www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Min vecka i Tyskland

Hejhej! Nu har jag äntligen tid att sitta och skriva vad jag gjorde en hel vecka i Tyskland! Som skrivet innan så tog det 12 timmar från att vi började vid halv 8 i Helsingborg med bil och tills vi var framme i Maßbach trotts att vi flög fram i 160-170 km/h på Autobahn. Det kvällen gjorde vi inte mycket mer än kolla läget och slappa.
 
På tisdagen jobbade Leif (som resten av veckan) så jag och Diana åkte in till Bad Kissingen. Det är deras närmsta större stad. Där gick vi runt i slottsparken (bild 1) och åt glass.
 
På Onsdagen åkte vi lite längre, till Türinger. På vägen upp stannade vi till och köpte Tÿringer-korv. Det är ju Tysklands speciallité! Det var faktiskt gott :) Resten av dagen spenderades i stan, shoppade, kollade på fina gamla hus och mysiga gator och även ett besök på ålderdomshemmet hos Dianas pappa. Han ville prata med mig men jag kunde inte förstå hans tyska...Kändes väldigt pinsamt, han var så glad när han ställde frågorna så jag ville förstå honom!
 
På torsdagen åkte vi till den riktiga storstaden, Schweinfurt! Det satt grisar lite här och var inne i stan och det tog ett tag innan jag fattade varför..Schwein=gris. Här var vi inne i en stor galleria och senare gick vi ut ur stan med en glass i handen. Vi gick en promenad ner till en flod och gick igenom en mysig skog. På kvällen grillade vi hemköpte Türinger-korvar och de var nääästan lika goda som de äkta. Vi åt också en god tårta med massa jordgubbar på! Diana fyllde nämligen år :) 
 
På fredagen åkte vi till Münnerstadt och gick bland massa gamla fina hus med ''trä-kors'' (bild 6). Det var mysig stämning där. När vi pkte hemåt stannade vi till i en mataffär och köpte MILKA choklad i massor! Fanns även Philadelphia ost med milka!
 
På lördagen sov jag länge, ända till nio! ;) Sen åt vi nybakade frallor ute i morgonsolen. Runt middag så kom deras barn Viktoria som jag inte har träffat på jättelänge! Så det var kul. Vi åt lunch och vid 20 i två så packade jag ut min väska i bilen och åkte till Frankfurt med Leif i 180 km/h!! 
 
Väl på Frankfurt flygplats hjälpte Leif mig att få min flygbiljett samt checka in min väska. Sen visade han mig till passkontrollen och där lämnades jag ensam åt ödet. Nej men det gick bra ;) Fick ilningar längs ryggraden för jag var så rädd att jag inte skulle hitta rätt. Men efter att jag återfått mina handväskor så var min gate bara 10 meter bort. Så jag slapp springa och leta. Vet inte hur länge jag satt och väntade men tiden rann iväg på något konstigt sätt för rätt som det var satt jag i en buss påväg till flygplanet! Det går inte att beskriva hur stor det flygplatsen är...det är sjukt! Jag klev på planet och först då kom hemlängtan. Och nervositeten inför flygningen. Senaste och enda gången jag flög var 2006 till Gran Canaria och då med hela mammas släkt. Planet brassade på och när det lyfte sög det till sådär härligt i magen. Resten av flygturen var jag upptagen med att kolla genom fönstret! Så vackert! Och när vi flög genom molnen!! Obeskrivligt vackert!!
 
Så somsagt, efter denna veckan och att jag klarade mig på rätt plan på Europas näststörsta flygplats så är min självkänsla på topp och jag är så glad!! :D
 
 
PS! Den näst sista bilden..hahah! Så härlig! Min morfar skulle ta kort på mig utanför och så kom det två parkeringsvakter och tyckte det var skojigt! ;)
 
 
Kommentarer
Postat av: Elise

Vilka härliga bilder, den sista va ju bara för skön haha:-P

2012-07-02 @ 21:40:45
URL: http://ellizei.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!