skoter och grillade. Även andra lediga dagar åkte jag skoter med Tilde, Björn och Elin. Så jävla roligt. Julia och Lina kom upp och hälsade på också! 
 
I arpil kom Lolo, Johan och två vänner till på besök! Efter det åkte jag buss ner till Göteborg och tåg sista biten för att ta mig hem till två husvisningar vi skulle gå på. Roligt! Blev dock inget av husen. Hade följe med Oscar tillbaka till Idre igen då han hade påsklov och denna gång fick vi åkt lite mer skidor ihop. Vädret var väldigt fint mestadels och solen värme snön väldigt mycket. Det började synas när i backarna och nere i byn vid lägenheten. Smälte bort mycket varje dag! Sista veckan hade vi alla hyrt en stor lägenhet ihop uppe på fjällen som vi bodde i tillsammans. Det var väldigt roligt! Åkte skidor, hängde i backen och njöt av solen. Vi hade avslutningsfest för att som jobbat nere i byn den 29:e april och där tog säsongen slut för denna gång. När jag packat ihop allt i bilen och skulle köra söder ut igen var det inte mycket snö kvar utanför lilla lägenheten där jag bott. Nu var jag redo att komma hem igen. Väl hemma väntade nämligen möhippa för Lolo! Så himla roligt!
 
Maj kom med våren minst sagt! Jag och Julia fotade hästarna i samma vitsippor. Gjorde även samma sak med mammas hundar. Gick på en väldigt fin begravning av Evert, farfars pappa ♥ Jag fotade lite fina vårblommor, mamma och jag satte potatis och den årliga obligatoriska bilden framför vår rhododendronbuske togs ihop med Fudge. Lolo och Johan gifte sig sista helgen men det ser jag nu att jag glömt av att ha med bilder ifrån..Superroligt bröllop! 
 
Juni var som juni bör, med sena kvällspromenader ihop med mamma och hundarna under fin himmel, härliga uteritter och rådjur i dimman på kvällsritten. Äldsta kusinen Ebba tog äntligen studenten, det var så fint att se ♥ De bjöd på rolig festkväll i deras trädgård och jag och Esther satt och skojade hela tiden. Oscars syster Frida och hennes Emil hade namngivelse för deras Sören en varm och solig dag. Samma kväll åkte vi söderut för att fira mammas bror som fyllde 50! Det var en mysig kväll med lekar och grillning vid ett B&B nära Söderåsens Nationalpark.
 
Bregottreklamen behövde ha två katter till deras inspelning så Fudge och Tengil fick en heldag i kohagen framför 20 människor och kameror. Det var en rolig upplevelse som vi aldrig gör om, haha! Jag och Lina firade Oscars barndomskompis Hana som fyllt 25 genom att tälta ihop vid en sjö. Väldigt mysigt! Jag tog oräkneliga turer med Cappe efter jobbet i solnedgångarna och njöt väldigt mycket. Sen blev det midsommar. Firades som vanligt med frukost i Falkenberg. På kvällen hade vi bjudit mamma, pappa och Johan till oss. Vi grillade och spelade massa spel. ♥ På midsommardagen åkte vi ner till syrran och hennes Oskar för att fira morfar. Tror det var årets varmaste dag, klibbig och helt vidstilla. Jag och mormor gick runt för att leta efter lite skugga och vind minns jag. Vi SUP:ade runt Skällingesjön och gick rundor i byn ihop med Fudge. 
 
Juli kickades igång av ''Dansa i Ullared en kväll i juni''! Jag och Lina åkte dit. Väldigt roligt! Första evenemanget jag var på sedan pandemin så det var lite speciell känsla med så många människor samlade igen. Jag, Frida och Julia möttes för en frukost vid mysiga Obbhultsgård. Andra helgen var det dags för Ekebo's dansbandsfestival! Jag blev förkyld undertiden där men bortsett från det var det så roligt!! Vi var bjudna till syrran och Oskar igen på släktkalas från bådas sidor, himla roligt och en väldigt fin kväll! Mamma ställde ut Rut på hundutställningen i Tvååker och vann! Det åktes hölass, grillades och reds. Vi hängde vid sjön Tolken själva en dag, plockade de första kantarellerna och jag och syrran red ihop. Den årliga paddlingen vid Tolken inföll under en helg med riktigt sommarväder. Hade nästan utomlandskänsla! Magisk helg. Juli avslutades med konstert vid Fästningen i Varberg ihop med Oscar och Erik där vi såg Lars Winnerbäck. 
 
Augusti fortsatte med promenader med mamma och hundarna, men nu också med korgar i skogen för fortsatt svampplockning samt lite blåbär. Esther myste i stallet och odlingen hemma började ge skörd! Dill, gurka, sockerärtor och en o annan morot änsålänge. Oscar, Johan och Hana hade en mysig liten live-spelning vid ett fik på Skrea strand, mycket uppskattat! Hälsade på hos syrran igen och provsmakade deras morötter också. Det var ett riktigt kantarell-år! Vi bakade egna pizzor och njöt av svampen. Oscars mamma bjöd med oss på konsert på Sofiero. 10cc och Toto stod för en fin kväll. 10cc har blivit lite av en favorit sedan dess! Efter konserten sov vi över hos Julia och Hampus på Råå och dagen efter tog vi färjan över till Helsingør för en minisemester. Spenderade 23 timmar i grannlandet och det var väldigt mysigt. Väl hemma igen svängde vi inom Varberg för att hämta hem vår nya säng!! Fick hjälp av pappa och farmor att städa ut den gamla.
 
Den kövna (fint ord..) värmen som var på besök här var helt sinnessjuk. Rutinen på morgonen i stallet var att duscha hästarna, vilket de inte hade något emot haha. I och med värmen så kvällsbadades det en hel del, både i havet och i sjön. Jag och Lina möttes upp en kväll och hyrde varsin kajak på 3:e vik vid Getterön. Vilken kväll vi fick!! Mötte upp Kezban och Lily på fika, mamma och pappa åt helt hemodlad kvällsmat hos oss och morgonhimlen vid jobbet var otrolig. Vi fick också äntligen till ett besök på Lilla Napoli pizzerian i Falkenberg med mamma och pappa!
 
September och på helgerna när jag var ledig och Oscar kom hem från skolan sov Fina över och vi gick promenader ihop med Fudge. Morötterna växte och jag fick plocka blommor och bönor från mamma. Vi tog bilen 10 minuter hemifrån och tältade en natt med katten. Det var en upplevelse, haha! Men för det mesta fann hon ro och sov. Skörden drog igång för fullt och vi hade kärror av havre på hela gården. När vi gjorde småbalar var även Maskintjänst på samma åker och gjorde stora rundbalar, allt gick hur fort som helst. Vi gick och röstade, och i odlingen hemma började även tomaterna bli mogna. Jag åkte till Lolo med Cappe och red med ett gäng en fin kväll, och Kezban och Lily kom på besök igen. Jag forsatte att åka och hälsa på Oscar i Åsa och vi gick promenader ut med havet. Hans band Rubanc ställde upp i ''Livekarusellen'' där de skulle ha tre spelningar under hösten. Första var i Falkenberg! 
 
I Skällinge hade vi äntligen tillfälle att vara med på ''Äventyrspromenaden'' där vi klädde ut oss till Cowboys. Superkul! Sören fyllde 1år och då vi delar födelsedag innebar det att även jag blev ett år äldre. Det firades med en gillkväll här hemma med våra föräldrar. Skulle göra biskvier till efterrätt som blev katastrof - tur att de smakade bättre än vad de såg ut. Bilen gratulerade mig med att slå om hemma på gården på den stora dagen! Hälsade även på hos Alicia och Belle ♥
 
Oktober kom och färgade löven gula ♥ Njöt på alla fina ridturer. En morgon gick jag även ner till sjön och satt och kollade på dimman. Den var så häftig. Rubanc hade sin andra spelning - denna gång nere i Halmstad. Morötterna fortsatte att leverera och jag plockade stolt fjällskivling, det var många år sedan sist! Tomatplantorna gav upp efter frostig natt, och så även mammas dahlior som vi senare plockade upp. Knölarna hade vuxit sig helt sjukt stora! Jag pyntade lägenheten med en höstkrans och mamma pyntade med pumpor. När vi tog upp dahliorna klippte jag även ner deras jordärtskockor som var skyhöga! Jag fick åka till Slöinge med Cappe för att ultraljuda hans vänstra bakben som var svullet. Blev beordrade liten hage och korta promenader i fyra veckor..
 
I början av november började vi fixa med vår TV-bänk. Vi fick färdigsågade skivor av broshan som vi här målade. Jag och Alma flög till Bryssel för att gå på Bastille-konsert. När hon åkte hem dagen efter stannade jag kvar en natt till och turistade lite själv. Väldigt fin stad! Cappe hade återbesök i Slöinge utan positiva resultat. Vi hoppade tillbaka på ruta ett igen med samma beodring som första gången. Min present från Oscar verklighetsställdes och det var en övernattning på Falkenbergs Strandbad! Magiskt. Herregud vilket fint ställe  - och vilken fin solnedgång vi fick! Morötterna åkte upp ur jorden och höstkransen blev till en julkrans. Snön föll och stannade länge! Det blev så vitt och fint. Vi fick besök av massa småfåglar som letade mat och en domherre fastnade bild. 
 
Som sagt - snön stannade länge och vi hade en vit början av december! Jag pysslade egna julkulor och vi köpte gran Promenaderna utmed havet i Åsa var inte lika sköna då vindarna blåste iskallt så vi värmde oss med svingod thaimat i samhället. I nästan en vecka hade vi dagar med ner mot - 17 grader. Det gjorde snön helt knarrig och fin. Cappe jag jag myste mycket då vi fortfarande inte fick rida så långa stunder, och den årliga julpromanaden blev av trots total blankis på gården. Julklappar slogs in och ställdes under granen. Cappe var återigen på återbesök i Slöinge och dennaa gång med lite positiva resultat. Fortfarande svullen dock men vi åkte därifrån utan bokat återbesök så jag är nöjd. nu ska vi bara kämpa på här hemma. Cappe har varit en laddad bomb sen hela detta började så jag hoppas för hans skull att svullnaden går ner snart! 
 
Uppesitterkvällen var hos mamma och pappa och Oscar invigde då sin nya fina mössa han fått av några vänner, haha. Självaste julafton var mysig. Den spederades som vanligt med lunch i Falkenberg och sedan på kvällen hos farmor och farfar ♥ Snön kom och gick litegrann, men såfort den dök upp var även småfåglarna tillbaka. Rödhake, Sidensvans och gulsparv var några lite mer ovanliga som kikade fram. 
 
Fina var på besök och sov i sängen ihop med Fudge. Sen blev det nyår och vi firade nere i Falkenberg hos Julia och Simon. Skickade hälsning till Sarah i Nederländerna som jag inte sett sen vi pluggade ihop i Brighton 2016. Hoppas kunna ses nu i år!! Känns som vi fyra känner varandra trots att det bara är hon och jag som setts. Konstig känsla. 
 
Rubanc hade sin tredje och sista spelning på Varbergs teater och vann! Nu i februari väntas nästa spelning som är i Huddinge - kul! 
 
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - 
 
Vad har vi då att se fram emot 2023? 
Vi har inte så mycket planerat än så länge. Oscar slutar skolan efter 2 år på Löftadalens Folkhögskola och vi vill väldigt gärna få till en träff med Sarah och Luuk från Nederländerna. Det är det.
Fick upp ett minne på Facebook nu idag när jag sitter och skriver detta faktiskt. Det är idag tydligen exakt 7 år sedan som jag flög till Brighton för att studera! Galet!! Det var ju där jag träffade Sarah som bodde i samma hus som jag och även pluggade i samma klass som mig. :-)