www.katrinarosales.se www.chawo.blogg.se

om tiden innan oss

 
Vi har en gammal gård (får man väl ändå kalla det) en bit ifrån oss. Vår gård ligger nere i en dal och denna gården, som vi kallas ''Nilsa '' ligger nästan högst upp. Jag har ridit förbi den 100 gånger och alltid tyckt den sett så mysig ut, även om det är med skräckblandad förtjsning för där bor ju säkert 100 spöken, haha...Nästan varje gång jag ridit nu den senaste tiden har jag ridit in till gården. Den är byggd som i en fyrkant där boendehuset är en kant och ladugården ligger som i ett U där de tillsammans bildar en fyrkant. Man kommer in till gåden genom ett valv i ladugården. (se bilder nedan)
 
När jag var hemma för några dagar sedan visade pappa mig en gammal bok från hans morfars far. Där var det massa bilder och text sammanställt från gårdar här runtomkring. Vi hittade gården jag beskrev här ovan (bild nummer 2 på vänstra sidan av boken). Älskar att hitta sånhär gammal information om ställen man bor så nära men egentligen inte vet någonting om - för tänkt vad det har fått vara med om?! Och tänk om man någondag kan få kalla det stället för sitt ''hem''. Det hade varit en dröm.
 


Man måste runda denna del för att ta sig in till huset..
 
 
...sen går man igenom porten..
 
 
(nu har ni porten till vänster i bild)
 
 
Innergården är stor!
 
 
Alla gamla verktyg och redskap hänger på väggar och står under tak. Det är så häftigt att tänka på hur mycket de en gång har används...och vem hängde de där?
 
 
Kommentarer
Postat av: Annie - Fotograf i Linköping & Stockholm

Så häftigt med gamla hus och husens historia! :)

Svar: Håller med!! :D
Malin Bengtsson

2017-02-12 @ 12:19:26
URL: http://blogg.anniesfotografier.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en egen design gratis | Bonusar inom casino, poker och bingo | LCHF - Recept och mycket mer!