www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Summer recap, Idre 10-14/7

 
Den 10e juli styrde jag, Oscar och syrran kosan mot Idre! 
 
 
Våra fina kollegor från i vintras hjälpte oss att boka en stuga på fjället. Kul att prova på att vara gäst på en tidigare arbetsplats :) 
 
 
Vi anlände till en disigt Idre. Regnet blåste in under kvällen och det blev ett jävla väder...
 
 
Dagen efter satt vi i bilen igen! Vid stugorna på fjället stötte vi på renarna. 
 
 
Vi körde till Fulufjällets nationalpark och timade vädret perfekt - det regnade i Idre denna dagen, det var extra skönt att veta då vi hade strålande sol. 
 
 
 
Jag och syrran var ju här i vintras och även om det var väldigt vackert då också var omgivningarna nästintill magiska nu när man såg alla små bäckar bland de lummiga träden. 
 
 
Framme! Så svårt att få med på bild hur maffigt detta fall är. Borde upplevas!
 
 
Någonstans i parken slog vi läger för lite lunch. Makaroner och köttbullar, blir det bättre än så?
 
 
Dessutom med denna utsikt...!
 
 
Mätta och belåtna fortsatte vi uppåt, uppåt, uppåt. 
 
 
Ryggen man ser i mitten/strax till vänster är Nipfjället, och den lilla vulkanen strax till höger är Städjan! 
 
 
Hittade en mäktig upsiktsplats. 
 
 
Så sjukt att kolla mot horisonten och bara se skog. Svindlande!
 
 
Här har vi Old Tjiko. Detta träd växer från världens äldsta rotsystem - 9500 år gammalt?! 
 
 
 
Här var vi tillbaka på plan mark igen efter en heldag uppe på fjället. Underbar dag!
 
 
Ny dag - ny vandring. Denna gång ville vi ta oss upp på Städjantoppen, vulkantoppen som vi såg från Fulufjället och som ligger precis bredvid Idre :) 
 
 
Man fick stanna upp och vända sig om för att inse hur högt man klättrat. Här ser vi Idres skidbackar på nordsidan. 
 
 
Målet i sikte!
 
 
Upp upp upp! Sinnessjuk stigning periodvis. Jag låg alltid sist, dels pga att jag stannade för bilder men också för att ''idioten'' högst upp sprang upp :) :) ♥
 
 
Sista biten mot toppen.
 
 
Uppe!
 
 
Idre i bakgrunden och en liten photoshoot innan vi gick ner igen, haha. 
 
 
 
 
Nere igen! Likt de andra kvällarna kom våra gamla jobbarkommpisar till vår stuga för kortspel och massa tjöt. Så himla mysigt ♥ 
 
 
Dena här morgonen. Den var något extra. Jag hade en önskan om att åka upp på Nipfjället och se soluppgången och denna dagen passade bäst. Ställde klockan på nått förjävla tidigt och frös som fan då det vara var några grader över nollan, mitt i sommaren. Men om det var värt det? Oh ja. 
 
 
RENARNA KOM FÖRBI?! Jag var i chock när vi såg några stycken komma fram i solens första strålar. Sedan kom hela flocken. Hade ett nyp-mig-i-armen-ögonblick tusen gånger ungefär. 
 
 
Tänk att vi fick med oss denna sjusovare upp till och med. 
 
 
Overkligt. 
 
 
Sedan styrde vi mot stugan igen och sov någon timme tills det var dags för att checka ut. Syrran körde hem istället då hon hade jobb som väntade. 
 
 
Jag och Oscar hade som plan att fortsätta några dagar till. Efter vi checkat ut från stugan styrde vi mot Grövelsjön och drog på oss vandringsväskorna och gav oss iväg. Innan mobilteckningen försvann sa vädret att det skulle bli blixtrar morgonen efter så vi vandrade en bit och sedan slog vi läger ca 2km från parkeringen för att vara nära bilen. 
 
 
Eftermiddagen spenderades såhär. Läsandes, sovandes, njutandes. Vidderna här gör sig absolut inte sig rätta i bilderna. Mäktigt att krypa ner i en sovsäck här och tänka hur många människor det finns i världen men att vi är dom enda just nu på detta stället..
 
 
Kvällsmat coming up! Tur att allt är godare utomhus för blåbandet soppan kändes lyxig helt plötsligt, haha! 
 
Morgonen efter packad vi ihop tidigt och gick ner mot bilen igen. Vädret såg inte så ill aut som väderapparna sagt (senast vi hade nät) men i och med att vi inte fick någon teckning vågade vi inte chansa och valde att åka hemåt istället. Senare fick vi veta att det var rätt beslut - det blev regn och åskoväder i hela Grövelsjön/Idre-området. 
 
Vi var mer än nöjda med våra dagar i fjällvärlden, så det var inte så deppigt att lämna några dagar tidigare. även om vi gärna hade stannat som planerat. Nu får vi bara en anledning till att komma tillbaka igen :-) 
 
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!