HEY, I don't know 'bout you...

 
Vilken lyckodag!! Så tacksam över alla otroligt fina människor jag har runtom mig. Har haft Taylor's låt ''22'' på repeat konstant och dansar loss lika mycket varje gång. ♥

På't igen

 
Haha ja..jag får skriva som min vän Julia gjorde till en av hennes snapchat-bilder ''det är snart pensionärsvarning så mycket jag är i skogen och plockar svamp''...samma här!! Men jag älskar skogen så det gör absolut ingenting, tvänrt om - hade gärna varit ute i tystnaden mer än jag är. Dessa bilderna är från i söndags när familjen tog en liten eftermiddags promenix.
 
 
Hundarna hade olika tycke om det där med att plocka svamp.. ''åååh det är ju ingen som klappar mig'' eller ''YES I SKOGEN FÅR MAN SPRINGA FRITTTT!!'' Hittade en sjukt cool stubbe med massa svamp på också! :-)
 
 
Sånna här såg jag jättemånga av! Bara sett någon enstaka då och då annars men nu såg man flera klasar tillsammans med dom. Så coola.
 
 
Och såklart hittade vi dessa. Har lite hat-kärlek till dom just nu, haha.
 
 
Sen tog vi bilen till ett fika-ställe. Eller rättare sagt - familjen gick medans syrran fick övningsköra själv till platsen.
 
 
Här kommer dom - för rädda att åka med i bilen..haha...
 
 
Jag gick också, men min ursäkt var att kunna fota alla fina färger.
 
 
Väl framme vid fika-stället blickade jag och Peppar ut över ''Nycklamossen''. Ett jättefint ställe som pappa beskriver som ''så nära Norrland man kan komma här nere''. Instämmer!
 
 
Fika-sugna!
 
 
Fika-friden bröts snabbt när vi fick syn på en stor älg nere på mossen. Spännannde!
 
 
Sen packade vi in oss i bilen igen och for hemåt. Himla mysig eftermiddag ♥

Fårflyttning

 
 
När jag var hemma i måndags fick jag en film på snapchat när mamma gick på vägen med alla lammen. När jag kikade ut genom fönstret såg jag dem nere på vägen så jag greppade kameran och sprang ut för att möta dom. Det äär en sån mysig syn att se fåren springa glatt efter mamma ♥

Där tiden stått stilla

 
Om man står på pappa och mammas gård, och blickar snett bort höger, så kan man se ett tak skymta bland skog och äppelträd. Det var vid det taket jag var en stund ikväll. Det taket man ser tillhör ett av de hus som ingår i gården vi kallar för Nilsa. Eller som jag säger - mitt drömboende :-) Det är kanske optimistiskt att tänka men ååh vad jag verkligen vill bo här i framtiden. Ikväll var det första gången jag gick runt huset och ner i trädgården. Även fast den är alldeles vildbevuxen just nu så var det så mysigt. Knäpptyst och mysigt.
 
 
Häckarna runt trädgården har vuxit sig stora som träd så man ser tyvärr inte så mycket av den fina utsikten.
 
 
Går man fram till stenmuren som omringar stället ser man ner i dalen. Husen längst till vänster är mamma och pappas gård. Huset rakt fram tillhör farmor och farfar, och gården till höger är grannen Eriks gård.
 
 
Jag smakade på dessa äpplen men kom fram till att det nog är höstäpplen, för de var lite i det suraste laget, haha. Det rös i hela kroppen.
 
 
Det gula huset man skymtar till vänster är boningshuset. Det smälter in fint i kvällssolen ♥
 
 
Här stod det övergivna  stängselstolpar lutade mot väggen som också är väggen till utedasset.
 
 
Pappa arrenderar hagarna runt om Nilsa så precis på andra sidan trädgården kan man hälsa på våra nyfikna kalvar. Tänk vad fint lite visset gräs och bruna löv kan vara ♥
 
 
Så höstigt och fint ♥ Den friska luften är väldigt välkommen.
 
 
Växtligheten passar så bra in med alla byggnader
 
 
Vevade ner rutan på bilen och sa hejdå till våra kalvar när jag körde där ifrån. På återseende kära Nilsa.

Tystnaden man knappt hör

 
Bilder från tisdagskvällen. Denna eftermiddag/kväll var magisk. Fjärde eftermiddagen i rad som jag åkte ut i skogen och när jag var hemma för att byta om till stövlar frågade mamma ''vad är det du ränner efter i skogen hela tiden?''
 
Tystnaden. Och just nu svamparna, haha, men det som väger mest är tystnaden. Det finns ingen annanstans du kommer åt den tystnaden som du knappt hör. Att parkera bilen där vägen tar slut, kliva ut i skogen med stövlarna, Norge-tröjan och bara höra ingenting förutom träden som viskar i vinden är oslagbart.
 
Jag åkte hem fyra timmar senare. Flera liter svamp rikare och en själ som var lugnare och gladare.
 
 
 
 

I skog o mark

 
Hejhej! Här kommer bilder från helgen, närmare bestämt söndag. Det kunde å andra sidan varit hela helgen, för hela helgen har haft en stor sak gemensamt - jag har plockat svamp varje dag,haha. Men dessa är från i söndags när jag bar med mig kameran. :-) Förutom massor med svamp gick man förbi ett och annat blåbär och lingon.
 
 
Svamp i mängder!! Så mycket trattkantareller som vi hittat i år vet jag aldrig jag hittat förut. Var man än går finns stora hav!
 
 
Överallt. Till och med på kottar, haha :-)
 
 
Och stora är dom också! Pappa plockade denna och trodde det var flera som växte väldigt nära, men det var bara en!
 
 
Överallt lyser också dessa vita, häftiga svampar. De är ätbara men de har så lustig form och känns så gummiaktiga så jag har inte vågat prova.
 
 
När vi plockat i en och en halv timme (men fortfarande inte gått till den plats vi visste fanns mycket) så slog vi oss ner för lunch- Yngsta hunden Peppar var med dagen till ära.
 
 
Han hjälpte dock inte till så mycket med att plocka...

 
På vägen hem så passerade vi Emanuels, ett gamalt ställe där delar av bostaden finns kvar som en liten ruin. Häftigt att stå där och fantisera om hur det kan ha sett ut för flera år sedan.
 
 
Sen traskades det hemåt igen, nöjda över dagens fångst! Trotts att vi aldrig kom till det tänkta stället så vände vi hem av den enkla anledningen - vi kunde inte bära mer.
 
 
Vi tog en genväg genom fårhagen och hälsade på de krulliga vännerna.
 
 
Och väl hemma, där sattes jobbet igång. Så ofantligt med svamp, haha!! Min lilla frys börjar säga ifrån nu....Men såååå gott att hitta detta i vinter! :-)
 

Gammalt är guld

Hejhej! Här har ni ett gäng bilder från lägenheten, mestadels från vardagsrummet med skrivbordet och tv-hörnan. Nu har jag verkligen fått känslan av att jag bor här, vilket är såå skönt! Och häftigt...jag bor här?? Trots att jag flyttade hemifrån för 9 månader sedan (exakt idag faktiskt) så är det fortfarande konstigt att se sitt namn skrivet bakom en annan adress än mina föräldrars.
 
Denna lyktan, aaah så fin!! ♥ Tack vare Oscar stod den som en överraskning här hemma när jag kom hem för någon vecka sedan. Den hängande lerkrukan är mammas gamla. Passar perfekt vid gardinen.
 
 
En fin gammal ram jag fyndade på Second Chance igår. Tyckte bilden som satt var så fin att jag bestämde mig för att inte byta ut den. Popcorn-tavlan är en klass för sig, en självklarhet ovanför soffan ♥
 
 
Av farmor fick jag för ett tag sedan en fin generationsbild där jag är det lilla knytet i Ebbas knä. Ebba var min pappas mormors mor. På samma hylla står också några souvenirer från London samt en fin minnesbild på älskade Amanda som var min första egna häst. ♥
 
 
Tekannan rimmar bra ihop med mysiga kuddar och tända ljus vid soffan. Soffbordet ni skymtar är farmors gamla...om jag kommer ihåg rätt. (Rätta mig om jag har fel farmor!)
 
 
Här ser man helheten. Mattan som ligger under bordet har mormor vävt och fårskinnet över soffan är från våra får.
 
 
På stegen bredvid soffan står lite mer gamla grejer. Pappas egengjorda ljusstake, ett kort på mig och mina föräldrar samt ett enskilt kort på mig och gamla Ebba.
 
 
Och här vid skrivbordet där jag har datorn finns också lite gröna växter (jag har märkt att dom ät mer tåliga än dom med blommor.........hehe) Sen har vi såklart routern, minneskort och hårddisk (som inte fungerar (!?!)...hoppas jag kommer kunna komma åt mina bilder på den en vacker dag...det ligger bilder från 2009 och framåt....suck)
 
Det var allt för denna gången! Köket är inte så inrett och i sovrummet finns bara en gammal TV (vi snackar med inbyggd VHS så GAMMAL TV) en spegel och en säng haha. Får prioritera lite pynt där inne snart! Blir på sånt mys-pynt-stämning nu när vi har byggt upp julavdelningen på jobbet och man går förbi ljusslingor, ljusstakar, tomtar och bling-bling varje dag. Bästa högtiden ♥ Får försöka hålla tillbaka lite på julpyntet än bara haha...