www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

Norge dag 2

 
Sovmorgon! Vaknade inte förren klockan 9 på måndags morgonen. Trotts att man inte kunde sträcka på benen i baksätet så sov jag väldigt bekvämt.
 
 
När Lina vaknat lagade vi lite frukost och fick se vilket utsikt vi hade. Vi parkerade bilen här när det var mörkt så vi visste inte mer än att vi stod bredvid vatten.
 
 
Det var verkligen jättefint!
 
 
När frukosten var avklarad körde vi ner till Odda centrum. Vi gick bara runt och myste och ''fönstershoppade'' i alla fina butiker.
 
 
Inne på turistinformationen träffade vi på en svensk som jobbade där och han gav oss massa bra tips på ställen att besöka och fina vägar att köra.
 
 
Han på turistinformationen tipsade om Bergen som låg 2,5 timmars bilbväg bort samt en fin ''turistväg'' dit som vi tog. Utmed vägen körde vi bland annat förbi massor av plantage av alla dess slag.
 
 
Vi stannade till i Kinsarvik för lite snabblunch och återigen njöt av utsikten.
 
 
Vet inte hur många gånger jag stannade utmed vägarna för att ta kort.....Landskapen är ju helt otroliga!
 
 
Här är ett av stoppen killen på informationen tipsade om, Steindalsfossen i Norheimsund. Det är ett stort vattenfall som man kan gå bakom.
 
 
Här var vi framme i Bergen! Var inte där jättelänge då det inte var så fint väder...Men vi hjälpte två barn som kommit bort från sina föräldrar så helt meningslöst var inte trippen dit. :-)
 
 
På ett café i Bergen googlade vi upp nästa ställe vi åkte till. Denna gången blev det Undredal. En väldigt liten by precis nere vid en fjord där skandinaviens minsta stavkyrka (som fortfarande är i användning) finns.
 
 
Vi körde igenom oräkneligt många tunnlar, den ena längre än den andra, men priset gick till Lærdal Tunneln med sina 25km. Fruktansvärt segt att köra igenom men de hade coola ljussättningar lite då och då som gjorde mödan värd.
 
 
Vi kom fram till Undredal lagom innan mörkret föll och slog läger bredvid forsen som dånade. Mätta och goa kröp vi återigen in i bilen för att sova.
 
Dag 3 kommer upp imorgon!
 
 
Kommentarer
Postat av: Alma

mysigt att sova i bilen!! ser magiskt ut, vill också till norge!

Svar: Det var supermysigt!!
Malin Bengtsson

2016-07-30 @ 15:23:18
URL: http://almabengtsson.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!